Er zijn ontzettend veel studierichtingen die student-athletes kunnen kiezen in Amerika. De populairste richtingen zijn business, psychologie, physiotherapie en communicatie. Maar wist je dat Methodist University in North Carolina wel een heel bijzondere studie heeft? Daar bieden ze namelijk de studie Professional Tennis Management aan, die je met bijna iedere major op de school kan combineren. In deze blog besteden we aandacht aan deze studie, die je uiteraard ook erg goed kan combineren met college tennis.

Welke tennisser wil nu niet de hele dag met tennis bezig zijn? Bij de Methodist University kan dit. De studie Professional Tennis Management is voor iedere student te volgen aan deze universiteit. Het doel van de opleiding is om studenten die geïnteresseerd zijn in het nastreven van een carrière in de tenniswereld een Bachelor of Science óf een Bachelor of Arts te laten behalen in een bedrijf gerelateerd vakgebied.

De studie wil studenten voorbereiden om de tenniswereld te betreden en de sport te promoten onder nieuwe generaties. Je kan namelijk heel veel kanten op met deze studie. Zo kun je trainer, scheidsrechter of clubdirecteur worden of misschien word je juist wel ergens toernooidirecteur na het afronden van je studie.

Studenten zijn verplicht om het USTA-competentie-examen voor sportwetenschap niveau één af te ronden. De USTA is de Amerikaanse tennisfederatie. Tijdens de studie moeten de studenten een USPTA-certificaat behalen, dit is de professionele tak binnen de USTA. Tijdens en na je studie word je ook goed geholpen met de bemiddeling voor het vinden van een stage en een fulltime baan. Een stage duurt tien weken en daarmee kan je wel tot 25.000(!) dollar verdienen. Dan heb je je college geld dus snel terugverdiend.

Vakkenlijst

Maar wat ga je nou eigenlijk doen tijdens deze studie? Je volgt verschillende vakken tijdens de opleiding; zo zijn er verplichte basiscursussen zoals inleiding tot professioneel tennismanagement, racket reparatie en tennistechnieken. Ook moet je een paar stages lopen en minimaal twee keuzevakken volgen. Hierbij kun je kiezen uit: Tennis Facilitair Management, Sportwetenschap in Tennis, Geavanceerde lesmethoden, Club Management & Operations en PTM Capstone cursus. Om succesvol te slagen zal je ook bepaalde vaardigheden moeten laten zien, in onder andere videoanalyse en statistische analyse.

College tennis

Bij een studie als Professional Tennis Management hoort natuurlijk ook de mogelijkheid om te tennissen voor de universiteit. Methodist University komt met haar sportteams uit in NCAA D3. Hierdoor kan je alleen een academische beurs ontvangen vanuit de universiteit. Leuk feitje, de coach van het mannen tennisteam, Scott Handbeck, ook de directeur van de opleiding PTM is.

Het mannenteam bestaat uit veel Amerikaanse tennissers met een UTR tussen 6 en 10. De beste speler is Matthew Hurley, een Australiër. Bij dames verschilt het niveau van UTR 3.46 tot UTR 6.03. Het instapniveau is voor veel tennissers dus goed bereikbaar!

In dit artikel, hebben we nu natuurlijk Methodist University uitgelicht, maar er zijn nog acht andere universiteiten die deze opleiding aanbieden. Met natuurlijk ook allemaal een eigen tennisprogramma.
– University of Central Florida (NCAA D1)
– Manhattanville College (NCAA D3)
– Berry College (NCAA D3)
– University of Florida (NCAA D1)
– Ferris State University (NCAA D2)
– Hope College (NCAA D3)
– Bridgewater State University (NCAA D3)
– San Diego State University (NCAA D1)

Lijkt het jou leuk om deze studie te volgen en later wat te betekenen voor de tenniswereld? En lijkt het je supergaaf om te tennissen voor het team van de universiteit? Of wil je juist college tennis met een andere studie of op een andere universiteit? Schrijf je dan snel in voor de jaarlijkse Tennis Showcase en/of vul het kennismakingsformulier in! Dan nemen we vrijblijvend contact met je op, om jouw mogelijkheden te bespreken.