Alle spelers en teams in Amerika hebben eigen rituelen of symbolen waarvan wordt aangenomen dat ze geluk brengen. Een van deze dingen is een mascotte. Tegenwoordig is een mascotte een symbool voor een team. College teams gebruiken een mascotte als grappig, charismatisch, eng of zelfs schattig symbool. Alles om de fans te vermaken en geluk te brengen aan het team dat ze vertegenwoordigen. Normaal gesproken is een mascotte een persoon, dier of object. In de sportwereld is het gebruikelijk dat ze mascottes gebruiken voor merchandising. Sinds een tijdje zijn er zelfs kostuums voor gemaakt en college teams hebben dan ook de mogelijkheid om deze te kiezen als hun mascotte. Wij hebben de beste mascottes in college sports voor je op een rijtje gezet:

University of Tennessee – Smokey

Smokey vertegenwoordigt de University of Tennessee. Het dier is een Bluetick Coonhound en dus een fysiek, echte hond. Smokey X leidt “the Vols” op het veld voor American Football wedstrijden. Er is ook een gekostumeerde mascotte die bij elke wedstrijd verschijnt en verschillende mascottekampioenschappen heeft gewonnen. De Bluetick Coonhound heeft de wedstrijd gewonnen voor selectie als mascotte van de school. Tijdens de rust van de Mississippi State-wedstrijd in dat seizoen stonden verschillende honden in de rij bij Shields – Watkins Field om te stemmen. De commentator stelde elke hond voor en de studenten konden hun favoriet toejuichen.

https://giphy.com/gifs/georgia-texas-am-louisiana-state-univeristy-b7a9F6MyWcEi4

Saint Joseph’s University – The Hawk

The Hawk is een van de beroemdste mascottes in universiteitssporten. The Hawk won in 2014 “the best College Basketball Tradition” door NCAA.com. Het idee is ontstaan ​​in het seizoen 1954-55. In het begin was er een echte havik. Later schakelde de werkelijke havik over op een kostuumhavik. De havik heeft sinds dat eerste seizoen maar een basketbalwedstrijd van de mannen gemist. The Hawk is uniek omdat het een van de weinige mascottes in Amerika is die mee naar elke wedstrijd reist. De student die de functie bekleedt, krijgt een volledige scholarship aangeboden. Awesome!

University of Tulsa – Captain Cane

De universiteit van Tulsa heeft een opmerkelijk verhaal achter de mascotte. Het gaat als volgt . . . Colin Cane, een eerstejaarsstudent aan de Universiteit van Tulsa, werkte ’s nachts in IT-ondersteuning. Op een avond tijdens een storm werd Colin naar het Tulsa sportcomplex geroepen om een ​​satelliet te repareren voor het uitzenden van een live wedstrijd. Terwijl hij de satelliet aanpaste, kwam Colin vast te zitten in een web van krachten. Dit hoogtepunt veranderde Colin in de loop van zijn de jaren. Uiteindelijk verloor hij zijn haar, maar kreeg hij bovenmenselijke krachten. Zo werd hij, Captain Cane, een topatleet en een hoogopgeleide student voor elke sector. Wisten jullie trouwens dat onze voetballer Yoeri Sijbers een seizoen voor Tulsa heeft gespeeld, en daarna coach is geworden van dat team?

University of Texas – Bevo

Bevo is de levende mascotte van de Universiteit van Texas in Austin. Bevo is een Texas Longhorn-stier. Het profiel van het hoofd en de hoorns van de Longhorn geeft aanleiding tot het handsymbool van de school dat zegt: “Hook ‘em Horns”. Het idee om een ​​levende longhorn te gebruiken als mascotte van de universiteit vond Stephen Pinckney geweldig. In 1916 verzamelde Pinckney $124 aan donaties om een ​​stier te kopen in de Texas, die ze oorspronkelijk “Bo” noemden en naar Austin verscheepten.

