Jullie raden het al: het is dinsdag dan is het tijd voor… Juist: een nieuwe university spotlight! Niets leuker dan een kijkje nemen bij de plek waar onze (toekomstige) student-athletes terecht gaan komen. Deze week gaat het dan ook over een van onze toekomstige student-athletes: Jasper de Koning!

Jasper is een tennisser die vanaf aankomend semester het Men’s tennis team op Millersville gaat versterken. Een avontuur naar Amerika is voor hem niet helemaal ongewoon, Jasper’s moeder is namelijk Amerikaans en hij is geboren in Florida. Dat maakt dat hij een Amerikaans paspoort heeft én vloeiend Engels spreekt: ideaal!

Naast velen uren op de tennisbaan heeft Jasper ook zijn best gedaan in de schoolbanken. Hij behaalde zijn VWO-diploma met goede cijfers, dat maakte hem klaar voor zijn Amerika avontuur. Hieronder vertelt Jasper waarom hij voor Millersville University koos:

“I chose Millersville because I believe in the ambitions of the team and coach Helsel. I want to improve as a person and as a tennis player and I think this is the place to do so. Also, the academic opportunities offered by the school are very good.”

Jasper de Koning – College tennis player
Jasper de Koning (rechts)

Wil je meer te weten komen over de universiteit van Jasper? Lees hieronder verder!

Campus

Millersville University is gelegen in Millersville, Pennsylvania. De universiteit bestaat sinds 1855. Het is een voor Amerikaanse begrippen relatief kleine universiteit met ongeveer 8000 studenten per jaar.

De video hieronder geeft een beeld van Millersville University, check it out!

Zoals in iedere university spotlight nemen we natuurlijk ook even een kijkje bij de atletische faciliteiten, dat is immers de plek waar de student-athletes het meest te vinden zijn én waar de universiteit het meest trots op is. Hieronder laten we een aantal faciliteiten zien van Millersville University.

Pucillo Gymnasium is de plek waar de worstel-, volleybal- en basketbalteams in actie komen. Het gebouw is al onderdeel van de campus sinds 1970 maar werd in 2015 nog gerenoveerd. Er is plek voor 3000 fans tijdens de wedstrijden. Bij het zien van onderstaande foto kun je niet anders dan een ‘high school musical feeling’ krijgen!

Pucillo Gymnasium – Millersville University

Chryst Field at Biemesderfer stadium is de plek waar meerdere sporten beoefend worden, namelijk: American football, field hockey, lacrosse én track & field. Dat is ook niet gek, want het is een mooie facility op de campus waar veel fans tegelijk kunnen genieten van de wedstrijden.

Chryst Field – Millersville University

Crossgates Golf Club is de plek waar de golf squad van de universiteit traint en wedstrijden speelt. Dat doen de teams al sinds 1995! De facility ligt net onder de campus en ligt er mooi bij omdat het naast de Conestoga River gelegen is.

Crossgates Golf Club – Millersville University

Buiten bovenstaande drie faciliteiten is er nog veel meer te vinden op Millersville University, zoals tennisbanen, een mooie gym, een voetbalveld, een softbalstadium en nog veel meer. Benieuwd naar meer? Check dan deze pagina even.

Wil je ook student-athlete worden op een universiteit in Amerika?

Sport

In totaal zijn er 19 verschillende teams actief op Millersville, daarvan zijn 12 vrouwenteams en 7 mannenteams. Er zijn mannenteams in: honkbal, basketbal, golf, soccer, tennis en worstelen. Er zijn vrouwenteams voor basketbal, cross country, field hockey, golf, atletiek (indoor & outdoor), lacrosse, voetbal, softbal, zwemmen en tennis. Aardig wat teams dus! De teams doen mee binnen NCAA Division II en zijn onderdeel van de PSAC (Pennsylvania State Athletic Conference). Millersville is al onderdeel van deze conference sinds het ontstaan in 1951. De teams van de universiteit worden aangemoedigd door de fans, maar ook door mascotte ‘Skully’. Je spot ‘m hieronder!

Skully – Mascot Millersvilly University

Buiten bovengenoemde sportteams zijn er ook nog verschillende ‘club & intramural sports’ te vinden op de universiteit. Dat zijn teams waarbij mannen en vrouwen gemixt zitten of waarbij niet meegedaan wordt binnen een college division. Dat zijn de volgende teams: Ice Hockey Club, Men’s & Women’s Rugby, Men’s Club Lacrosse, Men’s & Women’s Cycling Club en Men’s Running Club.

De varsity teams van Millersville worden de ‘Millersville Marauders’ genoemd. De universiteitskleuren zijn zwart met goud, zoals te zien aan het coole American Football tenue hieronder!

American Football Player – Millersville University

Jasper wordt onderdeel van het Men’s tennis team. Het team bestaat uit spelers en drie coaches: head coach Matt Helsel, Assistant coach Maddison Pipkin en Volunteer Assistant Katina Jones. Je ziet een foto van het team gedurende het afgelopen seizoen, met coaches, op de foto hieronder.

Men’s Tennis Team – Millersville University

Studie

Studeren, ook dat moet gebeuren door de Millersville Marauders. Het is naast sport namelijk ook de studie die een student-athlete, een student-athlete maakt. Jaarlijks worden er meer dan 150 bacheloropleidingen aangeboden op Millersville, dat zijn er een hele hoop dus! Via deze link kun je bekijken welke opleidingen dit allemaal zijn.

We hebben nog een aantal fast facts over Millersville op een rijtje gezet. Want wist je al dat…

  • Millersville in de top-30 beste public universities van het noorden staat?
  • de gemiddelde GPA op Millersville 3.5 is?
  • de gemiddelde GPA van student-athletes 3.8 is?
  • dat je bij de diploma uitreiking een coole outfit als de studenten hieronder draagt?
Graduation Day – Millersville University

Denk jij nu: “Wat Jasper gaat doen, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden!