Zwemmen in Amerika is enorm populair. Het is niet voor niets dat de beste zwemmers van de wereld ervoor kiezen om bij een Amerikaanse universiteit te zwemmen. Amerikaanse universiteiten bieden enorm veel kansen en mogelijkheden, zo ook voor zwemmers. Student-atleten krijgen de ultieme ervaring aangeboden in Amerika. In dit artikel, zullen wij de verschillende voordelen van college swimming benoemen. Lees dus snel verder!

Teamspirit

In Nederland wordt zwemmen als individuele sport gezien. In Amerika is er een grote focus op het teamverband.  De atleten worden gezien als vertegenwoordiger van een Amerikaanse universiteit. En komen in een team met andere zwemmers die dezelfde passie en motivatie hebben. Er wordt elke dag samen getraind, reist samen naar wedstrijden en je moedigt elkaar aan.  De teamgenoten zijn allemaal vrienden, ze dagen elkaar uit en pushen om zo goed mogelijk te presteren. Het allerleukste is dat er echt samen gevochten wordt om de best mogelijke resultaten te behalen. De individuele punten zullen zijn enorm belangrijk voor de teamscores, iedereen doet er dus echt toe. Hoe beter jij presteert, hoe gunstiger dat zal zijn voor je team!

SDSU – swimming team

Topsport beleving

Als je topsport wilt beleven, is Amerika de plek voor jou! In Amerika zijn de universiteiten de perfecte plek om atleten klaar te stomen voor een professionele sportcarrière. Wist je bijvoorbeeld dat het Amerikaanse Olympische team voor 75 procent uit student-athletes bestond? Ze krijgen meer begeleiding, meer trainingsmomenten, meer persoonlijke aandacht en meer mogelijkheden om ervoor te zorgen dat de student-athletes zich optimaal kunnen ontwikkelen. Er worden bij gave locaties wedstrijden gezwommen en het team verblijft in tophotels. De student-athletes worden dus behandeld als topsporter en er wordt voor gezorgd dat iedereen het optimale uit hunzelf kan halen! 

NCAA Division I Championship – 2020

Professionaliteit

In Amerika is sport enorm belangrijk. Het is dan ook niet gek dat ze alles rondom de sport professioneel aanpakken. Allereerst, wordt het mogelijk gemaakt dat de student-athletes studie en sport zo goed mogelijk kunnen combineren. Het lesrooster wordt aangepast op de trainingsschema’s van de atleten. De leraren houden rekening met de zwemcompetitie en zijn enorm flexibel. Daarnaast zijn er vaak drie verschillende coaches die alleen maar bezig zijn met de ontwikkeling van de student-athletes. Ieder team heeft meerdere Fysio’s, krachttrainers en studiebegeleiders die er allemaal voor willen zorgen dat hun team de beste resultaten behalen. Zowel in het zwembad als in het leslokaal. Hun enige taak is het team zo goed mogelijk te maken.

Faciliteiten

De professionaliteit is terug te zien in de luxe faciliteiten van de universiteiten. Student-athletes hebben dagelijks toegang tot de zwembaden die vaak op loopafstand zijn van de leslokalen. De meeste tijd wordt door student-athletes in het zwembad besteed, dus is het ook belangrijk dat het goed is ingericht. Daarnaast zijn er altijd mooie kleedkamers, een stadion waar je vrienden en vriendinnen je kunnen aanmoedigen en een aparte faciliteit waar je rustig kan focussen op je schoolwerk. Ook heb je toegang tot fysioruimtes, een student-athlete gym en eetgelegenheden speciaal voor atleten. Student-athletes hebben een soort VIP status op campus. Er wordt voor gezorgd dat de student-athletes zich volledig kunnen focussen op sport en studie door alles eromheen zo makkelijk mogelijk te maken.

Swimming facility – Princeton University

De professionele begeleiding, teamspirit en top faciliteiten zijn mooie voordelen die zwemmen in Amerika kan aanbieden. Het is de beste manier om optimaal te trainen en het meeste uit jouw zwem carrière te halen!

Lijkt dit jou ook leuk? Dan is college swimming wel iets voor jou! En wij willen je helpen die droom waar te maken. Druk op de knop en laten we eens kennismaken!