Het is weer tijd voor een University Spotlight, deze week komt de University of Idaho aan bod. Slamstox-atleet Mika Brouwer is sinds afgelopen zomer hier gevestigd. Super gemotiveerd vertrok Mika naar Idaho, gelegen in Moscow. Niet te verwarren met het Russische Moscow natuurlijk. 

Mika Brouwer klaar om te starten

Atletiek was niet de enige liefde van Mika. Hij combineerde atletiek al op jonge leeftijd met voetbal. Nadat het duidelijk werd dat hij meer talent had voor atletiek is hij zich daar op gaan richten, en dan vooral op de sprints. In 2020 behaalde Mika zijn beste resultaat door in het NK U20 in de top 10 te komen van de 100 meter sprint. De 100 meter sprint ligt Mika enorm goed, je mag dan ook drie keer raden wie Mika’s sport held is. Inderdaad, namelijk: Usain Bolt.

Mika is een atleet met een duidelijke visie en doelstelling. Hij wilt zich in Amerika zo ontwikkelen dat hij zich kan meten met de beste atleten van Nederland, met als gevolg dat hij een podium plek kan halen op het Nederlands kampioenschap indoor en outdoor. Met hulp van enorm goede trainers van de universiteit van Idaho en de motivatie van Mika zien wij dit helemaal goed komen. 

Mika Brouwers reden om voor de University of Idaho te kiezen:

“I chose the University of Idaho because the great connection with the coach, the team and the great academic Business program.”

Meer weten over de universiteit waar Mika onderdeel van is? Lees dan verder!

Campus

De universiteit van Idaho (officieel afgekort U of I) is de oudste openbare universiteit van de staat Idaho. Deze universiteit is in 1889 opgericht en er studeren meer dan 10.000 studenten.  Studenten die in het eerste jaar van hun studie zitten en jonger zijn dan 21 jaar wonen samen op de campus, super gezellig daar dus. Dit doet de universiteit van Idaho expres, de directie is ervan overtuigd dat de omgeving een enorme invloed heeft op de school- en sportprestaties. Doordat eerstejaarsstudenten nu samenwonen zal dit de cijfers op een positieve manier beïnvloeden.  

New University of Idaho gateway at Stadium Drive

Een straf voor de studenten? Zeker niet. De universiteit van Idaho is prachtig gelegen tussen mooie natuurgebieden. Zelfs zo mooi dat National Geografic hier een artikel over heeft geschreven. Slechts enkele minuten van dit prachtige gebied ligt het stadje Moscow. Moscow staat bekend om zijn uitstraling als “hip little city”, het is volgens Men’s Journal zelfs een van de vijf beste stadjes om te wonen tijdens je studententijd. Het stadje wordt versiert door mooie musea, bioscopen en lekkere restaurantjes. 

“Hello Walk” is al helemaal speciaal. Dit is een voetpad redelijk verborgen op de campus. Maar het is niet zomaar een voetpad. Het is niet alleen omgeven door mooie bossen en gras maar ook door prachtige standbeelden, mooie gebouwen en heerlijke plekjes om te zitten. 

Niet alleen de omgeving is prachtig ook de sportfaciliteiten zijn super. De universiteit van Idaho is enorm aan het renoveren. Zo zijn er prachtige nieuwe stadions voor basketbal en American Football. 

De ICCU Arena is een prachtige plek om het basketbalteam van de universiteit aan te moedigen. Er is plek voor 4200 personen, om te bedenken dat de stad bestaat uit 23.800 personen is dit natuurlijk enorm. 

ICCU Arena

Er is bovendien een prachtig centrum voor de sporten American Football en voetbal. Dit centrum wordt de “Dome” genoemd en heeft plek voor 7000 mensen (!).  Het centrum wordt niet alleen gebruikt voor sporten, het is een plek waar de hele gemeenschap samen kan komen zoals bij bijvoorbeeld muziekconcerten. De school en haar faciliteiten zijn dus echt belangrijk voor de stad.  

de “Dome”

Om het af te maken zijn er prachtige golf-, tennis-, atletiek- en zwemfaciliteiten. De universiteit van Idaho heeft zelfs haar eigen 18 holes golfbaan. Redelijk bijzonder voor een Amerikaanse universiteit. 

Sport

De student-athletes op deze school worden de “Vandals” genoemd. Op de universiteit zijn er 5 verschillende sporten voor de mannen, namelijk: Basketbal, American Football, golf, tennis en atletiek. Bij de vrouwen zijn er 7 verschillende sporten. Bij de vrouwen komen de sporten: Voetbal, zwemmen en volleybal erbij. American Football val tegelijkertijd weer af bij de vrouwen. 

De sporten op de universiteit zijn een groot succes. Zowel bij de mannen als de vrouwen is het niveau van de sporten enorm hoog. De mannen basketballers presenteren enorm goed op het hoogste niveau, en niet alleen de mannen basketballers doen dat. Ook de voetbalsters doen het uitstekend op goed niveau. En dan nog niet gesproken over de seizoenopening van de American Footballers, ze wonnen met maar liefst 64-0. Uitslagen die niet vaak voorkomen.  Al deze prestaties zijn mogelijk gemaakt daar de super mooie faciliteiten die de universiteit van Idaho biedt.

Studie

Studeren hoort er natuurlijk ook bij voor de Vandals. Ook Mika moet eraan geloven, hij is bezig aan een bachelor en dat gaat hem goed af. De universiteit biedt meer dan 300 verschillende opleidingen aan, keuze zat dus.

Wil jij nu, net als Mika, ook student-athlete worden in de USA? Klink op onderstaande button, we helpen je graag verder!