Deze week zetten we weer een nieuwe universiteit in de spotlight: Elizabethtown College. Elizabethtown College is een kleinschalige, christelijke, private universiteit in Elizabethtown in de staat Pennsylvania. Hoewel er op dit moment geen Slamstox student-athletes actief zijn bij deze universiteit, is deze plek echt wel de moeite waard om beter te bekijken.

Campus

Elizabethtown College ligt, hoe kan het ook anders, in Elizabethtown. Aan de rand van een relatief kleine stad ligt de universiteit die uitkijkt op de prachtige natuur. Op iets meer dan anderhalve uur rijden vind je de miljoenen stad Philadelphia. Binnen een half uur ben je zelfs al in Lancaster, een andere stad waar je je ook uren kunt vermaken.

Een groot deel van de studenten woont op de campus van deze universiteit. Wij snappen wel waarom, check snel de video hieronder om een impressie te krijgen van deze campus.

Elizabethtown College is opgericht in 1899 door leden van de kerk van Brethren, als reactie op het initiatief van Jacob G. Francis. Hiermee is de universiteit een van de vele universiteiten die in de 19e eeuw door leden van een kerk werden opgericht. Een leuk feitje, de universiteit dankt zijn locatie en vroege populariteit aan de aanwezigheid van de spoorwegen in de directe omgeving.

Sport

Elizabethtown College komt uit in de NCAA Division III in de Landmark Conference. De school biedt maar liefst 22 sporten aan; elf voor jongens en elf voor meiden. Hier zitten de populaire sporten tussen zoals voetbal, tennis, field hockey en track & field, maar ook sporten die je minder vaak tegenkomt zoals softbal, lacrosse en worstelen. Andere populaire college sporten zoals Baseball en American football zijn juist niet terug te vinden op de universiteit.

Track & Field facilities Elizabeth College
Blue Jay – Mascotte Elizabeth College

De mascotte van Elizabethtown College is Blue Jays. Een blauw witte vogel die symbool staat voor alle sportteams van de universiteit. De mascotte is halverwege de vorige eeuw in het leven geroepen door een groep studenten. De Blue Jay staat voor vechtlust, iets wat de sport teams volgens hen ook elke wedstijd moeten leveren.

Het vrouwen basketbalteam van de universiteit is een van de succesvolste teams van de universiteit, het team was het eerste team in Division III die de duizendste overwinning op haar naam mocht schrijven. Page Lutz is de beste basketbalster die de universiteit heeft gekend, haar puntenrecord van 1,757 staat nog steeds!

In 2015 hoste de universiteit bovendien het NCAA Division III kampioenschap voor worstelen.

Een van de populairste stadions van de campus is het Thompson Gymnasium. De basketbalteams, volleybalteams en het worstelteam vinden hier hun onderkomen. Het stadion werd geopend in 1970 en heeft een capaciteit van 1.000 toeschouwers. Naast het hoofdveld is er in het stadion ook nog een gym en trainingsruimte te vinden voor de student-athletes.

Studie

Zoals gezegd is Elizabethtown College een kleinschalige, private universiteit, hierdoor studeren er ‘slechts’ zo’n 1.500 studenten aan de universiteit. De universiteit biedt zo’n 50 major programma’s aan. Hieronder staan de populairste majors:

  • Business
  • Health Professions
  • Biology
  • Information Science
  • Engineering
Elizabethtown College Leffler Chapel

92% van de eerstejaarsstudenten woont op de campus. Niet gek dat het grootste deel van de studenten de universiteit dan ook als klein en heel mooi omschrijft. Daarnaast omschrijven velen de universiteit ook als gezellig en knus, waardoor ze de sfeer als positief omschrijven.

Hopelijk heb je Elizabethtown College nu iets beter leren kennen. Wil je ook student-athlete worden? En misschien ook ooit hier wel rondlopen? Neem dan snel contact met ons op!