Voor Amerikanen is Ole Miss een echt begrip, maar voor ons Nederlanders zegt het niet zo veel. Ole Miss is de bijnaam van the University of Mississippi. Je ziet de naam overal terug, waaronder ook in de bijnaam van de student-athletes: Ole Miss Rebels. Slamstox athletes Lydia van Dijk en Isolde de Jong zijn onderdeel van deze Rebels!

Isolde en Lydia begonnen beide in 2018 hun Amerikaanse avontuur, maar hebben beide een heel ander pad bewandeld. Lydia begon in 2018 bij the University of North Florida, waar ze 3 jaar heeft gestreden voor het track & field team van the UNF Ospreys. In haar Around & About liet ze zien hoe haar tijd eruit zag bij UNF. Toch maakte ze afgelopen zomer de overstap naar Ole Miss, om nog meer uit haar Amerikaanse avontuur te halen. 

Lydia van Dijk – Ole Miss Track & Field

Als regerend Nederlands kampioen werd Isolde met open armen ontvangen door het tennisteam van Ole Miss. Ze wilde het beste uit zichzelf halen en dit kon ze bij het Women’s tennis team van Ole Miss zeker doen. Ole Miss was op dat moment als nummer 3 geranked in Amerika en onder leiding van de Nederlandse hoofdcoach Mark Beyers ging Isolde de uitdaging aan. Helaas kreeg ze aan vervelende blessure, waardoor haar avontuur er na 1 jaar al op zat. Toch heeft Isolde het heel erg naar haar zin gehad in de tijd dat ze er was. Dit kon ze heel goed laten zien in haar Around & About. Wil je die video zien en nog veel meer leren over Ole Miss? Lees dan gauw verder.  

Campus

Ole Miss ligt in Oxford. Daarbij denken veel natuurlijk aan HET Oxford, van the University of Oxford in Engeland. Dit is natuurlijk geen toeval, want de naam is wel afkomstig van deze Britse universiteit. De campus van Ole Miss staat in de top 10 van beste college campussen in Amerika. Dat is niet voor niets zo, want het is er allemaal erg goed geregeld en het is er altijd gezellig. Wij snappen dus wel dat Lydia deze transfer heeft gemaakt!

Naast dat er een super leuke sfeer hangt op de campus, is er ook nog eens overal aan gedacht. Op de campus map van de universiteit kan je alle faciliteiten zien en kan je al een beetje rondkijken. Het is natuurlijk nog veel leuker als iemand je erover kan vertellen. Onze Slamstox student-athlete Isolde heeft een superleuke video gemaakt om de campus te laten zien. In haar Around & About laat ze al haar favoriete plekken zien en de plekken waar ze de meeste tijd doorbrengt. 

In de video heeft Isolde het over tailgating. Dat is wanneer je op een wedstrijddag gaat BBQ’en en een groot feestje viert op een veld vol met trucks, tenten en fans van het American football team van de universiteit. Bij Ole Miss heet deze plek ‘The Grove’. Dit enorme veld is 7,5 football velden groot en hier kunnen wel 100.000 fans hun pre-game party houden. Bij Ole Miss is dit een erg populair fenomeen en dit is ook een van de redenen waarom het zo gezellig is op de campus! Klik hier voor een sfeerimpressie. 

Helaas passen deze 100.000 fans niet met zijn allen in het stadion. Toch is het stadion de grootste van de staat Mississippi. Er is plaats voor ruim 64.000 fans, die allemaal in rood-blauwe universiteitskleuren het team komen aanmoedigen. Kijk maar eens op de foto hieronder hoe gaaf dat eruitziet!

Ole Miss Football

Sport

The University of Mississippi speelt in de NCAA Division I. Met 14 verschillende sporten strijden ze in de SouthEastern Conference. De student-atheletes van Ole Miss worden ook wel Rebels genoemd. Zij trainen heel het jaar door om verschillende titels binnen te kunnen slepen. Dat hebben ze zeker gedaan en daar is de school heel trots op! In deze video worden de successen voor je op een rijtje gezet. 

De mannen hebben 6 sporten: baseball, basketball, cross country, track & field, football, golf en tennis. Bij de vrouwen zijn er 8 sportteams: basketball, golf, track & field, cross country, rifle, soccer, softball, tennis en volleyball. Dit seizoen is het vrouwen golf team de national champ geworden! Een super prestatie, mede door de professionele faciliteiten. Hierdoor is het golfteam niet de enige die gebruik maakt van de golfbaan. Met haar cross country team wil Lydia nog wel eens de baan lenen voor trainingen! 

Bij sportteams hoort uiteraard ook een mascotte. Ole Miss heeft al er al meerdere gehad, maar sinds 2018 is het Tony the Landshark. Het is best een bijzondere mascotte met een mensenlichaam en een haaienkop. De nieuwe mascotte is een ode aan Tony Fein, een oud football speler van Ole Miss. Tony had een leuk en uniek hand signaal bedacht die nu door zowel atleten als fans wordt gebruikt. Kijk ook eens op de Instagram pagina van Lydia, waar ze haar nieuwe favoriete ‘Fins up’ gebaar doet.

Tony the Landshark – Ole Miss

En niet alleen de mascotte moedigt de student-athletes aan. De Ole Miss fans kunnen er ook wat van! Elke sport heeft een eigen stadion waar de fans heel veel herrie kunnen maken. Het baseball stadion is ook wel een hoogtepunt van de Ole Miss faciliteiten. Kijk maar eens hoe groot het is op de foto hieronder. 

Vaught Hemingway Baseball Stadium – Ole Miss

Studie

Ole Miss is de grootste universiteit in de staat Mississippi. Hierbij hoort een breed aanbod aan studies. Dit kan gaan van marketing tot nursing. De meest populaire studies zijn:

  • Liberal Art and Humanities
  • Accounting
  • Digital Communication and (multi)media.

Ze hebben daarnaast nog veel meer in petto. Op deze site staat alles wat er te weten valt over de studies op the University of Mississippi.

Doordat student-athletes zo veel tijd in hun sport moeten steken, is het soms best uitdagend om je studie eromheen te plannen. Hier wordt je bij Ole Miss goed in begeleid. Met een student-faculty ratio van 16:1 kan je meer dan goed presteren met je studie. En dat in combinatie met sporten op hoog niveau! 

Deze combinatie is hard werken, maar vooral heel erg leuk! En dat harde werken levert uiteindelijk een supermooi diploma op. Daar mag je dan zeker trots op zijn!

Student-athlete graduation

Denk je nu: “Ik wil ook wel sporten en studeren op zo’n gave universiteit in Amerika? Neem contact met ons op, dan vertellen we je er meer over!

Wil je ook nog andere scholen leren kennen? Kijk dan eens bij onze andere University Spotlights!