Een nieuwe week, een nieuwe university spotlight. En deze week.. Girlpower! We gaan het namelijk hebben over de University of Massachusetts Lowell (UMass Lowell) waar Eleonore Boekhorst als hockeykeepster actief is!

In het najaar van 2020 ruilde Eleonore Nederland in voor een leven als student-athlete in de USA. Ze hockeyt en studeert nu Liberal Arts op Umass Lowell. Voordat ze naar Amerika vertrok behaalde ze al velen successen in Nederland. Zo was ze meerdere keren onderdeel van het nationale Nederlandse team, werd met haar team 1e in de Super A en op de nationale kampioenschappen indoor onder 18! En wist je dat Eleonore naast hockey ook roeien te gek vindt om te doen? Daarnaast spreekt ze ook nog eens 3 talen én speelt ze viool en gitaar. Veelzijdige champ dus!

Toen Eleonore afgelopen jaar tekende bij UMass vroegen we haar waarom ze voor deze universiteit koos, daar gaf ze het volgende antwoord op:

‘I chose UMass Lowell because the field hockey team and coaches really made me feel welcome. In addition, I can major in liberal arts which is my desired study!’

Eleonore Boekhorst – Student-Athlete

Meer weten over de universiteit van Eleonore? Blijf lezen!

Campus

UMass Lowell is een public university, opgericht in 1894. Jaarlijks studeren er iets minder dan 20.000 studenten aan de universiteit. De campus is gelegen in Lowell, Massachusetts (suprise, suprise). Lowell is een stad met iets meer dan 100.000 inwoners en ligt vrij noorderlijk in de USA. Daarom kan het daar in de winters nog wel eens fris worden, en zo ook de afgelopen weken. Zie hieronder de foto die Umass vorige week op Instagram plaatste. Weer of geen weer, Eleonore in actie! You go girl!

Lowell ligt op ongeveer 50 kilometer rijden van wereldstad Boston! Je ziet een deel van Boston (in de zomer;-) op de foto hieronder, daar willen we allemaal wel een dagje rondwandelen toch?

Maar ook op de campus is genoeg moois te vinden. Gelukkig maar, want met zo’n druk schema als die van een student-athlete is een dagje rondwandelen in een wereldstad geen wekelijkse activiteit. UMass Lowell bestaat uit drie delen: noord, oost en zuid.

Op de campus zijn verschillende mooie schoolgebouwen, studieruimtes, student dorms en eetgelegenheden te vinden. Maar de mooiste faciliteiten zijn die voor de student-athletes! De groep van student-athletes op UMass Lowell worden de River Hawks genoemd en de school wil voor hen de beste faciliteiten.

Een van die mooie faciliteiten is het Lelacheur Park, het is de thuisbasis voor het honkbalteam. In het stadion is zitplek voor bijna 5000 mensen! Cool toch?

Lelacheur Park – UMass Lowell

Een ander mooi stadion is het Costello Athletic Center, hier worden basketbalwedstrijden gehouden. Tijdens de wedstrijden zorgen de cheerleaders voor extra aanmoediging! Go Riverhawks!

Costello Athletic Center – Cheerleaders in actie!

Tsongas Center, het grootste stadion van de universiteit. Hier worden zowel basketbal- als ijshockeywedstrijden gehouden. Er is zitplek voor 7000 toeschouwers! Ice Hockey is een grote sport op de universiteit. Zie hieronder de foto van Tsongas Center, zo gaaf!

Tsongas Center – UMass Lowell

Op de campus is nog heel veel meer moois te vinden. Benieuwd naar meer? Check de virtual tour van de universiteit!

Sport

De River Hawks, zo worden de student-athletes van UMass Lowell dus genoemd. Er zijn in totaal 14 teams, waarvan 7 mannen- en 7 vrouwensporten. Tot 2013 deden de teams mee in Division II binnen de 10 Conference, maar na velen successen spelen alle teams nu Division I en doen mee aan de American East Conference. De enige uitzondering is het Ice Hockey team, zij doen mee binnen de ‘Hockey East’ conference. In tegenstelling tot veel andere Amerikaanse universiteit heeft UMass Lowell sinds 2003 geen American Football Team meer.

De universiteitskleuren zijn rood, wit en blauw: dat moet vertrouwd aanvullen Eleonore! Mascotte van de universiteit is Rowdy de River Hawk. Zoals in iedere spotlight, willen we je die even laten zien. Dus je spot Rowdy op de foto hiernaast!

UMass Lowell heft een eigen fight song, de ‘River Hawk Pride’. Het is de eerste officiele fight song in de historie van de school. Een stukje lyrics hebben we hieronder neergezet, dus allemaal uit volle borst mee nu he!

UMass Lowell we will always be,
a team of strength in unity.
With River Hawk pride, we stand side by side; 
Fight for victory.
 
Wings unfurled and talons curled,
swoop and strike then we score!
Blue set sail. In flight we won’t fail.
Let’s go UMass Lowell and soar!

De Universiteit heeft, sinds 1979, in totaal 7 NCAA Championships op haar naam staan. En de meest recente? Dat waren de field hockey dames in 2010! Het hockeyteam behaalde in 2005 ook de titel. Verder wist het Ice Hockeyteam 3 keer de titel binnen te hengelen, en lukte het mannelijke basketbal- en crosscountry team ook het kampioenschap te behalen. Who’s next, Eleonore?!

Wil je meer zien van de River Hawks? Check dan hun athletic website!

Studie

Eleonore studeert Liberal Arts op UMass Lowell, maar er zijn nog heel veel andere studies te kiezen op de universiteit! In totaal namelijk meer dan 120 majors, ongeveer 40 master programs en zelfs ook 30 doctoral degrees. Benieuwd hoe de studie die jij wilt volgen er uitziet op UMass Lowell? Hier vind je meer informatie over alle opleidingen!

Als het goed is ben je inmiddels meer te weten gekomen over UMass Lowell. Maar we hebben hier nog een aantal fast facts op een rijtje gezet. Want ehh, wist je dat..

  • Er ieder jaar 2394 freshmen beginnen op de universiteit?
  • 1232 de gemiddelde SAT-score is van alle freshmen?
  • De gemiddelde GPA van freshmen 3.6 is?
  • De gemiddelde GPA van student-athletes 3.19 is?
Graduation Day – UMass Lowell

Een mooie universiteit, all the way in Lowell. Wil jij nu net zo’n avontuur aan gaan als Eleonore? Of heb je een andere vraag over scholarships of het leven van een student-athlete? Reach out! Dan helpen we je verder.