Living the dream! Lars Schouten is vertrokken naar de staat New York om te studeren en te tennissen voor Marist College.

Lars droomde er op jonge leeftijd al van om de stap naar Amerika te maken en dat motiveerde hem extra om zijn VWO succesvol af te ronden. Daarnaast heeft Lars samen met coach Bjorn Graven van de Lewabo Lions in Beneden-Leeuwen de laatste jaren hard getraind om op goed tennisniveau te komen om die droom uit te laten komen. En dat is zeker gelukt!

Het mooie van het traject van Lars is dat hij samen met Pedro Mol en Peter Lucassen van Slamstox op zoek was naar de juiste school, maar ook bij hun in het competitie team heeft gespeeld afgelopen seizoen! We hebben elkaar dus zowel op als naast de baan veel gesproken.

Marist is onder de Nederlandse sporters trouwens geen onbekend terrein. De bekende Nederlandse basketballer Rik Smits heeft bij Marist college basketball gespeeld voordat hij de overstap maakte naar de pro’s. Ook tennisser Joris van Eck heeft voor Marist gespeeld, en werkt nu nog steeds als consultant voor KPMG in New York City.

Afgelopen maart mocht Lars alvast even komen kijken op de compacte en mooie campus van Marist, gelegen aan de Hudson River. Na een warm onthaal door de coaches en een aantal trainingen met zijn nieuwe teamgenoten was Lars meteen verkocht en wist hij het zeker, daar wil ik heen en ik kan niet meer wachten!

Lars, het harde werken zowel op school als op de baan heeft je zeker geholpen en gaat je nog veel verder brengen. We zijn er allemaal van overtuigd dat je nog flinke stappen kan maken op tennisgebied, dus “let’s go and kick some @ss!” Heel veel succes bij de Red Foxes en we zien je volgend jaar zeker weer terug op de club als je de zomervakantie in Nederland komt vieren, tot snel!