In december hebben onze twee volleybal specialisten, Ron en Frederique, een bijzondere trip naar Florida gemaakt. Op onze socials hebben ze jullie helemaal meegenomen tijdens hun avonturen in de States, in deze blog blikken we nog een keer terug. Zo werden diverse universiteiten in de regio bezocht, stonden er talloze coaches gesprekjes op de planning en zagen ze van dichtbij Texas nationaal kampioen worden.

De trip begon met een bezoek aan Saint Leo University, de thuisbasis van Slamstox tennisster Cheyenne Houkes. Een mooie Division II universiteit net buiten Tampa gelegen. Frederique en Ron kregen een rondleiding over de campus en hadden de mogelijkheid om even bij te kletsen met onze eigen topper.

De volgende dag stonden er twee nieuwe universiteiten op het programma, met als eerste stop University of Tampa. Gelegen midden in de stad. Hier stond een ontmoeting met Chris Catanach, hoofdcoach women’s volleybal gepland. Chris is al veertig jaar coach hier, wist ruim 1200 overwinningen te behalen met het team en vier keer het national championship te winnen.

Na een rit via het Raymond James Stadium (Tampa Buccaneers, American football), kwamen Ron en Frederique uit bij Hillsborough Community College. Thuisbasis van tennisster Sanne Schoormans, helaas was zij al net terug naar Nederland. Maar de tenniscoaches lieten ze de hele campus zien, waarna een ontmoeting met de volleybalcoach natuurlijk ook niet mocht ontbreken.

Tussen de universiteit bezoeken door waren ze ook aanwezig bij het jaarlijkse coach congress in Tampa. Ron zag hier ook veel oude bekenden, uit de tijd dat hij zelf nog coach was bij Oregon State. Maar savonds was het dan tijd voor volleyball!

Op donderdagavond vonden de halve finales plaats en met duidelijke cijfers wisten Texas en Nebraska zich te plaatsen voor de finale van zondag. Texas mocht zich na een ware masterclass in die finale uiteindelijk meer dan verdiend ‘National Champion’ noemen. Net als vorig jaar overigens. Check hier onder de highlights van de wedstrijd.

Extra leuk, tijdens de finale werd een heus indoor college volleybal record neergezet. Nooit eerder waren zo veel mensen aanwezig. Maar liefst 19,727 toeschouwers waren aanwezig bij de finale.

Terug in Nederland, zijn Ron en Frederique meer dan ready om met hun nieuwe connecties, kennis en indrukken, alle Slamstox athletes nog beter te helpen! Waar moeten ze de volgende keer een kijkje nemen? Let us know! En wil je net als deze toppers ook je sport en studie combineren, in Amerika, vul dan dit formuliertje in en we nemen vrijblijvend contact met je op.