Amerika is het land met de grootste en meest prestigieuze universiteiten in de wereld. Elk jaar gaan er honderdduizenden internationale en nationale studenten naar Amerikaanse universiteiten om hun dromen na te jagen. De universiteiten staan bekend om de educatie of de college-sport teams, maar wist je ook dat de campussen van de universiteiten vaak gezien worden als een hotspot voor zowel toeristen, studenten als leraren?

Bekijk hieronder de top 10 mooiste college campussen:

10. University of Virginia, Virginia

University of Virginia wordt door Amerikaanse architecten beschouwd als “de beste prestatie van de Amerikaanse architectuur in de afgelopen 200 jaar”. De gebouwen zijn ontworpen door Thomas Jefferson. Deze architectuur wordt gekenmerkt door het gebruik van achthoekige vormen, rode bakstenen en symmetrische vleugels rond een centraal gedeelte. Een van de beste voorbeelden van deze stijl is de Rotunda van de universiteit. De Rotunda behoort ook tot de UNESCO-werelderfgoedlijst.

9. Furman University, South Carolina

Het iconische beeld van de klokkentoren naast het meer is slechts één van de vele beelden van de campus die op een ansichtkaart thuis horen. Furman University zit boordevol met schitterende gebouwen en een Japanse tuin met een hectare groen eromheen. Ook biedt het bij elke locatie een grote hoeveelheid aan fotomogelijkheden aan.

8. Princeton University, New Jersey

Architectuur van de Princeton University is een samenstelling van verschillende stijlen. De oudste gebouwen zijn in de laatmiddeleeuwse stijl (gotische stijl) gebouwd. Deze stijl is ook het kenmerk van de universiteit geworden. Tegenwoordig hebben de architecten de nieuwe gebouwen in een meer moderne stijl gebouwd. Ook zijn er door heel de campus kunstwerken uit de 20ste eeuw verspreidt waardoor er een bijzondere fusie van tijden is.

7. University of Notre Dame, Indiana

De gouden koepel bovenop het hoofdgebouw is een van de herkenbare symbolen van de Universiteit van Notre Dame geworden. Herbouwd na een brand, werd de koepel bedekt met een 6 meter groot standbeeld van Maria om de katholieke identiteit van de universiteit weer te geven. Een andere bezienswaardigheid is de Basiliek van het Heilig Hart.

6. Cornell University, New York

De Saliekapel van Cornell University zou kunnen worden beschreven als mooiste kapel van alle universiteiten in Amerika met zijn mooie plafond, prachtige kroonluchters en kenmerkende kerkramen. De schoonheid van de universiteit is echter overal op de campus terug te vinden, zoals onder andere de bibliotheek en McGraw Tower.

5. University of Hawaï, Hawaii

De campus van de universiteit heeft vaak een regenboog boven het hoofd door de vele regenval in de regio. Deze regenboog zorgt voor schitterende beelden, vooral als je het combineert met de palmbomen en de vrolijk gekleurde bloemen op de campus. Tegen de campus aan ligt ook nog een eigen strand met koraalrif, dat gebruikt wordt voor onderzoek.

4. Stanford University, Californië

Stanford University wordt regelmatig genoemd als een van de meest prestigieuze universiteiten in Amerika, maar staat net zo goed bekend om zijn prachtige campus. Het ‘kroonjuweel’ van de universiteit, de Stanford Memorial Church, werd gebouwd tijdens de Amerikaanse Renaissance en is versierd met kleurrijke mozaïeken. Rondom de gebouwen zijn hectares aan tuinen die zijn volgroeid met schitterende bloemen en bomen.

3. Bryn Mawr College, Pennsylvania

De universiteit wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste campussen in de VS. Bryn Mawr College was een van de eerste universiteiten die de laatmiddeleeuwse bouwstijl (gotisch) gebruikte. Sindsdien is deze bouwstijl door vele andere universiteiten door heel Amerika overgenomen (Princeton, nummer 8). De grote campus bezit een eendenvijver en rijen bomen die worden versierd met bloesem in het voorjaar. Zie hier de campus tour van Bryn Mawr College.

2. University of Colorado Boulder, Colorado

Tegen de voet van de Rocky Mountains ligt de University of Colorado Boulder. Dankzij de ligging heeft de campus ongelooflijke uitzichten in combinatie met faciliteiten als kilometerslange fietstochten en wandeling in nationale parken. Naast de ligging is de universiteit kenmerkend door de karakteristieke rode pannendaken en zandstenen muren. Zie hier de campus tour van de universiteit.

1. Berry College, Georgia

Berry College is een privaatcollege voor kunsten en is zonder meer een van de meest fotogenieke universiteiten in de VS. De combinatie van de gotische gebouwen en de indrukwekkende 27.000 hectare aan velden, bossen, meren en fonteinen maakt het een aantrekkelijke universiteit. Naast dat de plek veel wandelaars en fietsers trekt, is de universiteit ook gebruikt als opname locatie voor meerdere films.

Check de 360 graden tours van de verblijfsplaatsen van Berry college. Hier “the Ford complex“.

Ben je benieuwd of jij als student-athlete in aanmerking komt voor een scholarship aan een van deze universiteiten? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer!