Er is weer een nieuwe dinsdag aangebroken, nieuwe university spotlight dus! Vorige week lazen jullie over Lindsey Wilson College, waar Jelle Golbach onderdeel van is. Deze week nemen we een kijkje in Althens, in de staat Ohio. Daar is de groep student-athletes die de ‘Bobcats’ genoemd worden actief. En sinds augustus zijn de Bobcats een field hockey talent rijker: Slamstox-hockeyster Minke Bultje!

Vorige zomer ruilde Minke de meisjes A1 van HBS in voor een avontuur op Ohio University. De start van haar student-athlete carrière was dus mét corona maatregelen, maar zoals ze zelf aangeeft in een interview met hockey.nl is ze daardoor juist closer geworden met haar team.

Afgelopen winter zagen we foto’s en videos voorbijkomen met een flink pak sneeuw op Ohio University. Daardoor trainde het team van Minke binnen trainen terwijl zaalhockey niet erg bekend is in Amerika. Gelukkig is er, ook tijdens koude winters, genoeg moois te beleven op de campus van de universiteit! Hieronder vertelt Minke waarom ze voor Ohio University koos:

“I chose Ohio University because of the good connection I felt with the coach. Besides, I feel like I can develop myself to my full potential at Ohio University and the team seems very nice as well!”

Minke Bultje – Student-athlete

Meer weten over Minke’s universiteit? Scroll nog even verder!

Campus

Ohio University is een public university. Dat wil vaak zeggen dat er jaarlijks meer studenten te vinden zijn dan in op een private university. Dat is op Ohio University ook het geval, jaarlijks zijn er bijna 35.000 studenten onderdeel van de universiteit. Ohio University bestaat uit verschillende campussen, de grootste campus is in Athens waar Minke ook onderdeel van is. Daar zitten jaarlijks zo’n 23.000 studenten! Op de foto hieronder spot je een foto van de campus.

Ohio University Campus

Op de hoofdcampus van Ohio University in Athens is van alles te vinden: studiegebouwen, studenten dorms, restaurants, winkels en nog veel meer. Wat er vooral ook te vinden is, zijn de sport facilities voor de Bobcats! Dat zijn de faciliteiten waar we meer over te weten willen komen, hieronder lees je er meer over!

‘Convocation Center’, ook wel ‘The Convo’, is de facility waar de basketbalwedstrijden, worstelwedstrijden en volleybalwedstrijden gehouden worden. Daarnaast zijn er in het verleden ook veel concerten en andere evenementen gehouden. Het is een van de meest bijzondere gebouwen op de campus en het is een van de grootste stadions in de regio: er is zitplek voor 15.000 mensen. Hieronder zie je een foto van een deel van The Convo. Ziet er cool uit toch? Maar dat mag ook wel, het bouwen van de faciliteit heeft maarliefst $8.2 miljoen dollar gekost!

The Convo – Ohio University

‘Peden Stadium’ is vernoemd naar oud Bobcat-coach Don Peden. Het is het oudste stadion binnen de Conference waarin de Bobcats actief zijn, het staat er namelijk al sinds 1929! Sindsdien is het stadion uiteraard verschillende renovaties ondergaan, sinds 2001 kunnen maarliefst 24.000 fans tegelijk naar de sportwedstrijden kijken! Zie jij jezelf daar al wedstrijden spelen?

Peden Stadium – Ohio University

‘Goldsberry Track’ is de facility waar het track & field team en het field hockey team van Minke in actie komt! Het hockeyveld van kunstgras (genaamd Pruitt Field) ligt in het midden, de atletiekbaan zit daar omheen. Goldsberry Track wordt gezien als een van de beste atletiekfaciliteiten binnen de conference.

Goldsberry Track/Pruitt Field – Ohio University

Naast bovenstaand 3 faciliteiten is er nog heel veel meer te vinden op de campus van Ohio, waaronder een mooie fitness, sportbad en veel andere indoor facilities. Ben je benieuwd naar deze andere sport faciliteiten? Check dan de athletic facilities page van de Bobcats even!

