De inmiddels 20-jarige Veerle van Heertum ruilde in 2017 Valkenswaard in voor een avontuur in Boone, North Carolina. Daar werd ze onderdeel van ‘The Mountaineers’ op App State University. Als freshman blijkt ze daar al snel succes te hebben: ze speelt alle wedstrijden dat jaar mee. Maar ook Veerle’s tweede jaar als Mountaineer verloopt uitstekend: ze wordt zelfs uitgeroepen tot most valuable player van de school! Vervolgens maakt ze in 2019 als middenvelder twee winnende doelpunten en wordt ze geselecteerd voor de ‘Academic All Mac Team’: een nominatie voor student-atleten die zowel op de sportvelden als in de schoolbanken opvallend goede resultaten behalen. Hoog tijd om Veerle en APU in de Spotlight te zetten dus!

Inmiddels is Veerle aan haar laatste jaar als Mountaineer begonnen. We vroegen haar wat hockeyen op deze school nu zo bijzonder maakt:

“Sporten en studeren op App State is een van de beste beslissingen uit mijn leven geweest. Hier wordt de combinatie van hoog niveau hockeyen, een diploma behalen én omringd worden door je beste vrienden mogelijk gemaakt.”

Veerle van Heertum

Meer weten over App State University? Lees hieronder verder!

De campus

App State University is één van de 17 universiteiten in North Carolina. De universiteit ligt in Boone, een plaatsje dat onderdeel is van Watauga County en zo’n 20.000 inwoners telt. Echter verdubbelt de universiteit het inwonersaantal: meer dan 20.000 studenten zijn jaarlijks te vinden op ASU. Het plaatsje Boone, en daarmee dus ook de universiteit, ligt op 1 kilometer hoogte.

Door deze bijzondere locatie zijn er veel outdoor activiteiten beschikbaar voor de studenten. Snowboarden, skien, tuben, rotsbeklimmen, hiken, raften, kamperen, vissen: Boone has got it all! Voor de echte avonturiers is er dus iedere dag genoeg te beleven. Maar ook studenten die liever op de campus blijven mogen niet klagen, App State laat er namelijk een aantal mooie faciliteiten op na!

De campus telt in totaal 30 academische gebouwen, 11 atletische faciliteiten, 3 grote restaurants, 20 studentengebouwen en uiteraard kleinere cafeetjes, koffietentjes en andere kraampjes. En heb je een belangrijk examen voor de boeg? Ook daar heeft de universiteit rekening mee gehouden! Op de campus is namelijk een enorme bibliotheek te vinden: in totaal 15.300m2! Hier vind je bijna 1,9 miljoen boeken en tijdschriften, 24.000 geluidsopnames en 14.000 videos. Dus goede bron nodig voor je assignment? ‘Ik kon geen goede vinden’ is geen excuus bij ASU!

Ben je benieuwd geworden naar de campus van ASU? Neem dan een kijkje bij de virtual campus tour!

Sport

App State University speelt met alle 20 sporten in de hoogste divisie, NCAA Division 1. Er zijn 10 sporten voor mannen en 10 voor vrouwen. Wel zo eerlijk toch?

Tot 2014 maakten alle teams onderdeel uit van de Southern Conference. Daarna werden alle sporten, behalve hockey en worstelen, bij de Sun Belt conference gevoegd. In deze conference spelen met name teams uit de zuidelijke staten in Amerika. Scheelt toch wat, als je niet 15 uur hoeft te reizen voor een wedstrijd!

Opvallend zijn de namen uit het worstelteam, er zijn meerdere atleten die het inmiddels tot de olympische spelen hebben geschopt (geworsteld). Deze wedstrijden worden gehouden in het Varsity Gymnasium, waar plek is voor wel 8000 man!

Maar je zult nog meer opkijken van het stadion voor Field Hockey, Football en Atletiek. Dit stadion biedt namelijk plek voor 30.000 toeschouwers. Kun jij je voorstellen dat je voor zoveel mensen mag sporten?!

Bij iedere sportwedstrijd op de eigen universiteit is mascotte Yosef aanwezig om het publiek aan te jagen. Deze naam is niet zomaar verzonnen, Yosef betekent namelijk ‘talk for yourself’ in het dialect dat in het bergachtige gebied gesproken wordt. Het idee is dat je jezelf een echte ‘Yosef’ mag noemen als je een fan, vriend of alumni en je een hart hebt van zwart en goud.

Studie

Leuk, die outdoor activities en mooie sportprogramma’s. Maar studeren kunnen ze ook, die Mountaineers! App State biedt meer dan 150 verschillende opleidingen aan, waaronder bachelors en masters. Het aanbod varieert van studies in de creatieve sector tot studies in het economische en financiële gebied. De meest populaire studies liggen in het gebied van management, business, onderwijs, psychologie en medisch.

App State staat bekend om de hoogopgeleide leraren: 98% van de leraren heeft namelijk het hoogst haalbare diploma in zijn/haar vakgebied. Daarnaast ligt de studenten retentie ratio boven het gemiddelde in North-Carolina, dit laat zien dat studenten tevreden zijn over App State!

De universiteit wil dat iedere student het beste uit zichzelf haalt, daarom worden er veel buitenschoolse activiteiten georganiseerd. Dit heeft als doel dat iedereen zichzelf zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Het is dan ook niet voor niets dat de school als slogan heeft:

“To be, rather than to seem!”

Wil jij nu, net als Veerle, ook student-atleet worden op App State? Of wil je wat extra informatie over het avontuur als student-atleet? Neem dan contact met ons op!