De Kerstvakantie, een moment van rust voor de Slamstox community. In Amerika zijn de scholen even dicht en onze Student-Athletes vieren vakantie met hun familie en/of vrienden. Voor mij een mooi moment om weer eens even stil te staan bij de prestaties van onze community in het afgelopen jaar. Een jaar waarin de Slamstox Community zich nog verder op de kaart heeft weten te zetten. Een jaar waarin we weer hele toffe dingen hebben mogen meemaken met onze student-athletes. “Gewoon” weer een jaar om trots op te zijn! Slamstox bestaat volgend jaar 10 jaar. De tijd vliegt. Toch voelt het alsof we pas net begonnen zijn, met grote plannen in het vooruitzicht.

A year for the record books!

Student-Athlete zijn doe je niet zomaar. Als Student-Athlete ben je continue bezig met het maximale uit je carrière te halen op sportief, academisch en persoonlijk vlak. Dat is nou juist ook de reden dat we bij Slamstox zo graag samenwerken met deze groep van gemotiveerde talenten. Voor Student-Athletes, door Student-Athletes. Iedere Student-Athlete creëert zijn of haar eigen verhaal. Een Student-Athlete stapt uit de comfortzone. Een Student-Athlete gaat door waar anderen stoppen. En daardoor bereikt een Student-Athlete dingen die van tevoren onmogelijk leken. Ze hebben het telkens weer bewezen!

Ook in 2023 heeft de Slamstox community juist dát weer laten zien: het was een record jaar in meerdere opzichten. En daar zijn we ongelofelijk trots op!

Some of the 2023 highlights:

  • Een recordaantal van bijna 250 student-athletes wist dit jaar een scholarship te bemachtigen, met een totaal van ruim $30 miljoen!
  • De Slamstox community bestaat nu uit student-athletes in 28 verschillende sporten, uit maar liefst 24 verschillende landen, actief in 49 verschillende staten in Amerika!
  • Er zijn dit jaar meer dan 80 universiteiten naar Nederland gekomen om te scouten op onze wedstrijddagen, evenementen en showcases.
  • 84 Student-Athletes zijn dit jaar conference champion geworden en mochten hun universiteit vertegenwoordigen bij de National Championships van Amerika.
  • Dit jaar zijn er meer dan 20 Nederlandse Kampioenschappen gewonnen door Slamstox student-athletes in tennis, atletiek, zwemmen, hockey, en meer!
  • Een record aantal van zeven student-athletes is na het behalen van hun diploma gestart als professioneel sporter
  • Meerdere student-athletes hebben hun droombaan gevonden via het Slamstox After College programma.
  • We hebben onze kantoorruimte in SX uitgebreid met een hele toffe “Wall of Fame” om de top prestaties van onze student-athletes te laten zien!
  • Dit jaar hebben we ons team uitgebreid met 5 nieuwe medewerkers, zowel in Nederland als Amerika, waarmee we onze student-athletes nog beter kunnen begeleiden.
  • En nog veel, veel, veel meer waar we kippenvel van krijgen, zo ook van deze video!

New services

Innovatie is een van de belangrijke kernwaarden van Slamstox. We vinden het belangrijk om constant bezig te zijn met vernieuwing en ontwikkeling, om onze Student-Athletes de best mogelijke begeleiding te kunnen bieden. Dit jaar hebben we een aantal mooie opties toegevoegd, zoals Sporten & Studeren in Europa, en partnerships met Boarding Schools in Amerika. Ook hebben we weer nieuwe bedrijven toegevoegd aan ons After College programma en zijn we gestart met managementwerkzaamheden voor onze Student-Athletes die professioneel hun sport beoefenen. Zoals jullie inmiddels weten zijn Student-Athletes de kern van al onze activiteiten en doen we er alles aan om hun missie te laten slagen: Unlocking their full potential!

What’s next?

Slamstox zou Slamstox niet zijn als we niet al bezig zouden zijn met de plannen voor 2024 en verder. Een van de hoogtepunten in 2024 zal ongetwijfeld de Olympische Spelen in Parijs worden, waar naar verwachting zeker drie van onze Student-Athletes aan mee zullen doen.

Er is enorm hard gewerkt door de community om ook aankomend jaar weer maximaal te presteren, op zowel sportief als academisch vlak. Binnen Slamstox staan er ook een aantal hele mooie plannen klaar om in 2024 uit te rollen en wordt het tijd voor een mega knalfeest: Slamstox bestaat namelijk 10 jaar in 2024! More info coming soon…..!

Wij zijn onwijs trots op onze Student-Athletes en dankbaar voor alles wat we samen met jullie meemaken. You rock!

Stay on the path, warriors!

Pedro