In de University Spotlight van deze week nemen we een kijkje bij Lenoir-Rhyne University in North Carolina. Daar is de 22-jarige Slamstox-tennisster Sanne Janssen onderdeel van de ‘Bears’!

Nadat Sanne haar middelbareschooldiploma behaalde op het Porta Mosana College in Maastricht, ruilde ze Maastricht in voor Hickory, North-Carolina om daar haar droom waar te maken. Inmiddels is ze een ‘senior’ en daarmee een ervaren student-athlete. We vroegen Sanne iets te vertellen over haar tijd op Lenoir-Rhyne:

“I’m really thankful for the opportunity I got to study at Lenoir-Rhyne as I grew as a person: academically, athletically and socially. There is a great diversity of international students as well as American students who I now see as my family away from home.”

Sanne Jansen – Student-Athlete

Wil je meer te weten komen over deze universiteit in North-Carolina? Lees verder!

Campus

Lenoir-Rhyne University (LRU) staat sinds 1891 bekend als de ‘private university’ van Hickory, North Carolina. Zo’n 3000 studenten zijn onderdeel van de universiteit, voor Amerikaanse begrippen kleinschalig dus!

LRU is een evangelische-lutherse school met Christelijke invloeden vanuit de geschiedenis van de universiteit, dat zie je onder andere terug in de mooie kapel op de campus en de slogan van de universiteit:

“The truth shall set you free”

Naast de campus in Hickory heeft de universiteit ook campussen in Columbia en Asheville. Tijdens het eerste jaar zijn studenten verplicht op de campus te wonen, maar dat is zeker geen straf! Buiten velen mooie schoolgebouwen en studieruimtes zijn er ook 60 verschillende studentenclubs op de campus te vinden. 

Lenoir-Rhyne doet er alles aan om de beste thuisbasis te vormen voor de student-atleten en daar horen, zoals zij zelf zeggen, ‘state-of-art’ faciliteiten bij. De meeste faciliteiten zijn in de afgelopen 4 jaar gerenoveerd, bekijk hier  de pagina waarop ze allemaal te vinden zijn!

Wil je graag alles zien van de campus van LRU? Bekijk dan het filmpje hieronder! Ook kun je een virtual tour volgen.

 Sport

De varsity sportteams van LRU staan bekend als ‘de bears’ en spelen in de NCAA Divison 2. De bears bestaan uit 11 mannen- en 12 vrouwenteams waarvan bijna alle teams meedoen aan de South Atlantic Conference. De universiteitskleuren zijn zwart en rood, daarnaast hebben de bears twee mascottes: Josie & Joe Bear! Bekijk het duo op de foto hiernaast.

Voorheen deed LRU mee binnen de ‘National Assocation of Intercollegiate Athletics’, beter bekend als de NAIA. Het LRU American Football team wist in 1960 het kampioenschap binnen de NAIA te winnen, het vrouwenbasketbalteam deed dat in 1980 en het mannelijke basketbalteam in 1992. Later verplaatsten de teams naar de NCAA Division 2 competitie, daar speelden het American Football team in 2013 voor het eerst de kampioenschapsfinale. 

Nog kortgeleden behaalde het softbalteam van LRU 6 keer de NCAA Division 2 playoffs, in 2010 en 2011 behaalde ze ook nog eens de Southeast Region Finals! Ook het vrouwelijke voetbalteam van de Bears heeft succes: vanaf 2010 spelen zijn in de NCAA Division 2 Elite Eight. Zij worden gekenmerkt als het meest succesvolle team van LRU. Go girls! Zie de ‘Bear Soccer Girls’ op de foto hieronder.

Zowel het mannelijke als het vrouwelijke basketbalteam van LRU behaalde in de afgelopen jaren beide meerdere malen de ‘postseason play’. De vrouwen deden in 2009 mee aan het Southeast Region Tournament. 

Mooie prestaties van de Bears! Maar buiten de varsity teams van de universiteit, is er ook sprake van twee verschillende ‘clubsports’. Dat zijn de triatlon en gewichtheffen. Zowel voor mannen als voor vrouwen. Cool toch!

Studie

LRU biedt 50 bachelor en bijna 30 masteropleidingen aan. In 2018 werd het eerste doctoraatsprogramma van de universiteit aangeboden. Wil je graag een overzicht zien met de verschillende opleidingen die LRU aanbiedt? Dat vind je in deze lijst.

Naast studeren en sporten, zijn er ook veel andere activiteiten voor studenten te vinden op de campus. Zo is er de mogelijkheid om je als student aan te sluiten bij het debatteam of bij het theaterprogramma. Ook heeft de universiteit een eigen ‘a capella koor’. 

We hebben hier een aantal quick facts op een rijtje gezet. Wist je dat…

  • De gemiddelde GPA op LRU 3.41 is? 17% van de studenten heeft zelfs een GPA hoger dan 3.75!
  • 59% van de studenten vrouw is op LRU?
  • De gemiddelde SAT Math score van studenten op LRU 530 is?

Wil je, net als Sanne, ook student-athlete worden in Amerika? Of ben je benieuwd naar jouw mogelijkheden? Reach out!