Voor heel veel verschillende sporten kun je in Amerika terecht om te studeren en te sporten. Uiteraard houden wij ook met een schuin oog in de gaten hoe onze eigen atleten presteren in de wat kleinere sporten. In dit artikel staan de toppers centraal waarvan wij denken dat ze een mooi jaar voor de boeg hebben. Wil je weten wie dit zijn? Lees dan snel verder!

Ties Cornelissen

Sport: Volleybal
Universiteit: Concordia University Irvine
Division/Conference:
NCAA Division I /Mountain Pacific Sports Conference

Ties vertrok een halfjaar geleden bij zijn Eredivisieclub Vocasa om in Amerika te volleyballen, bij Concordia University Irvine. Na een half jaar warm draaien, is het seizoen nu eindelijk ook begonnen voor Ties. En hoe, in zijn eerste zes wedstrijden scoorde hij er aardig op los. Afgelopen weekend was hij persoonlijk verantwoordelijk voor achttien van de in totaal 50 kills van zijn team. In Irvine wordt dan ook al gesproken over ”Ties Time”. Dit belooft nog veel voor de rest van het seizoen. Wij gaan Ties zeker in de gaten houden!

Tomba Morreau

Sport: Roeien
Universiteit:
University of California – Berkeley
Division/Conference:
NCAA Division I / Pac-12 Conference

Ook Tomba vertrok afgelopen zomer naar the States. Hij moet nog heel eventjes wachten voordat hij echt los kan, in maart begint ook het college roeiseizoen (eindelijk). Dat Tomba goed en snel kan roeien, is intussen wel bekend. Roeien zit trouwens echt in de familie, broer Wietse zit in het Nederlandse roeiteam. Zelf mocht Tomba in juli vorig jaar naar het WK onder-23 in het Bulgarije, waar hij een knappe vijfde plek behaalde. Wij hebben dan ook alle vertrouwen dat Tomba ook in Amerika een geweldig seizoen neer gaat zetten.

Feline Voordouw

Sport: Waterpolo
Universiteit:
University of California – Berkeley
Division/Conference:
NCAA Division I / Pac-12 Conference

Feline zit pas een kleine maand in Amerika. Bij een van de beste team uit Division I gaat ze met haar team een gooi doen naar de prijzen. De waterpoloster is onderdeel van Jong Oranje en speelde tot voor kort nog bij de Nederlandse topclub Polar Bears. Met Jong Oranje was Feline afgelopen jaar nog actief op het WK U20, waar ze de bronzen medaille wonnen. In haar eerste wedstrijd voor Berkeley wist Feline direct het net te vinden en zo bij te dragen aan de overwinning van haar universiteit.

Minouche Rooijmans

Sport: Golf
Universiteit:
University of North Carolina Wilmington
Division/Conference:
NCAA Division I / Colonial Athletic Association Conference

Vlak voordat Minouche naar Amerika vertrok, wist ze op imponerende wijze de titel op het Dutch Amateur Championship te winnen. Door haar onverwachte titel en successen op de Nederlandse golfbanen waarschuwen wij Amerika alvast. De komende jaren gaat Minouche er namelijk alles aan doen om haar grote doel te bereiken: prof worden en alle Majors winnen die er te winnen zijn.

Max van de Kuilen

Sport: Golf
Universiteit:
Radford University
Division/Conference:
NCAA Division I / Big South Conference

Na een pech jaar vol blessures, is Max terug van weggeweest! Door deze tegenslag verwachten wij dat hij dit jaar sterker zal zijn dan ooit tevoren. Onze verwachting is dat Max met name op mentaal vlak veel stappen heeft gezet en klaar is om zijn beste jaar ooit te draaien! In het verleden heeft hij al bewezen met de top van Nederland mee te kunnen. Met zijn team van Eindhovensche Golf won Max de landstitel. Ook is hij onderdeel van Golfton, een talentenprogramma voor Nederlandse golfers.

Lize van Leeuwen

Sport: Schoonspringen
Universiteit:
University of Kansas
Division/Conference:
NCAA Division I / Big-12 Conference

Lize haalde op het NK schoonspringen afgelopen zomer drie medailles: goud, zilver en brons! En dat op verschillende onderdelen. Ook in Kansas draaide ze een goed eerste jaar. Ze piekte op het juiste moment, door tijdens het Big-12 Championship een aantal persoonlijke records neer te zetten. Als Lize zich nog verder weet te ontwikkelen, wordt het ongetwijfeld een top seizoen!

Dit zijn natuurlijk niet de enige student-athletes die komend semester zullen schitteren in Amerika. We hebben nog veel meer toppers die de komende tijd in actie komen. Houd daarom onze socials goed in de gaten om de prestaties al onze atleten te volgen.

Wil je zelf ook naar Amerika om sport en studeren te combineren? Vul dan vrijblijvend dit kennismakingsformulier en we nemen graag contact met je op om jouw mogelijkheden te bespreken.