Afgelopen weekend vond de 43e editie plaats van de Ryder Cup. En het was me er een! In het toernooi van 24 tot 26 September vond er namelijk een spectaculaire record overwinning plaats van 19-9. Dit was de grootste marge van winst sinds 1967. Maar wie heeft er nou deze bizarre getallen op het scorebord gezet? Lees gauw verder om erachter te komen!

Voordat we de winnaar bekend maken, zullen we je nog even iets vertellen over dit toernooi. Voor de niet-golfers onder ons, is het namelijk niet meteen duidelijk dat het hier om golf gaat. Het had voor hun net zo goed een toernooi voor paardrijden kunnen zijn. De Ryder Cup is dus een golf toernooi, waarbij team USA tegen team Europe speelt. Elke twee jaar wordt het toernooi gehouden, waarbij de locatie steeds wisselt tussen de Verenigde Staten en een baan in Europa. Dit jaar speelde het Amerikaanse team ‘thuis’ bij Whistling Straits in Sheboygan Wisconsin. De locatie mag er best wezen, kijk maar op de foto hieronder!

Whistling Straits golf course – Wisconsin USA

In het verleden van het toernooi was het niet altijd team Europe vs Team Usa. Tot 1971 was het Europese team, Team Great Britain en heeft het daarna nog een tijdje Great Britain & Ireland geheten. In deze tijd was team USA duidelijk het betere team. Sinds 1979 is team Europe de vaste naam en zijn de nationaliteiten een stuk meer divers geworden. Dit zorgde ervoor dat het Amerikaanse team een stuk meer tegenstand had. Sindsdien staat team Europe voor met 11 overwinningen tegen 9 overwinningen van team USA. Erg spannend dus! Houd Europa de voorsprong vast of is team USA bezig met een comeback?

Vooruit, we zullen je niet langer in spanning houden: The winner of the Ryder Cup 2021 is… Team USA! Met het jongste team in de historie van de cup en een bizarre overwinning van 19-9, heeft de Amerikaanse ploeg laten zijn hoe ongelofelijk goed ze zijn. Amerika heeft een jonge en erg goede lichting, dus dat beloofd nog wat voor de volgende edities. Wil je meer informatie over het afgelopen toernooi? Dit artikel zet de meest opvallende momenten voor je op een rijtje!

Winners Ryder Cup 2021 – Team USA

Maar één ding is ons Slamstox team nou echt opgevallen: de student-athlete achtergrond van het talentvolle Amerikaanse team! Van de 12 spelers in het team, zijn 11 golfers hun carrière begonnen als student-athlete aan een Amerikaanse universiteit. Ook bij het Europese team zitten 3 spelers die hun prof carrière deels mogen danken aan hun college golf opleiding. In de lijst hieronder zie je alle namen en de universiteiten die deze toppers hebben opgeleid!

Met deze statistieken kun je wel zeggen dat een verleden als student-athlete je op veel plekken kan brengen. Veel golf profs komen dan ook van de universiteiten die hierboven in het lijstje staan. De universiteiten die de beste spelers van de PGA (professional golf tour) hebben opgeleid, worden hier voor je op een rijtje gezet.

Hoewel de Europeanen de nummer 1 van de wereld hebben, mag het Amerikaanse team zichzelf de echte sterrenploeg noemen. Zij hebben namelijk 8 spelers in de top 10 van de World Rankings. Zo zie je maar weer dat je als team veel meer bereikt, dan met één sterspeler. De Amerikaanse team spirit is niet voor niets zo beroemd!

Wil jij nou ook het hoogst haalbare uit jouw golf carrière halen op een Amerikaanse universiteit? Wij helpen je hier graag bij verder. Klik op de button hieronder om met ons kennis te maken!