Troy University, een mooie universiteit in Alabama. De thuisbasis voor zo’n 18.000 studenten, en voor de groep student-athletes die de ‘Trojans’ genoemd worden. En bij die groep heeft Slamstox voetbalster, Lisa Blankestein, zich sinds 2020 gevoegd.

In Nederland voetbalde Lisa onder andere bij Ajax en was onderdeel van het Nederlands team, daarmee speelde ze verschillende interlands! Ook behaalde Lisa haar middelbareschool diploma op LOOT-school het Sint Joris College in Eindhoven. Daarna was ze meer dan klaar voor haar Amerikaanse avontuur als student-athlete. Troy University is niet de eerste Amerikaanse universiteit waar Lisa onderdeel van is, hiervoor studeerde en voetbalde ze voor de University of Kentucky. Daar schreven we vorig jaar nog een University Spotlight over!

Eerder vroegen we Lisa al eens om kort te vertellen wat ze van haar Amerika ervaringen tot dusver vindt, daarop zei ze het volgende:

“Het is elke dag hard werken. Je wordt behandeld als professional, wat heel erg gaaf is!”

Lisa Blankestein – Student-Athlete

Nu Lisa een tijdje geleden de overstap maakte en transformeerde tot Trojan, is het tijd dat we opnieuw inzoomen op haar universiteit. In dit artikel lees je meer over Troy University!

Campus

Troy University is een public university gelegen in Troy, Alabama. Voor degene die geen idee hebben waar op de kaart van Amerika dan te kijken: zo’n beetje rechtsonder! Linksboven Florida. De plaats ‘Troy’ heeft ongeveer 19.000 inwoners, de studenten van de universiteit zijn daar uiteraard niet bij opgeteld: dat zijn er namelijk 18.000! De campus van Troy University is dan ook een belangrijk onderdeel van de stad, je ziet een foto van de campus hieronder. Te gek toch?

Campus – Troy University

Troy University bestaat sinds 2005 uit vier verschillende campussen in Alabama die allemaal vallen onder dezelfde naam. Troy University in Troy is de hoofdcampus, de andere campussen zijn in Montgomery, Dothan en Phenix City. De hoofdcampus ligt dichtbij het centrum van Troy. De campus ligt er mooi bij tussen de lichte heuvels en omringd door mooie en oude bomen.

De eerste twee gebouwen die onderdeel werden van de campus zijn de John Robbert en Shackelford Hall, beide gebouwen staan nu nog steeds op de campus! De campus heeft zelfs een eigen meer: Lake Lagoona. Het meer loopt door de golfbaan van de universiteit. Troy University is één van de 87 universiteiten in Amerika met een ‘full-service 9-holes’ golfbaan op de campus!

Hieronder laten we een aantal sportfaciliteiten zien van de Trojans!

Het Veterans Memorial Stadium, dit coole stadion heb je al kunnen spotten op de foto bovenaan dit artikel. Het stadion is gerenoveerd voor maarliefst 18 miljoen dollar! De renovatie heeft een jaar geduurd en heeft er voor gezorgd dat het stadion er tip-top uit ziet en dat het stadion 12.000 zitplekken extra heeft. Daarmee kunnen per wedstrijd maarliefst 30.000 fans tegelijkertijd genieten van het Division I sportniveau. Hieronder spot je nog een keer een foto van het stadion, dit is toch helemaal te gek?!

Veterans Memorial Stadium – Troy University

Maar bovenstaand American Football Stadium is niet het enige indrukwekkende stadion op de universiteit, ook de Trojan Arena is mega indrukwekkend! Daar worden de basketbalwedstrijden van zowel mannen als vrouwen gespeeld, en het volleybal team komt er in actie. De arena, waarvan de bouw in 2012 pas klaar was, wordt gezien als een van de meest moderne basketbal stadions in het zuidoosten van de USA. Er zijn 5200 zitplekken, verschillende VIP-ruimtes en ook ‘floor seating’ voor de studenten. Ook bestaat alle verlichting uit LED-lichten die door het hele stadion gaan, dat geeft geweldige shows voorafgaand aan wedstrijden. Maar al dat bijzonders mag ook wel, als het bouwen 40 miljoen dollar gekost heeft! Whut? Ja, echt. Je ziet het stadion hieronder!

Trojan Arena – Troy University

Een bijzondere golfbaan en twee mega stadions dus, maar er is nog veel meer moois te vinden op de campus. Zo is er een mooi honk- en softbalveld met tribunes te vinden. Een grote atletiekbaan met in het midden het ‘Troy Soccer Complex’ waar Lisa ook in actie komt. Er is nog een tenniscomplex, meerdere gyms en nog veel meer.. Benieuwd naar dit alles? Check dan de atheltic facilities page van de Trojans even!

Meer zien van de campus in het algemeen? Check dan onderstaande video voor te gekke beelden van de mooie campus!

Sport

‘Troy State Normal School’, dat was de oorspronkelijke naam den van universiteit. Zij startte in 1909 het sportprogramma, dat jaar werd de eerste American Football wedstrijd georganiseerd. Tijdens de eerste jaren hadden de Trojans geen officiële bijnaam, deze verschilde dan ook per sport en coach. Uiteindelijk werd besloten dat de ‘Troy State Teachers’ de juiste naam was, maar toen de atletische teams onderdeel werden van NAIA werd de naam veranderd naar ‘Red Wave’. In 1993 werd de school lid van de NCAA en ging spelen binnen Division I, toen besloot het studentenpanel dat de ‘Trojans’ de beste naam zou zijn voor de student-athletes.

In 2004 werden de Trojans onderdeel van Sun Belt Conference, het American Football team speelt in de Division I Football Bowl Subdivision. In totaal bestaan de Trojans uit 7 mannen- en 8 vrouwenteams. Waar de vrouwen namelijk ook aan voetbal en volleybal doen, is er alleen een mannenteam voor American Football.

T-Roy – Troy University

De universiteitskleuren zijn rood, grijs en zwart. En daarnaast heeft Troy University, net als alle andere universiteiten in Amerika met varsity teams, een coole mascotte! Zijn naam is T-Roy en je spot ‘m op de foto hiernaast.

De fans van Troy University moedigen, samen met mascotte T-Roy, de student-athletes wekelijks aan. Dit doen ze dan ook tijdens het zingen van de Fight Song van de universiteit!

Go! Go! Go!

Cheers to T-R-O-Y

We are with you all the way.
So get out there team and

Fight! Fight! Fight!

And win today!

De Trojans hebben in totaal al 14 NCAA National Championships te pakken, verdeeld over 5 verschillende sporten. Hieronder zie je een video die de universiteit in 2017 maakte, het geeft een beeld van ‘Gameday’ voor de grootste sport op de universiteit: American Football! Check ‘m hieronder!

Studie

In totaal biedt Troy University 46 bacheloropleidingen, 22 masteropleidingen en 3 doctoraatsprogramma’s. Deze opleidingen kunnen opgedeeld worden in vijf verschillende categorieën:

  • College of Arts and Sciences
  • College of Communications & Fine Arts
  • College of Education
  • College of Health & Human Services
  • The Sorrell College of Business

Ben je nu benieuwd of de opleiding die jij graag wilt doen aangeboden wordt? Check dan de lijst met opleidingen van Troy University.

Graduation Day – Troy University

Wil jij nu, net als Lisa, ook student-athlete worden in de USA? Reach out, of klik op onderstaande button, we helpen je graag verder!