Toen de Universiteit van Oregon zijn verbluffende nieuwe football training center onthulde, was de eerste vraag die veel mensen stelden: “hoeveel heeft dat gekost?” Verrassend genoeg is het minder dan de helft van wat een andere Pac-12 conference universiteit heeft uitgegeven aan een training center. Toch behoort deze wel bij de top 10 duurste training centers. Bij de universiteiten is het tegenwoordig niet meer de vraag of ze geld uitgeven aan een training center, maar hoeveel ze uitgeven?

Een mooie aanleiding voor een Slamstox Top 10, here we go:

10. Fred W. Smith Football Center van de Universiteit van Arkansas – $ 40 miljoen

Het nieuwe football center van Arkansas, dat in 2012 werd uitgebreid, is een zeer gewaardeerd onderdeel van het sport complex van de universiteit. De uitbreiding bevat twee nieuwe oefenvelden en een nieuw parkeerdek wat het training center tot een totaal maakt van 80.000 vierkante meter. Daarnaast heeft het football center ook nog een ruime kleedkamer, team vergaderruimtes, trainingsruimte, Student-Athlete lounge, studieruimtes, kantoren voor de coaches, een wervingsruimte en Football-eerbetonen van de Razorbacks. Veel beter qua faciliteiten kan onze tennisster Laura Rijkers het niet hebben, denken we!

9. Anderson Training Center van de Universiteit van Tennessee – $ 45 miljoen

Het training center bevat onder meer een gigantische gewichtsruimte (ruim 1800 vierkante meter),een kleedkamer vol HD-televisies met speciaal ontworpen stoelen en een wellness center. Gevestigd in het wellness center zitten ook uitmuntende en award-winning revalidatieartsen. Op loopafstand zit een Grill-restaurant met sport-thema. Deze biedt zowel ontbijt, lunch als avondeten. Al deze faciliteiten zorgen ervoor dat de Student-Athletes het training center niet hoeven te verlaten op een trainingsdag.

8. UCLA’s Wasserman Football Center – $ 50 miljoen

De universiteit heeft architectenbureau ZGF, dat ook het football center van Oregon (nummer4) heeft ontworpen, ingeschakeld om dit paleis te bouwen zodat je zekerheid hebt dat het een futuristisch uiterlijk heeft. Het football center is geopend in 2017. Voor het eerst grenst hun krachttrainingsfaciliteit aan het veld. Student-Athletes hebben hun eigen lounge- en vergaderruimtes. Ook zijn de kantoren van de coaches opgewaardeerd, dicht bij elkaar en naast de faciliteiten van de spelers.

7. Atletiek- en evenementencentrum van het Ithaca College – $ 65,5 miljoen

Voor ongeveer de prijs van een enkele Gulfstream G650-jet, opende het Ithaca College in 2011 het Athletics and Events Center in de staat New York. Tot de hoogtepunten behoren een sporthal van 130.000 vierkante meter, een zwembad met een Olympisch bad en een stadion met een veld dat oplicht voor als je om 3 uur ’s nachts niet kunt slapen en zin hebt om te sporten. In de sporthal zit een 200 meter lange hardloopbaan en werp- en springzones. Ook fungeert de hal als oefenfaciliteit voor lacrosse, hockey, voetbal, honkbal, tennis, golf, softbal en football. Als kers op de taart heeft de doorgang tussen de sporthal en het zwembad een indrukwekkende Hall of Fame.

6. Het Woody Hayes Athletic Center van de Ohio State University – $ 66,5 miljoen

Het Woody Hayes Athletic Center is recentelijk een renovatie van $ 19,5 miljoen ondergaan. Van alles heeft het football center de meeste aandacht gekregen. Zo voorziet het football center van Ohio State zichzelf van een gloednieuw FieldTurf veld op het indoor oefenveld, nieuwe kleedkamers voor spelers (met oplaadpunten speciaal voor hun smartphones en andere apparaten) en een videosysteem voor coaches en spelers om trainingen te bekijken. Dit indoor football veld wordt niet alleen gebruikt voor football maar ook door alle andere sporten die de universiteit aanbiedt.

