De US Open, één van de vier Grand Slams, wordt gezien als een van de belangrijkste tennistoernooien van het jaar. Als tennisser is het een droom om daar in het hoofdtoernooi te komen. Dit jaar is het maar liefst 20 (oud) student-athletes gelukt om dit te bereiken. Daaruit blijkt maar weer dat een carrière als student-athlete een goede voorbereiding is op een profcarrière!

Dat betekent dus dat twintig huidige en voormalige student-athletes strijden om de titel van de US Open. Deze twintig college tennissers spelen (of speelden) voor 14 verschillende Amerikaanse universiteiten. UCLA is de universiteit die het meest vertegenwoordigd wordt, vier US Open singelaars studeren (of studeerden) daar namelijk!

En dan hebben we het dus alleen nog maar over de singles. Met dubbels meegerekend zijn dat namelijk nog eens 38 tennissers en 16 tennissters! De universiteiten Texas A&M, UCLA, LSU, Texas, North Carolina én USC worden allemaal vertegenwoordigd door 3 (oud)-studenten op de US Open. Hoe vet?!

US Open Stadium

Voor veel student-athletes die dit jaar in het hoofdtoernooi staan, is het niet de eerste keer. Voor 10 van de 14 mannelijke spelers is het zelfs het tweede jaar op rij. Ook drie van de zes vrouwelijke spelers doet dit jaar voor de tweede keer op rij een poging de titel te bemachtigen.

Tennisster van UCLA, Jennifer Brady, stal vorig jaar de show. Ze schopte het tot de halve finales en was daarmee de eerste college tennisster sinds 1987 die dat voor elkaar kreeg! Brady is dan ook niet voor niets de hoogste geplaatste college tennisser, echter wordt ze op de voet gevolgd door Danielle Collins van Virginia.

Jennifer Brady – Profesional College Tennis Player – US Open 2020

In de foto hieronder zie je de spelerslijst van alle mannelijke college tennissers, hun actuele ranking en van welke universiteit ze komen.

College Tennis Players – Main draw US Open

Hieronder het overzicht van de dames, met bijbehorende universiteit en actual ranking.

College Tennis Women’s Players -Main Draw US Open

Het zal je niet verbazen dat ook een aantal Slamstox tennissers onderdeel zijn van bovengenoemde universiteiten. Zo is Daniel de Jonge onderdeel van Pepperdine en komt Lodewijk Weststrate in actie bij USC – de plek waar Laurens Verboven inmiddels afgestudeerd is. Het team van Lodewijk wist vorig seizoen de conference titel te pakken, dat zie je op de foto hieronder.

Men’s Tennis Team – USC – PAC12 champions

Daarnaast is Sander Jong onderdeel van de horned frogs van TCU en is Bente Spee één van de gators op de University of Florida. Twee Nederlandse toptalenten die uitkomen voor twee hooggeplaatste college tennis teams. Ook de nieuwe assistant coach van NC State, Alex Lawson, doet dit jaar als dubbellaar mee op de US Open. Hij speelde in zijn college jaren voor Notre Dame en is nu dus een van de coaches van het tennisteam van Fons van Sambeek!

De US Open 2021 is afgelopen maandag begonnen en duurt nog tot zondag 12 september. Ga jij ook genieten van al het (college) tennistalent?!

Wil jij ook graag college tennisser in Amerika worden? Neem dan snel contact met ons op, dan helpen wij je verder!