‘Future champions start here’, zo luidt het Slamstox motto dat je waarschijnlijk al eens tegen bent gekomen. Al vaak is gebleken dat een leven als student-athlete een goede voorbereiding is op een professionele sportcarrière, maar toen we dit bericht voorbij hoorden komen kregen we meteen kippenvel.

Meedoen aan de Olympische Spelen, een droom voor iedere atleet. En deze zomer gaat het gebeuren voor de 22-jarige zwemmer Nyls Korstanje! Hij zwemt zijn allereerste Olympische Spelen en daar zijn we trots op. Het is namelijk niet alleen voor Nyls de eerste keer, maar ook binnen Slamstox is het een primeur. Nyls is namelijk de eerste die zich naast Slamstox student-athlete ook Olympisch atleet mag noemen. Hoe gaaf is dat?!

In het najaar van 2018 vertrok Nyls naar de USA om het zwemteam van de Wolfpack op NC State te versterken. Inmiddels zit hij dus in zijn junior year en is hij maarliefst 11x uitgroepen tot ‘All American’ en is hij 7x ACC Champion geworden: op 3 verschillende onderdelen in 2019 en op 4 verschillende onderdelen in 2020. Ook werd Nyls in 2019 uitgeroepen tot ACC Men’s Freshman of the Year en werd hij in 2020 CSCAA Scholar All-American. Hard werken, zowel in het bad als in de schoolbanken, maar daar staan dus ook veel mooie resultaten tegenover.

Nyls Korstanje – ACC Champion

Nyls kwalificeerde zichzelf voor de Olympische Spelen tijdens het EK in Boedapest vorige week. Hij deed mee aan de 100 meter vlinderslag en zwom een tijd van 51,83 seconden, dat zit onder de limiet die op 51,92 staat. Vorige maand bij de kwalificatiewedstrijden in Eindhoven bleef Nyls met een tijd van 51,93 één honderdste van een seconde boven de limiet. De meeste lezers worden waarschijnlijk al zenuwachtig bij het horen van deze minieme verschillen, maar onze topper Nyls heeft zich in Boedapest toch mooi weten te bewijzen.

De ontlading was dan ook terecht groot, tegen RTL nieuws vertelde Nyls het volgende:

“Ik heb ervoor moeten strijden. Het begin, de eerste 50 meter, is voor mij makkelijk. Maar het einde van de race is waar ik ontzettend hard voor heb getraind. Ik moest denken aan iedereen die achter me staat en wat ik hiervoor heb gedaan. Ik ben ‘over the moon’ dat ik me nu officieel plaats voor de Spelen. De ontlading is groot. De druk is er nu af, ik heb gedaan wat ik wilde doen. Nu kan ik tegen de andere jongens gaan racen in plaats van tegen mezelf.”

Nyls Korstanje
Nyls Korstanje

Over iets minder dan twee maanden is het zover: dan starten de Olympische Spelen in Tokio. Het lijkt ons logisch dat iedere sportliefhebber die dit artikel leest verschillende sporten en atleten op de Olympische Spelen gaat volgen. Maar laten we nu alvast met elkaar afspreken dat we als Slamstox community allemaal klaar staan om ook Nyls aan te moedigen!

Nyls, je was al een voorbeeld voor velen en dat zal met deze aankomende prestaties alleen maar meer worden. We zijn super trots op je en we gaan je avontuur in Tokio tot op de voet volgen.

Future champions start here!

Wil je graag meer lezen over Nyls? Eerder stond Nyls al eens met dit leuke interview op onze blogpagina. Ook stond zijn universiteit, NC State, al eens in de university spotlight!

Wil jij ook student-athlete worden in de USA? Zoek contact met ons op of klik op onderstaande button. Dan bespreken we snel samen jouw mogelijkheden!