Graag meer zien van de campus in het algemeen? Vorig jaar werd onderstaande video gemaakt door een van de studenten!

https://www.youtube.com/watch?v=avFT1KDCU4o

Sport

Sporten, dat doen ze graag, die Bobcats! In totaal bestaan de Bobcats uit 15 verschillende varsity teams, waarvan 9 vrouwen- en 6 mannenteams. Alle teams doen mee binnen de NCAA Division I en sinds 1946 maakt de universiteit al onderdeel uit van de Mid American Conference (MAC). Het American Football team doet mee binnen de FBS, dat is de hoogste divisie binnen College Football.

American Football Game – Ohio University

De universiteitskleuren had je waarschijnlijk al wel ontdekt: wit en groen. Maar niet zomaar groen, de Bobcats noemen het zelf ‘Hunter Green’. Klinkt toch net wat cooler he? Tijdens de wedstrijden kleuren de tribunes groen en wit door de fans, komt mascotte Rufus the Bobcat aanmoedigen (je ziet hem op de foto hieronder) én wordt de fight song van de Bobcats gezongen. ‘Stand up and Cheer’, luidt de titel. De lyrics hebben we hieronder neergezet. Zing jij ‘m al luidkeels mee, Minke?

Rufus the Bobcat – Ohio University

Stand up and cheer 
Cheer loud and long for old OHIO 
For today we raise 
The Green and White above the rest 

Our team is fighting, 
And we are bound to win the fray 
We’ve got the team, 
We’ve got the steam, 
For this is old OHIO’s day! 

De Ohio Bobcats laten er een aantal mooie tradities op na, een van die tradities is het zingen van de fight song. De marching band, ook wel fanfare, van Ohio wordt de ‘Marching 110′ genoemd. Het is een bekende groep die al veel mooie dingen door het hele land gedaan hebben, waaronder een optreden tijdens Bill Clinton’s eerste rit door Washington als president. Ze treden ook op bij verschillende professionele American Football wedstrijden. En wat er nu zo bijzonder aan is? Iedere American Football home game van de Ohio Bobcats zijn ze ook van de partij! Een bijzondere verschijning waar de universiteit erg trots op is. Je ziet het op de foto hieronder. Dat is nog eens een kick-off van een wedstrijd, toch?

Marching 110 – Ohio University

Bij mooie faciliteiten, een coole fight song en mascotte, cheerleaders en een eigen marching band horen natuurlijk student-athletes van hoog niveau. De Bobcats hebben in de geschiedenis van de school al velen titels binnen gehaald. Benieuwd naar het niveau van de Bobcats? Check dan hun Youtube-kanaal even, daar staan videos op van alle verschillende teams!

Studie

Studeren, ook dat is belangrijk op Ohio University. Als student-athlete moet je er voor zorgen dat je studieresultaten grotendeels voldoende zijn, pas dan wordt goedgekeurd dat je ook veel tijd aan je sport besteed. Dat maakt studeren binnen het leven van een student-athlete belangrijk. Ben je benieuwd welke opleiding aangeboden worden op Ohio University? Check dan deze link voor de hele lijst met opleidingen.

En zoals in de meeste spotlights, hebben we weer een lijstje fast facts over deze universiteit! Want eh, wist je dat Ohio University…

  • naast de hoofdcampus ook nog 10 regional campussen verdeeld over de hele staat heeft?
  • maarliefst 3 kunstgalerijen op de campus heeft?
  • ieder jaar 12 miljoen dollar aan scholarships uitdeelt aan eerstejaarsstudenten?
  • de hoogst gewaardeerde public university van Ohio is?
  • in de top 100 staat met best public universities? (U.S. News)
  • in de top 15 staat met mooiste campussen? (Expedia)
Graduation Day – Ohio University

We hopen dat je inmiddels een stuk wijzer bent geworden over Ohio University. Denk jij nu: ‘wat Imke doet, dat wil ik ook!’ Neem dan snel contact met ons op, of klik op onderstaande button. Wel zo makkelijk. We helpen je graag!