Gister zag je waarschijnlijk zijn signing post al op onze Instagram voorbij komen, maar vandaag staat zijn universiteit al in de spotlight! Over een tijdje begint slamstox-tennisser Raphael Mujan aan zijn avontuur om te gaan sporten en studeren in Amerika. Daarom nemen we tijdens de university spotlight van deze week een kijkje bij zijn toekomstige thuisbasis, Radford University!

Raphael is al jaren veel met zijn tenniscarrière bezig, van zijn zevende tot zijn dertiende maakte hij deel uit van verschillende Nederlandse Nationale selectieteams! Hij traint bij ‘FOCUS Tennis Academy’ en is zich daar aan het voorbereiden op zijn vertrek naar Radford.

Raphael heeft meegedaan aan verschillende ITF-toernooien en deed mee aan veel grote nationale toernooien in Nederland. Een tijdje geleden viel zijn keuze op Radford en tekende hij daar zijn contract. Raphael vertelt hieronder waarom zijn keuze op Radford viel:

“I have chosen for Radford because of the great feeling I got from coach Bareford, I was very attracted to the facilities of Radford University and the team’s mentality. Besides that I cannot wait to be a part of the team and develop as much as possible as a tennis player but also as a person. Let’s go Highlanders!”

Raphael Mujan – Student-athlete

Meer weten over de toekomstige universiteit van Raphael? Lees dan nog even verder!

Campus

De campus van Radford ligt in het plaatsje Radford in Virginia. Het is een ‘public university’ met jaarlijks zo’n 11.000 studenten. Van die 11.000 studenten wonen er ongeveer 3800 op de campus. Op de foto hieronder is een deel van de campus te zien!

Radford University – Campus

Zoals in iedere spotlight nemen we vooral ook even een kijkje bij de athletic facilities, dat is voor veel (toekomstige) student-athletes toch vaak het meest interessante gedeelte van de campus. Hieronder laten we er een aantal zien!

Athletic facilities

Het Dedmon Center is sinds 1981 onderdeel van de universiteit en het is de plek waar de basketbal en volleybal teams in actie komen. Recent heeft het stadion een grote renovatie ondergaan waardoor er momenteel maarliefst zitplek is voor 3200 fans! Ook worden er in het stadion regelmatig concerten en andere evenementen gehouden.

Dedmon Center – Radford University

Het Cupp Stadium is sinds 2003 onderdeel van de universiteit en is de thuisbasis voor de atletiek, lacrosse en voetbalteams. Op de tribunes van het stadion is maarliefst plek voor 5000 toeschouwers! Rondom het sportveld zijn ook kantoren en persruimtes te vinden. Je checkt een foto van een deel van het Cupp Stadium hieronder!

Cupp Stadium – Radford University

Het sports perfomance center is de gym van de universiteit die vernieuwd is in 2017! Een mooie sportschool met alle faciliteiten die je nodig hebt om optimaal fit te worden. De universiteit heeft zelfs een ‘walkthrough’ voor deze ruimte ontwikkelt, die volg je via deze link. Ziet er te gek uit toch!?

Sports Performance Center – Radford University

Buiten bovengenoemde facilities is er nog veel meer moois te vinden op de campus zoals een baseball hitting center, een tenniscomplex, een softbal stadion, een honkbal stadion, een golfcourse en nog meer. Wil je graag meer zien? Check dan deze pagina even.

Meer zien van de universiteit? Check dan onderstaande campus tour video!

Wil je ook sporten en studeren in Amerika?

Sport

De groep van student-athletes op de universiteit worden de ‘Radford Highlanders’ genoemd. De Radford Highlanders doen mee in Division I binnen de Big South Conference. In totaal zijn er 15 verschillende teams onderdeel van de universiteit waarvan 9 vrouwen- en 6 mannenteams. Zoals je waarschijnlijk al eerder in dit artikel gezien had zijn de universiteitskleuren rood, wit en grijs!

Basketball team – Radford University

Net als veel andere Amerikaanse universiteiten is het ook op Radford belangrijk dat tijdens wedstrijden de ‘fight song’ gezongen wordt. De lyrics daarvan vind je hieronder, ga maar alvast oefenen Raphael want dat ga je vast nog vaker horen!

‘The Highlander’ – Macot Radford University

Radford bold and free,
On to victory.
Hail our quest
To be the best,
Tartan pride for all to see.
Go Radford!
Wave the flags and sound the horns,
Hold the colors high.
Cheer our team on to victory.
That’s the spirit of ole R.U.

Cheer squad

De cheer squad en de fight song zijn niet de enige middelen die ingezet worden om de student-athletes zo optimaal mogelijk aan te moedigen, ook de mascotte van de universiteit ‘The Highlander’ speelt daarin een belangrijke rol. De Highlander is niet zomaar een mascotte, hij is zeer geliefd binnen de Conference. In 2018 werd The Highlander zelfs benoemd tot de beste mascotte van alle 68 teams binnen het toernooi. Het volgende commentaar kwam daarbij kijken: “Between the beard, the costume, the muscles, the headband and all the ‘THERE CAN BE ONLY ONE!!!” jokes, this deserves the No. 1 spot.” Go highlanders!

Cheer squad – Radford University

Studie

Sporten én studeren in Amerika, met studie zijn The Highlanders dus ook flink bezig. Het is immers de combinatie van studie en sport dat een student-athlete, een student-athlete maakt.

Het maken van een goede keuze kan lastig zijn, zeker wanneer er 108 verschillende opleidingen aangeboden worden op een school! Maar geen zorgen: de kans is daardoor dus groot dat de opleiding die jij graag wilt doen ook aangeboden wordt. De volgende categorieën worden van elkaar

 • Business and Economics
 • Education and Human Development
 • Health and Human services
 • Humanities and Behavioral services
 • Science and Technology
 • Visual and Performing arts

Een overzicht met alle opleidingen vind je in deze lijst.

Wist je dat…
 • Radford meer dan 300 verschillende studentenverenigingen heeft?
 • Er op de campus 13 (!) verschillende eetgelegenheden te vinden zijn?
 • De student-faculty ratio 15:1 is?
 • 61% van de studenten op Radford vrouw is?
 • Je tijdens de diploma uitreiking dezelfde outfit draagt als onderstaande studenten? Cool toch!
Graduation day – Radford University

Denk jij nu: “Wat Raphael doet, dat wil ik ook!”? Zoek dan snel contact met ons op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden.