Luca Braan, één van onze Slamstox tennissers, is zojuist naar Amerika vertrokken. Daar begint hij aan zijn college tennis avontuur maar nét voordat de grootste drukte daar begint nam hij nog de tijd om met ons een interview te doen. Te gek toch?!

We willen dus ook niet al te veel verklappen, want Luca verteld hieronder meer over zijn Amerikaanse plannen. Dus meer weten? Lees snel verder!

Wij kennen je natuurlijk al een beetje maar kun je je aan de lezers even kort voorstellen?
Hi! ik ben Luca, 20 jaar en ik kom uit Volendam. Ik speel tennis al vrij lang en daarom ga ik ook naar Amerika.

Kun je wat meer vertellen over je studie achtergrond en je tennisverleden in Nederland?
Ik heb een jaar op een HBO communicatie gezeten maar die heb ik niet afgerond. Toen ik 8 was, ben ik begonnen met tennis. Ik ben begonnen bij TV Dijkzicht in Volendam en hier ben ik altijd vrij blijven spelen zelf. Maar ik heb het meeste getraind bij Van Gelderen Tennis Academy in Middenbeemster.

Luca Braan – Slamstox College Tennis Player

Je koos voor Riverside City College, was het voor jou een lastige keuze?
Nee het was voor mij geen lastige keuze. Het ligt op een superleuke locatie en de tennisfaciliteiten zijn prachtig. Ik had ook meteen een goed gevoel bij de coach.

Welke studie ga je volgen in Amerika en vind je het spannend dat het dadelijk in het Engels is?
Ik ga als Major Engelse literatuur doen, ja maar ik ben er ook heel blij mee. Engels gaat me vrij gemakkelijk af en ik kan daar in Amerika er nog beter in worden.

Kun je wat vertellen over de omgeving van je campus?
Het ligt vlakbij Los Angeles en de faciliteiten zijn echt heel mooi. Ik kan niet wachten om er te zijn.

De ligging van Riverside City College

Je woont dus super dicht bij LA dadelijk, hoe vet! Wonen in Californië is sowieso een droom voor velen. Heb je al nagedacht wat voor tripjes je wilt gaan maken in je vrije tijd?
Ja ik zou sowieso heel graag de Paramount Pictures studio willen zien. Bekende acteurs en films hebben mij altijd al gefascineerd.

Woon je dadelijk op de campus of ergens anders? En woon je samen met andere studenten?
Ik woon in een huis met nog 3 studenten. Dit zit vlakbij de college gelukkig.

Heb je het idee dat tennis meer een teamsport is in Amerika dan in Nederland? En zo ja, vind je dat leuk?
Ja het is zeker meer een teamsport en dat bevalt me wel. Het lijkt me een heerlijk gevoel om aangemoedigd te worden door mijn teamgenoten.

We zien in het ‘roster’ van jouw universiteit dat er veel Amerikanen in je team zitten, maar ook spelers uit Frankrijk, Mexico en Zwitserland. Lijkt het je leuk om in een internationaal team te zitten?
Zeker! Ik heb ook al contact met een speler uit Italië. Het feit dat we zoveel verschillende spelers hebben maakt het juist interessanter.

Bekijk hieronder een filmpje waarin het team van Luca te zien is!

Hoe kwam je erbij om naar Amerika te gaan?
Ik dacht eigenlijk dat naar Amerika gaan voor mij niet meer mogelijk was. Maar toen werd ik vorig jaar in de winter overgehaald door een collega-trainer Remko Jansen. Hij vertelde dat hij vroeger Pedro geholpen heeft om ook naar Amerika te gaan en dat Pedro een tijdje terug ook zijn zoon Mike geholpen heeft. Na zo’n positief verhaal van Mike en Remko wilde ik het toch nog een kans geven en is het uiteindelijk toch gelukt.

Vond je het een moeilijke keuze en wat was voor jou doorslaggevend om te gaan?
Ja het was wel moeilijk. Maar nadat Remko mij vertelde hoe leuk hij het vroeger gehad heeft en nadat Mike mij inspireerde was ik er wel van overtuigd dat ik dit moest gaan doen.

Wat vinden je trainer en trainingsmaatjes in NL ervan dat je naar Amerika gaat?
Heel leuk! Ze hadden het ergens ook wel een beetje van mij verwacht.

Hoe is het contact tot nu toe geweest met je Amerikaanse coach en teamgenoten?
Heel positief. Het hele team heeft er zin in. De coach is gelukkig ook heel enthousiast over mijn spel.

Je vertrekt bijna, kun je iets vertellen over de voorbereidingen die je getroffen hebt?
Ja ik train weer meer om alvast te wennen aan het ritme daarvan. Ook doe ik nog mee aan een dubbeltoernooi om daar ook weer aan te wennen.

Wat zijn je verwachtingen van jouw tijd in Amerika?
Ik dat het een hele leuke ervaring gaat worden. Ik heb heel veel leuke verhalen gehoord en iedereen die het College traject heeft doorgelopen zegt dat het een ervaring is die je nooit meer zult vergeten.

Wat verwacht je van de Amerikaanse cultuur?
Ik hoor vaak dat de mensen in California heel open en vrolijk zijn. Ik vond dat heel positief klinken en ik hoop dat dan ook daar mee te maken.

Heb je al een beetje een idee wat je na je studie wilt gaan doen?
Ik ga naar deze om College om alles te geven op het tennisgebied maar ook op het Academische gebied. Wie weet word ik wel prof. 🙂

Wat vinden je familie en vrienden ervan dat je naar Amerika gaat?
Ze vinden het heel spannend, m’n ouders hebben er wel moeite mee.

Wie (of wat) ga je het meest missen als je in Amerika bent denk je?
Ik denk toch m’n vrienden en familie. Ik kan altijd al heel goed met mijn familie en het afgelopen jaar heb ik m’n vrienden eigenlijk nog beter leren kennen. Daardoor hebben we veel gezellige dingen meegemaakt het afgelopen jaar.

Hoe heb je het proces met Slamstox ervaren?
Heel prettig. Zonder Ilya en Pedro had ik dit nooit kunnen waarmaken. Ze stonden altijd voor mij klaar en ze konden iedere vraag beantwoorden.

Heb je nog tips voor andere student-athletes die aan het proces gaan beginnen?
Onderschat het proces niet. Er gaat wel werk in zitten en je moet er vol voor gaan!

Wil jij nu, net als Luca, ook student-athlete worden in Amerika? Klik dan snel op onderstaande button of neem contact met ons op.