 - Find & Share on GIPHY

Syracuse University – Otto the Orange

Otto the Orange, bekend als de Syracuse Orange, is de mascotte van Syracuse University. De Syracuse-mascotte was oorspronkelijk een Indiaans personage genaamd “The Saltine Warrior” (omdat de onofficiële bijnaam van Syracuse, Salt City is) en “Big Chief Bill Orange”. In de jaren tachtig kwam er een nieuwe mascotte van de universiteit van Syracuse op de markt die werd omschreven als “fris” en al snel werd de mascotte populair op de campus. Otto is ongetwijfeld ook fan van onze Syracuse athletes Kim Hansen en Sarah Sinck. In 2007 raakte Otto” de schattige “sinaasappel” in gevecht met The Hokiebird. Check de beelden hier!

University of Colorado – Ralphie the Buffalo

Ralphie the Buffalo is de mascotte van de University of Colorado. Mensen noemen Ralphie als een van de beste live-mascottes in de sport. Er zijn vijf Ralphie-assistenten voor nodig om haar over het veld te leiden: twee aan de voorkant om haar rond het veld te sturen, twee aan de achterkant om haar te begeleiden, en één aan de achterkant om haar snelheid te beheersen. Een traditie van het Ralphie Team is om uitgebreid te ontbijten of te lunchen bij een lokaal restaurant voorafgaand aan wedstrijdevenementen.

College Mascot GIF by CUBoulder - Find & Share on GIPHY

University of Oregon – The Duck

Hoewel de uniformen zijn veranderd, blijft Donald Duck een van de meest herkenbare en sympathieke mascottes in college sport. Hij is gebaseerd op Disney’s Donald Duck-personage door middel van een speciale licentieovereenkomst. Niet iedereen accepteerde echter het beeld van de cartoonmascotte. Sommige mensen zeggen dat de eend geen ‘vechtende uitstraling’ heeft. Desalniettemin is de eend een bekende en geliefde mascotte. Onze tennisster Myah Petchey ziet the Duck regelmatig in actie tijdens de Oregon Football games!

Michigan State University – Sparty

Sparty is de mascotte van de Michigan State University. Sparty wordt omschreven als een gespierde mannelijke Spartaanse krijger/atleet  gekleed in een Grieks kostuum. Nadat ze in 1925 de naam veranderden van “Aggies” in “Spartans”, duurde het even voordat Sparty verscheen. Zijn eerste verschijning was in 1955 en dat was een Spartaanse papier-maché. Sparty heeft zelfs 2 beelden gekregen. In de week voor de jaarlijkse voetbalwedstrijd tegen de Wolverines van de Universiteit van Michigan bewaken leden van de fanfare om de beurt elk het standbeeld tegen vandalisme door fans van de rivaliserende school. De traditie heet “Sparty Watch”.

Stanford University – The Tree

Stanford Tree is de mascotte van de Stanford Band en de onofficiële mascotte van Stanford University. The Tree is lid van de Leland Stanford Junior University Marching Band (LSJUMB) en verschijnt op voetbalwedstrijden, basketbalwedstrijden en andere evenementen waar de band optreedt. De verkiezing voor schoolmascotte uit 1975 had veel keuzes, waarvan vele verwijzen naar de industrie van de oprichter van de school. Dit zou gaan om spoorwegmagnaat Leland Stanford.

Louisiana State University – Mike the Tiger

Op de eerste lesdag bij LSU in 2017 zijn niet alleen de studenten die aan de universiteit beginnen. Deze ochtend opende Dr. David Baker (dierenarts van LSU), samen met de verzorgers, de deur van het huis van de tijger en verwelkomde Mike VII officieel op de campus. De tijger dient als het grafische beeld van LSU-sporten. Traditioneel is de tijger een levende Bengaalse tijger, hoewel de huidige mascotte en zijn twee directe voorgangers gemengde rassen zijn. Zijn naam is gegeven ter ere van atletiektrainer “Chellis Mike Chambers”. De geruchten gaan dat LSU op elke speeldag een touchdown maakt voor elk gebrul van Mike. LSU heeft een driestappen pensioenplan voor de leeuw gemaakt:

Eerste fase: hij neemt niet langer deel aan pre-game-evenementen, zoals het gebrul voor de wedstrijd.

Tweede fase: hij stopt helemaal met het bijwonen van de wedstrijden.

Derde fase: hij trekt zich terug op een andere locatie.

Ben je geïnteresseerd om een ​​van deze mascottes te aanschouwen op de universiteiten? Neem contact  met ons op voor een scholarship en we vertellen je er graag meer over!