Het is weer dinsdag, nieuwe University Spotlight dus! Deze week nemen we een kijkje bij Wheaton College in Massachusetts. Het is de universiteit van Slamstox-voetballer Tom Bareven!

Tom is afkomstig uit Israël maar woonde tijdens zijn jeugd in Nederland. Hij voetbalde bij v.v. Scharn in Maastricht en behaalde zijn schooldiploma. Daarna werd het voor Tom tijd voor avontuur! Daarom vertrok hij in augustus 2020 naar de USA. Daar is hij als student-athlete onderdeel van de Wheaton Lyons en studeert hij ‘Business and Management’. Hij is met zijn team onderdeel van de NEWMAC Conference in Division III. Het Wheaton Men’s Soccer team plaatste deze post op Instagram op Tom welkom te heten in het team. Let’s go Wheat!

Tom Bareven – Student-Athlete

Meer weten over de nieuwe thuisbasis van Tom? Blijf dan nog even lezen!

Campus

Wheaton College werd opgericht in 1835, destijds als ‘Wheaton Female Seminary’. Het was dus een universiteit voor enkel vrouwen. Destijds waren er jaarlijks 50 studenten en drie leraren actief. Inmiddels heeft Wheaton College jaarlijks bijna 2000 studenten met 140 werknemers in dienst.

De campus is gelegen in Norton, een kleine stad in Massachusetts met zo’n 20.000 inwoners. Omdat het een kleine stad is, is Wheaton College een erg belangrijk onderdeel voor de bewoners! Daarom worden de student-athletes ook regelmatig aangemoedigd door de inwoners van Norton.

Wheaton heeft een mooie campus met verschillende mooie gebouwen, een deel van de campus zie je op de foto hieronder. De meeste studenten wonen op de campus in verschillende gebouwen, er zijn 18 verschillende ‘dorm buildings’.

Panorama of Wheaton College, Norton Massachusetts.

Uiteraard moet er ook goed gezorgd worden voor de student-athletes op Wheaton, waar Tom onderdeel van is. De Wheaton Lyons maken gebruik van verschillende fijne faciliteiten die onderdeel van de campus zijn.

Het ‘Haas Athletic Center’ is een verzamelgebouw op de campus waar verschillende sporten beoefend worden. De meeste student-athletes en coaches zijn hier dagelijks te vinden. Het centrum bestaat namelijk uit een groot sportbad, een indoor 200-meter atletiekbaan, binnen tennisbanen, drie basketbalvelden en een gym.

Haas Athletic Center – Wheaton College

De ‘Clark tennis courts’ is de thuisbasis voor het mannelijke en vrouwelijke tennisteam. Het complex bestaat uit 7 tennisbanen en het werd gebouwd in 1958. Het heeft de naam te danken aan de familie Clark die mooie schenkingen hebben gedaan aan de universiteit, daarnaast waren beiden dochters student-athletes op Wheaton College.  

Het ‘Keefe Field’ is de plek waar Tom en zijn teamgenoten vaak te vinden zijn. Het veld is er sinds 1988 en heeft zijn naam te denken aan ‘Jean Mulcahy Keffe’, oud-student op de universiteit. Via deze link kun je een panorama view van het voetbaldveld bekijken. Het vrouwelijke voetbalteam maakt gebruik van het ‘Mirrione Stadium’, een andere faciliteit. Fun fact: in 1994 werd ‘Keefe Field’ gebruikt door het ‘Nigerian Men’s Soccer Team’ zodat zij zich konden voorbereiden op de FIFA World Cup van dat jaar.

Keefe Field

Ook is er een soft- en honkbalveld te vinden op de universiteit, het ‘Pappas Fitness Center’ en nog meer. Als je een kijkje wilt nemen op de pagina met alle faciliteiten van Wheaton College, check dan deze link even.

Als je nog meer wilt zien van de campus van Wheaton College kun je onderstaande campus tour bekijken.

Sport

Roary the Lyon

De Wheaton Lyons, de groep student-athletes op Wheaton College dus! De teams zijn onderdeel van de NEWMAC Conference in Division III. Er zijn in totaal 19 verschillende teams, waarvan 11 vrouwenteams en 8 mannenteams. De universiteitskleuren zijn blauw en wit. De mascotte is Roary de leeuw! Roary is pas sinds 2016 onderdeel van de universiteit maar is sindsdien niet meer weg te denken bij belangrijke wedstrijden of evenementen.

De Wheaton Lyons wonnen inmiddels al 8 NCAA Division III kampioenschappen, te gek he! Ook behaalden in totaal 64 student-atleten een individueel nationaal kampioenschap. In de afgelopen 10 jaar werden 29 Conference titels gewonnen. Een van de uitzonderlijke sporten op Wheaton College is synchroonzwemmen: een van de oudste college sporten die we niet vaak meer terug zien!

Wheaton College – Athletics

Je zult je inmiddels afvragen waarom de Wheaton Lyons met een ‘Y’ wordt gespeld, in het Amerikaaans wordt leeuw namelijk gespeld als ‘Lions’. Maar achter de ‘Lyons with a Y’ zit een historisch verhaal. Deze bijnaam heeft Wheaton namelijk te danken aan haar oprichter, Mary Lyon. Zij was destijds pionier als vrouw in het Amerikaanse educatiesysteem en startte Wheaton College met de ambitie om vrouwen een grote verscheidenheid aan opleidingen aan te bieden. Tot op de dag van vandaag worden daarom de student-athletes van Wheaton de Wheaton Lyons genoemd. Go Lyons!

Wheaton College – Athletics

Studie

Tom studeert Business en Management op Wheaton College, maar er worden nog heel veel meer andere studies aangeboden. Welke opleidingen dit allemaal zijn kun je terugvinden via deze link.

Om wat meer te weten te komen over het academische gedeelte van Wheaton College hebben we weer een aantal fast facts voor jullie op een rijtje gezet!

Wist je dat….

  • De gemiddelde GPA van studenten op Wheaton College 3.44 is?
  • Studenten uit 21 verschillende landen op Wheaton College zitten?
  • Studenten uit 25 verschillende Amerikaanse staten komen?
  • 59% van de studenten op Wheaton vrouw is?
  • De gemiddelde klas uit 15-20 studenten bestaat?
  • Er in totaal 19000 alumni van Wheaton uit 80 verschillende landen zijn?

En eh, wist je ook al dat je na het behalen van een Amerikaanse opleiding de diploma-uitreiking er als onderstaand uitziet? Alleen dat is al super nice toch!

Graduation Day – Wheaton College

Wil jij nu net als Tom student-athlete worden in Amerika? Of wil je meer informatie over het leven vaneen student-athlete? Laat het ons weten dan helpen we je!