Deze week staat de universiteit van Stamstox-golfer Walt Potters in de spotlight: Marymount University. Walt is op 10 jarige leeftijd begonnen op de golfbaan met zijn ouders. Hiervoor heeft hij ook nog tennis en hockey gespeeld, maar in 2019 besloot hij zich volledig te focussen op golf. Hij voegde zich bij het herenteam bij de Rijswijkse Golfclub en werd hier jeugdkampioen in 2020! Hij zit nu in Amerika om zich verder te ontwikkelen en het beste uit zichzelf te halen.

Walt Potters in actie

Waarom Walt gekozen heeft voor Marymount vertelt hij hieronder:

“I chose Marymount because of the good connection with coach Kelly and the great location. Besides that I think it’s a great place for me to improve as a player and person.”

Ben jij benieuwd naar alle mooie faciliteiten van Marymount University? Blijf dan verder lezen!

Campus

Marymount University, de eerste katholieke universiteit in Virginia, werd opgericht in 1950 onder de naam Marymount College. De universiteit was toen een school voor alleen vrouwen. Door de jaren heen is het uitgegroeid naar een gemengde school en werd de naam veranderd in Marymount University. Inmiddels studeren er jaarlijks ongeveer 3500 studenten.

Campus Marymount University

De campus ligt dicht bij Washington D.C., de hoofdstad van Amerika. De locatie van Marymount, slechts een korte metrorit van Washington vandaan, biedt vele mogelijkheden voor amusement en plezier. Je hoeft je dus geen moment te vervelen!

Naast de mooie locatie van deze universiteit zijn ook de faciliteiten top. Op de Main Campus vind je de thuisbasis van alles wat met sport te maken heeft. Als student-athlete op Marymount University zul je hier dus vaak te vinden zijn. In het Rose Bente Lee Center zijn alle sportfaciliteiten gevestigd, waaronder het veld waar de basketbal- en volleybalteams spelen.

Fun fact: Marymount University heeft zelfs een eigen Starbucks. Deze vind je iets verder verwijderd van de het hoofdgebouw, in het Ballston Center. Je hoeft je geen zorgen te maken als je geen auto bezit, Marymount University biedt namelijk een gratis ‘shuttle service’ aan, waardoor je gemakkelijk van de Ballston campus kunt komen bij de hoofdcampus.

Wil jij ook student-athlete worden op een Amerikaanse universiteit?

Sport

Walt en alle andere student-athletes op Marymount University worden “Saints” genoemd. The Saints bestaan uit 20 verschillende NCAA Division lll sportteams. Deze teams zijn verdeeld over 10 mannenteams en 10 voor de vrouwen. De sporten voor mannen zijn: basebal, basketbal, cross country, golf, lacrosse, voetbal, zwemmen, tennis, atletiek en volleybal. Voor de vrouwen zijn dit dezelfde sporten, alleen wordt hier softbal gespeeld in plaats van basebal. Je kunt de Saints herkennen aan hun blauwe kleur. Bekijk het filmpje hieronder om een beeld te krijgen van de student-athletes op Marymount University.

Een mascotte kan haast niet ontbreken op een Amerikaanse school. Ook de Saints hebben uiteraard een mascotte. Maak kennis met Bernie Da’Dog die alle sporters van Marymount aanmoedigt. #GoSaints

Mascotte Bernie Da’Dog

Studie

Als student-athlete besteed je natuurlijk ook veel tijd aan studeren. Dat moet helemaal goedkomen op Marymount University, want je hebt een ruim aanbod aan studies. De populairste majors zijn: verpleegkunde, bedrijfskunde en informatie technologie. Benieuwd naar alle studies die Marymount University aanbiedt? Je bekijkt ze hier allemaal.

Op Marymount University staan diversiteit en een inclusieve gemeenschap hoog in het vaandel. Marymount staat zelfs in de ‘Best Colleges’ ranglijst van US News & World Report op nummer 1 voor de meeste internationale studenten. Studenten komen van 43 verschillende staten en maar liefst 68 verschillende landen. Voor etnische diversiteit op de campus staat Marymount op een mooie 2e plaats.

Bij de meeste universiteiten in Amerika dragen studenten tijdens het afstuderen ‘graduation robes en caps’. Deze heb je vast wel eens voorbij zien komen in Amerikaanse films. Bij Marymount dragen ze tijdens Graduation Day ook deze robes en caps in het blauw. Kijk op de foto hieronder maar eens hoe leuk iedereen eruit ziet!

Graduation Day – Marymount University

Wil jij net als Walt sporten en studeren in Amerika? Neem dan contact met ons op!