Deze maand besteden we in onze University Spotlight aandacht aan The University of Mount Olive. Een particuliere school met een diverse studentenpopulatie, 3800 studenten uit 30 staten en 27 landen.

GO TROJANS! Lees snel verder wat Mount Olive allemaal te bieden heeft!

Sport  

Mascotte Mount Olive

Mount Olive heeft meerdere succesvolle sportteams. Ze zijn lid van de Conference Carolinas en komen daarmee uit in de NCAA Division II. Hierin is de universiteit actief in de volgende sporten: honkbal, basketball, cross country, golf, lacrosse, voetbal, softball, tennis, atletiek, field hockey en zelfs worstelen.

Mount Olive doet zelfs regelmatig mee om de prijzen. Zo hebben ze met het heren volleybalteam al drie keer het nationale kampioenschap gewonnen en zijn ze met alle sporten al acht keer conference champion geworden!

Een aantal van onze eigen Slamstox toppers is hier ook actief. Maud van Duin en Annefleur Moerkerken zijn onderdeel van het field hockeyteam & Bram Poel en Adam Khaled maken op hun beurt onderdeel uit van het tennisteam! 

De sporters van Mount Olive worden ook wel Trojans genoemd, vernoemd naar de mascotte. Dit is namelijk, hou je vast… een Trojan! De Trojan wordt afgebeeld als een krijger uit de oudheid, gekleed in het pantser en de wapens van een Trojan.

Annefleur Moerkerken in actie voor het field hockey team van Mount Olive

Campus

De campus is gelegen in de stad Mount Olive, North Carolina. Mount Olive is een klein stadje met wat winkels, restaurantjes en wat parken hier en daar. Op korte afstand heb je de grotere steden Goldsboro, Kinston en Releigh die nog meer activiteiten aanbieden. Op 20 minuten rijden vanaf de campus kom je uit bij Neuse State Park, een natuurgebied waar je onder andere kan zwemmen, cliff duiken en vissen. 

Skyline Raleigh

De universiteit is kleiner dan de gemiddelde universiteit in Amerika. Het heeft veel moderne faciliteiten en is voortdurend bezig met het verbeteren van de accomodaties op de campus. Ze hebben moderne huisvestigingen voor studenten en als je honger krijgt, zijn er verschillende restaurantjes zoals: Amerikaanse koffie tentjes Starbucks en Chick-fil-A. Op de campus heeft Mount Olive tal van sportvelden, tennisbanen en een fitnesscentrum die toegankelijk is voor iedere student. 

Meer zien van de campus? Check hier de campus tour hieronder

Studie

Mount Olive is recentelijk gewisseld van een 2-jarige opleiding naar een 4-jarige opleiding. Het is een private school waar op dit moment 3800 studenten studeren. De vele internationale studenten zijn voornamelijk te vinden in de sportteams. De studenten krijgen ook de keuze om zich aan te melden bij studieverenigingen om extra ervaring op te doen. De meesten zijn voornamelijk tevreden over de leraren en over de schoolgebouwen die gemakkelijk te bereiken zijn. Hieronder een overzicht van de populairste majors: 

  • Bedrijfskunde
  • Vrije kunsten en geesteswetenschappen
  • Onderwijs voor jonge kinderen 
  • Voorbereidende studie gezondheidszorg
  • Strafrecht en veiligheid

Hopelijk ben je nu wat meer te weten gekomen over The University of Mount Olive, naast deze mooie universiteit zijn er natuurlijk nog veel meer prachtige scholen. Wil je meer weten over de verschillende universiteiten of over het combineren van studeren en sporten in Amerika? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder!