Deze week zetten we een universiteit in de spotlight van drie (!) van onze student-athletes: Syracuse University. Een prachtige universiteit gelegen in New York. Kijk maar eens naar de foto hierboven, het lijkt haast wel een sprookje! Het is dan ook niet voor niets dat Kim Hansen en Sarah Sinck in 2019 vertrokken naar deze universiteit, ook Quirine Comans startte afgelopen zomer haar Amerikaanse avontuur bij Syracuse.

Kim tenniste als kind al fanatiek. Ze deed mee aan verschillende nationale en internationale toernooien en wist verschillende titels mee naar huis te nemen. Kim won onder andere de Nederlandse Jeugdkampioenschappen U12, U14 en U16. Ze werd dan ook met open armen ontvangen door het tennisteam van Syracuse. Met een diploma op zak, was ze helemaal klaar voor haar Amerikaanse avontuur.

Kim Hansen – Student-athlete

Voordat Sarah in het vliegtuig naar Amerika stapte had ze al veel hockeyervaring op zak. Als goalie van het Nederlands team U18 werd ze eerste op het 6 nations toernooi in Barcelona en wist ze een gouden medaille te halen op de Europese Kampioenschappen. Ook in Amerika heeft ze mooie titels op haar naam gezet, zoals Athletic Coast Conference (ACC) Defensive player of the week. What a champ!

Sarah Sinck – ACC defensive player of the week

Aan het field hockey team van Syracuse werd afgelopen zomer een sterke speelster toegevoegd, Quirine Comans! Na haar studie in Nederland besloot ze om een master te volgen in Amerika in combinatie met hockey. Voor haar vertrek zei ze het volgende over haar keuze voor Syracuse:

I chose Syracuse University because of their high ambitions and because of their academic possibilities. The team welcomed me with open arms and I can’t wait to pursue the championship!

Quirine Comans – Student-athlete

Drie slamstox toppers en een sprookjesachtige campus: deze universiteit kan dus zeker niet ontbreken in ons rijtje aan University Spotlights. Meer weten? Lees hieronder dan verder!

Campus

Je kunt het al raden…. maar jawel Syracuse University is gelegen in de plaats Syracuse. De campus is gelegen op een heuvel, in de buurt van het centrum van Syracuse. De grote campus heeft 13 verschillende gebouwen, qua stijl is het een mix tussen modern en een 19e eeuwse stijl. Meer zien? Check de video hieronder!

Syracuse kent een rijke geschiedenis die teruggaat tot 1870. In al die jaren zijn er een aantal tradities ontstaan die jaar na jaar, van student tot student, worden doorgegeven. Één van die tradities is de ‘National Orange Day.’ Zo wordt de oprichtingsdag van Syracuse University genoemd. Een toepasselijke naam, want de universiteitskleur van Syracuse is oranje. Ieder jaar wordt het gevierd met verschillende evenementen waarbij ook alumni samenkomen.

Een echte eyecatcher van de faciliteiten van Syracuse is de ‘Carrier Dome’. Dit is de thuisbasis van het football team en de basketbal- en lacrosseteams. De Carrier Dome staat ook wel bekend als ‘The Loud House’ en is het grootste koepelstadion van elke universiteitscampus in Amerika. Het mannelijke basketbalteam van Syracuse behaalde hier het hoogste gemiddelde thuisbezoekers in de historie van college basketball. Dit wisten zij in het seizoen van 2015-2016 te bereiken met een gemiddelde van 26.253 bezoekers. Ja, dat lees je goed. 26.253 thuisfans!

Carrier Dome – Syracuse University

Sport

Inmiddels weten jullie wel dat iedere universiteit een eigen nickname heeft voor de student-athletes. De sportteams worden de Syracuse Orange genoemd. De teams van Syracuse spelen in de NCAA Division l en nemen deel aan de Atlantic Coast Conference. In totaal hebben ze 20 teams, waarvan 8 herenteams en 12 vrouwenteams. De mannensporten zijn de volgende sporten: basketbal, atletiek (binnen en buiten), cross country, American football, voetbal, roeien en lacrosse. Voor de vrouwen is er geen American footballteam, maar daar komen nog de volgende teams bij voor de sporten: hockey, ijshockey, softbal, tennis en volleybal.

Bij een mooie campus, horen mooie resultaten. De Syracuse Orange weten daar wel raad mee, zo hebben zij maar liefst 30 team- en 49 individuele NCAA titles binnengesleept. Whut?! Te veel om in dit artikel allemaal op te noemen dus. Wel linken we je hier even door naar deze big trophy list!

Die prijzen zijn mede behaald door de aanmoediging van alle fans en niet te ontbreken de mascotte van de Syracuse Orange. De mascotte is een sinaasappel genaamd Otto the Orange, die langs de zijlijn alle student-athletes aanmoedigt. Otto werd in 2016 door ESPN uitgeroepen tot best mascotte van de ACC! Check ‘m hieronder.

Studie

Bij Syracuse studeren meer dan 21.000 studenten. De groep studenten is heel divers en vertegenwoordigt alle 50 Amerikaanse staten, daarnaast komen de studenten uit meer dan 127 landen. Ongeveer 15% van de studenten komt van andere landen dan de VS.  Met meer dan 300 studentenorganisaties heb je volop mogelijkheden om je interesses te ontdekken en om in contact te komen met medestudenten.

De studenten kunnen kiezen uit veel verschillende studies met meer dan 200 majors en 100 minors. Ook biedt de universiteit meerdere internationale studieprogramma’s aan met universiteiten in meer dan 40 landen. De meest populaire studies zijn de volgende:

  • Communicatie
  • Sociale Wetenschappen
  • Business Management en Marketing
  • Beeldende en Uitvoerende Kunsten
  • Techniek

Syracuse kent ook een hoop bekende en opmerkelijke alumni. Zo heeft bijvoorbeeld Joe Biden, de huidige president van de Verenigde Staten, aan Syracuse University gestudeerd. Studeren aan dezelfde universiteit als de Amerikaanse president, hoe cool is dat?!

Syracuse University

Wil jij net als Kim, Sarah en Quirine ook student-athlete worden? Neem dan snel contact met ons op!