College golf is een van de beste manieren om jezelf te ontwikkelen als persoon en als speler, maar ook een geweldige opstap naar de tour! Het is niet voor niks dat 70% van alle spelers in de top 100 van de wereld uit college komen. Maar wie zijn nou eigenlijk de beste van de beste op het gebied van college golf? We hebben de vier spelers met de meest memorabele prestaties voor jullie op een rijtje gezet.

Jack Nicklaus – The Ohio State University

Jack Nicklaus is één van de beste golfers allertijden al wel niet de beste golfer aller tijden. Nicklaus begon zijn professionele carrière in 1961 nadat hij was afgestudeerd van The Ohio State University. In zijn professionele carrière heeft Nicklaus maar liefst 117 overwinningen weten te bemachtigen waarvan een record aantal van achttien major championships. Nicklaus kwam uit voor The Ohio State University van 1957 tot 1961. Gedurende zijn college carrière heeft Nicklaus veel wedstrijden gewonnen. Tussen 1959 en 1961 won hij maar liefst 29 van de 30 gespeelde wedstrijden! Als dat geen wereldprestatie is. In 1961 werd Nicklaus zelfs individueel NCAA National Champion. Wat een manier om je college carrière te eindigen! Er is tegenwoordig zelfs een prijs naar hem vernoemd.

Jack Nicklaus

Tiger Woods – Stanford University

Tiger Woods, wie kent hem niet? Tiger is een van de meest bekende golfers van de wereld. Hij staat bekend om zijn geweldige slagen, vijftien gewonnen major championships en behaalde in totaal maar liefst 124 professionele overwinningen over de gehele wereld sinds hij pro werd in 1996. Maar Tiger heeft het niet alleen als professioneel golfer erg goed gedaan, ook in college heeft hij ook een carrière waar je ‘u’ tegen zegt. Tiger heeft in totaal twee jaar gestudeerd aan Stanford University. In die twee jaar heeft hij elf college wedstrijden gewonnen waaronder een geweldige streak van acht overwinningen in dertien starts. Hij is in 1995 en 1996 benoemd tot een 1st team All-American, werd in 1996 individueel NCAA National Champion en benoemd tot de Jack Nicklaus National Player of the Year!

Tiger Woods – Stanford University

Ben Crenshaw – University of Texas

Ben Crenshaw zal voor de meesten wat minder bekend zijn. Desalniettemin heeft hij een geweldige professionele carrière gehad en een van de beste college carrières ooit. Ben speelde in de jaren 1970 tot 1973 voor de University of Texas. Hij heeft daar maar liefst twaalf wedstrijden gewonnen waaronder drie National Championships (1971, 1972 & 1973). Na zijn college golf carrière begon Ben in 1973 aan zijn professionele carrière en werd hij de tweede speler ooit die zijn eerste wedstrijd wist te winnen na het behalen van zijn tour kaart. Gedurende de rest van zijn carrière won hij maar liefst 30 wedstrijden, waaronder 2 major championships!

Ben Cremshaw

Phil Mickelson – Arizona State University

Phil Mickelson, met als bijnaam ‘Lefty’, speelde voor Arizona State University in de periode van 1989 tot 1992. Gedurende zijn college carriere wist hij maar liefst zestien toernooien te winnen en won hij tot drie keer toe de individuele titel bij de NCAA National Championships. Hiermee deelt hij het record van meeste individuele Nationals overwinningen met Ben Crenshaw. In 1990 leidde hij ook het team van Arizona State naar de teamoverwinning bij de NCAA National Championship. Daarnaast was Mickelson ook de tweede college golfer ooit die een All-American honor won in alle vier de jaren van zijn studie. Wat een champ! In 1992 is Mickelson pro geworden. Hij heeft in totaal 57 professionele overwinningen op zijn naam staan, waaronder een geweldig aantal van zes major championships. De grootste tegenvaller van zijn carriere is dat hij nog nooit een US open wist te winnen. Wel is hij al zes keer op tweede plek geëindigd. Mickelson is intussen 52 jaar, zou het hem ooit nog lukken?

Phil Mickelson – US Open

Dit waren volgens ons de absolute toppers uit de geschiedenis van het college golf! Er zijn natuurlijk nog veel meer oud college golfers actief op de professionele tour. Zie jij het net als deze golfers zitten om te studeren en golfen in Amerika? Neem dan gerust contact met ons op, dan kunnen we samen kijken naar jouw mogelijkheden.