De zomervakantie in Nederland is in aantocht. Misschien is het wel jouw laatste zomervakantie voordat je naar Amerika vertrekt en wil je je optimaal voorbereiden. Of misschien ben je als student-athlete al een tijdje terug in Nederland omdat ‘Summer break’ al eerder begonnen is. Wat je situatie ook is, dit artikel geeft vijf tips om jouw zomervakantie goed door te komen!

1. Blijf trainen

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar het is zó belangrijk. Wanneer je als student-athlete in Amerika hebt gezeten zul je waarschijnlijk herkennen dat de fysieke trainingen daar zwaarder zijn dan hier, wanneer je in de zomervakantie niet fit genoeg blijft krijg je het dus extra zwaar bij je terugkomst in Amerika.

Slamstox field-hockeyspecialist Kim weet daar alles van en zegt daar het volgende over:

“Tijdens onze summer breaks in Nederland kregen we een trainingsplan mee naar huis zodat we het nieuwe seizoen allemaal weer fit konden starten. Ik moest dan thuis, op het hockeyveld of in de sportschool oefeningen volgen, iedere dag moest ik me daar even toe zetten. Soms was dat moeilijk en had ik geen zin, zeker als vrienden in Nederland leuke dingen aan het doen waren. Maar uiteindelijk was ik blij als ik het programma volgde, anders kon ik niet meer mee met de trainingen in Amerika. Dan werd het daar dubbel zo zwaar en geloof me… dat wil je niet!”

Kim van der Meulen – Slamstox field-hockeyspecialist

Wist je dat Slamstox voor bijna iedere sport een specialist heeft die jouw optimaal kan begeleiden binnen jouw proces? Klik op onderstaande knop om kennis te maken met ons!

2. Doe een zomerstage

Een zomerstage is hét moment om jezelf in de praktijk te ontwikkelen. Binnen opleidingen in Nederland is het vaak vanzelfsprekend dat je stages loopt bij bedrijven: de ideale manier om een kijkje in de keuken te nemen bij verschillende bedrijven. Als student-athlete is het minder vanzelfsprekend dat je stages loopt tijdens het schooljaar omdat je simpelweg te druk bent met studie, trainingen en wedstrijden. Daarom kiezen sommige student-athletes er voor om in de zomer een stage te volgen bij een bedrijf in Nederland (of ergens anders).

Wist je al dat Slamstox op dit moment ook een student-athlete zomerstagiaire heeft? Onze tennisster Laura Rijkers vertrok in januari 2019 naar Amerika om te gaan tennissen en studeren bij de University of Arkansas. Deze zomer doet ze haar zomerstage bij Slamstox. Ze wil graag ervaring opdoen om tennissers te helpen in hun proces, daarover zegt ze het volgende:

“Ik wil graag stage lopen bij Slamstox omdat het mij heel tof lijkt om sporters met het proces te helpen dat ik zelf al succesvol doorlopen heb. Wat ik goed vind aan Slamstox is hun vooruitstrevende mentaliteit en het feit dat ervoor wordt gezorgd dat er een persoonlijke band wordt opgebouwd met al deze sporters.”

Laura Rijkers – Student-athlete

3. Relax en besteed tijd met familie en vrienden

Voor veel student-athletes is de zomervakantie voornamelijk een periode van rust en dat is begrijpelijk! Het is het moment dat je niet te veel verplichtingen hebt en bovenal je familie en vrienden in Nederland weer kunt zien.

Daarom is het een belangrijk tip binnen dit lijstje, want in de zomer van 2021 kan er met de quarantaine-versoepelingen in Nederland ook weer meer dan in de vorige. Dus ga lekker naar een pretpark, de bioscoop of misschien wel naar een concert, maar geniet ook gewoon van die ouderwetse spelletjesavonden thuis!

4. Volg een summer school

Summer school, misschien heb je hier nog niet eerder van gehoord maar het biedt een uitkomst voor alle student-athletes die academisch nét even iets meer willen doen in de zomervakantie. Het mooie hieraan is dat het ook gewoon online vanuit Nederland (of ergens anders op de wereld) gevolgd kan worden.

Je kunt tijdens summer school alvast een vak volgen die eigenlijk in het semester na de zomervakantie begint. Daardoor besteed je je zomervakantie nuttig en hoef je het eerstvolgende semester dus een vak minder te doen! Ook kun je ervoor kiezen een vak te volgen buiten jouw huidige vakkenpakket, omdat je het gewoon interessant vindt.

5. Ga reizen!

Last but not least… Reizen! Je studententijd is een tijd van hard werken maar ook een tijd van veel vrijheid en plezier. Zulke lange zomervakanties zul je na je studententijd niet snel meer hebben, de ideale tijd om te reizen dus!

Monument Valley – Utah

Sommige student-athletes kiezen er voor om in de zomervakantie niet naar huis te komen, maar om vanuit de plek van hun campus te gaan reizen. Binnen Amerika, naar Zuid-Amerika, naar Azië… En van avontuurlijke roadtrips tot relaxvakanties met vrienden. Alles is mogelijk!

Benieuwd hoe zo’n roadtrip door Amerika eruit ziet? Check dan dit Instagramprofiel ‘Durham Roadies’ van hockeyster Bloem van den Brekel en drie vriendinnen. Zij zijn afgestudeerd van de University of New Hampshire en doen nu een roadtrip door Amerika!

We hopen dat jij met deze vijf tips jouw zomervakantie zo goed mogelijk in kunt vullen en een goede combinatie vindt van fit blijven en plezier maken!

Wil jij nu ook student-athlete worden in de USA? Of wil je graag meer informatie over sporten en studeren in Amerika met een scholarship? Reach out, dan helpen we je verder!