Hanna Lindeboom, een van de Slamstox college tennissters die zojuist naar de USA vertrokken is! Vandaag staat ze met ‘haar’ William Woods in onze university spotlight.

Toen ze op haar 17e (!) haar VWO-diploma binnensleepte en de afgelopen jaren hard gewerkt had op de tennisbaan, kon niets haar meer tegenhouden: ze was meer dan klaar voor haar college tennis avontuur! Ondanks er vorig jaar door de corona-maatregelen weinig wedstrijden gespeeld konden worden, bleef Hanna hard trainen. Voordat wedstrijden stilgelegd werden wist Hanna al mooie successen te bereiken op de tennisbaan, ze werd regionaal kampioen, schopte het tot de laatste 32 op het NK en behaalde een dubbel rating van 2!

Hanna is met haar enkelhandige backhand, haar voorkeur voor het spelen van service-volley en goede backhand slice een unieke speelster. Dat viel ons niet alleen op, maar ook William Woods University. Binnen haar proces viel haar keuze uiteindelijk voor hun.

Waarom Hanna voor William Woods koos vertelt ze hieronder:

“I chose William Woods University because I think it’s the best place for my development as a tennis player and as a person. I can’t wait to join and meet the girls!”

Omdat Hanna pas sinds kort onderdeel is van William Woods laat haar officiële ‘roster photo’ nog even op zich wachten, maar onderstaande actie foto hebben we in ieder geval om jullie te laten zien. You go girl!

Meer lezen over de nieuwe universiteit van Hanna? Blijf nog even lezen!

Campus

William Woods is een ‘private university’ gelegen in Fulton, Missouri. De universiteit ontstond in 1870 maar kreeg pas in 1993 de huidige naam, tot die tijd was het een universiteit enkel voor vrouwen. Inmiddels studeren er jaarlijks iets meer dan 2000 studenten op de universiteit: voor Amerikaanse begrippen een laag aantal. De campus ziet er ontzettend mooi uit, zoals te zien is op onderstaande foto.

Campus – William Woods University

Als student-athlete ben je natuurlijk druk met school en trainen, toch organiseert iedere Amerikaanse campus allerlei leuke activiteiten zodat studenten elkaar beter leren kennen en zodat er een leuke sfeer op de campus ontstaat. Zo zijn er verschillende studentengroepen op de campus waar je lid van kunt worden en worden er verschillende thema-/feestdagen georganiseerd.

Bekijk hieronder de korte campus tour die William Woods maakte om een idee te krijgen van de universiteit.

Wil jij ook student-athlete worden op een Amerikaanse universiteit?

Sport

‘The Owls’, zo worden de student-athletes op William Woods genoemd. The Owls zijn onderdeel van de NAIA en zijn onderdeel van de American Midwest Conference. 10 verschillende universiteiten zijn onderdeel van die conference, welke dat zijn check je via deze link.

In totaal bestaan de owls van William Woods uit 16 verschillende teams. Daarvan zijn er 9 vrouwen- en 7 mannenteams. Er zijn vrouwenteams in: basketbal, cheerleading, cross country, golf, voetbal, softbal, tennis, volleybal en atletiek. Daarnaast zijn er mannenteams in: honkbal, basketbal, cross country, golf, voetbal, tennis en atletiek.

Hanna is onderdeel geworden van het women’s tennis team, het team bestaat uit 9 speelsters. Het is een super internationaal team met speelster uit onder andere Spanje, Duitsland, Sri Lanka, Australië, Honduras en nu dus ook Nederland! Daarnaast bestaat het team ook nog uit een head coach, assistent coach en team manager.

De video hieronder laat de ‘mission statement’ zien die William Woods heeft over het atletische programma.

Bij mooie teams hoort natuurlijk een mooie mascotte, ook die heeft William Woods een tot haar beschikking! Niemand minder dan Screech the Owl moedigt de student-athletes aan tijdens wedstrijden en is aanwezig bij andere evenementen. Je spot ‘m op de foto hieronder!

Screech the Owl – Mascot William Woods University

Studie

Studeren, ook dat moet gebeuren op William Woods university. Sporten én studeren, dat is immers wat een student-athlete, een student-athlete maakt. Naast mooie sportfaciliteiten kan er gelukkig ook voldoende gestudeerd worden op William Woods.

In totaal worden er meer dan 60 verschillende opleidingen aangeboden bij William Woods. Via deze link kun je bekijken welke opleidingen dat zijn.

En eh, als je dus uiteindelijk dat diploma te pakken hebt loop je er tijdens je graduation day net zo bij als de studenten van William Woods hieronder. Te gek toch?!

Graduation day – William Woods University

Wil jij nu, net als Hanna, student-athlete worden op William Woods University? Of wil je meer informatie over student-athletes of scholarships? Reach out, dan helpen wij je verder!