Deze maand besteden we in onze University spotlight aandacht aan Duke University. Een private universiteit die voor 17.000 studenten thuis is. Zowel academisch als op sportgebied draait Duke mee met de absolute top van Amerika.

De campus van Duke University lijkt net een sprookje. De oude karakteristieke gebouwen gecombineerd met moderne gebouwen maakt de campus erg bijzonder. De sportfaciliteiten op de campus zijn ook interessant voor veel student-athletes. Van de 17.000 studenten zijn er 800 student-athletes. Slamstox atleten Eva Nunnink heeft hier de tijd van haar leven gehad en Josephine Veen vertrekt deze zomer. Twee andere Slamstox toppers Amina Maatoug en Ilhame Tamrouti vertegenwoordigen het atletiekteam van Duke. Lees snel verder en lees over onze atleten en wat Duke University te bieden heeft!

Duke Chapel – Durham NC

Locatie

Duke University is gelegen in de stad Durham, North Carolina. De campus zelf is een ware trekpleister voor toeristen. De kerk wordt vaak bezocht en zijn er veel bezoekers tijdens de verschillende sportwedstrijden van de Blue Devils. Zo passen er 40.000 mensen in het American Football stadion. Daarbij brengt alleen het Football team al jaarlijks 15 miljoen dollar binnen door ticketverkoop en sponsordeals. 

Duke bestaat al sinds 1838, dat zie je dan ook terug aan de gebouwen die op de campus staan. Voor Europese begrippen is 1838 nog niet zo oud, maar in Amerika behoort deze universiteit tot een van de oudste. Op de campus is een kunstmuseum, speciale tuin, restaurantjes, winkeltjes, een gym en nog veel meer om je te vermaken. Bekijk hier de video om een kijkje te nemen op de campus. Zie jij jezelf hier al rondlopen?

Sport

De Duke Blue Devils, zoals de atleten daar genoemd worden, sporten op hoog niveau. De school komt uit in Division I en zit in de NCAA Atlantic Coast Conference (ACC) waar ze tegen scholen strijden zoals North Carolina State, University of Miami en Boston College. Ze bieden de volgende sporten aan: atletiek, basketbal, baseball, softball, schermen, hockey, golf, lacrosse, volleyball, worstelen, tennis, zwemmen en duiken.

Wallace Wade Stadium – Durham NC

Gemiddeld krijgt iedere atleet bij Duke University een scholarship van maar liefst 30 duizend dollar! Dit komt ook mede door de successen die ze behalen met de sportteams. Zo hebben de Blue Devils al 130 keer het ACC Championship en zijn ze 17 keer National Champions geworden. Het vrouwen golf team blinkt hierin uit met maar liefst 7 nationale titels. Check ook de geweldige Basketbal faciliteit van Duke in deze video. 

Onze Slamstox toppers Amina Maatoug en Ilhame komen momenteel uit voor Duke University waarbij ze het atletiekteam versterken. Speerwerpster Ilhame gaat binnenkort beginnen aan haar eerste wedstrijden voor Duke en onze loopster Amina heeft al wat wedstrijden achter de rug. Amina heeft ondertussen al 2 school records verbroken (800m & 3000m) en meerdere All America honors behaald. Hierdoor begint ze een echte superster te worden bij Duke. Lees hier het interview met Amina. Succes dit outdoor seizoen, dames!

Amina Maatoug & Ilhame Tamrouti

Studie

Duke University is als tiende gerankt op de lijst van beste academische scholen. Dit is een hele bijzondere prestatie. Maar 8% van de studenten die zich aanmelden voor Duke wordt uiteindelijk toegelaten. Het is dus erg belangrijk dat je een goed GPA hebt en kunt aantonen dat jij een bijzondere student bent. Dit kan door goede sportprestaties of tijdens je middelbare school extra punten te verzamelen door bijvoorbeeld vakken als Chinees te volgen. Zou jij het ervoor over hebben?

Richard H. Brodhead Center – Durham NC

Er zijn veel verschillende studierichtingen die je bij Duke kan volgen maar de meest populaire majors staan hieronder op een rijtje.

  • Informatica 
  • Analyse overheidsbeleid 
  • Economie
  • Biologie 
  • Verpleging

Hopelijk ben je wat meer te weten gekomen over Duke University. Buiten Duke zijn er nog heel wat andere prachtige universiteiten. Wil je meer weten over de verschillende universiteiten of over het combineren van studeren en sporten in Amerika? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag verder.