5. Universiteit van Iowa’s campus recreatie- en wellness center – $ 69 miljoen

Zwemmers en duikers aan de universiteit van Iowa hebben het heel goed voor elkaar. Het recreatie- en wellness center van de school heeft namelijk een wedstrijdbad, duikbad, klimmuur, hardloopbaan, twee basketbal/volleybal velden, drie verdiepingen aan fitnessapparatuur en een eigen café. Als extraatje hebben de Student-Athletes de mogelijkheid om gebruik te maken van het recreatie- en wellness center (met massagetherapie). Het wellness center is overigens open voor alle studenten, want het zou niet eerlijk zijn om slechts 20 mensen toegang te geven tot de broodnodige ontspanning. Wisten jullie dat onze hockeyster Anthe Nijziel hier flink furore aan het maken is?

4. Hatfield-Dowlin Complex van de universiteit van Oregon – $ 69 miljoen

Een geschenk van Nike-voorzitter Phil Knight en zijn vrouw, het krankzinnige Hatfield-Dowlin-complex van 145.000 vierkante meter ontworpen door architectenbureau ZGF, behoort zonder meer tot de top 10 duurste training centers. Dit complex is uitsluitend bedoelt voor het football team en biedt alles wat je als footballer ooit zou kunnen wensen: weegruimte, sauna, 170-zitplaatsen in een bioscoop en niet te vergeten, een kapperszaak. Alles bij elkaar opgeteld voor ongeveer hetzelfde bedrag dat een NHL-team voor een volledig team mag uitgeven. Geen wonder dat onze tennisster Myah Petchey het hier goed naar haar zin heeft!

3. John McKay Center van USC – $ 70 miljoen

USC wijdt deze trainingsfaciliteit van ruim 10.000 vierkante meter meestal aan football (het beschikt over een hele kleedkamer voor het football team en een ondergronds oefenveld). Het bevat ook een bijlesruimte voor Student-Athletes.
Er is een centrum voor digitale mediaproductie en een videokaart dat in staat is om tegelijkertijd inhoud voor zes grote tv-schermen weer te geven. Slamstox heeft zeer goede contacten met USC. Zo heeft onder andere onze medewerker Peter Lucassen hier gespeeld. Onze tennisser Laurens Verboven heeft hier 4 jaar lang een geweldige tijd gehad en Lodewijk Weststrate gaat in het 2020/2021 seizoen beginnen bij USC. Fight on Trojans!

2. Richard E. Lindner Sport Complex van de universiteit van Cincinnati – $ 105 miljoen

Varsity Village in Cincinnati herbergt alle atletische voorzieningen van de Bearcats, waaronder de football-, basketbal- en honkbalstadions. Het belangrijkste is echter het Lindner Center, ontworpen door bekende architect Bernard Tschumi. Dit gebouw ziet er uit als een ruimteschip dat een verkeerde afslag heeft genomen. Het ‘ruimteschip’ bevat kleedkamers, kantoren, hydrotherapiebaden en vergaderruimten voor alle sportteams.

1. Universiteit van Colorado Sport Complex – $156 Million

De lijst van de top 10 duurste training centers wordt afgerond met het sport complex van de universiteit van Colorado. De uitbreiding van $ 156 miljoen om alle atletiekafdelingen van de universiteit van Colorado te verbinden is voltooid. Het was het grootste college sport project ooit gebouwd door het kantoor van hoofdaannemer Mortenson Construction in Denver. Op 12 mei onthulde de universiteit van Colorado de enorme uitbreiding van haar atletische trainingsfaciliteiten. Zo kwam er een oefenfaciliteit van 120.000 vierkante meter met een indoor football veld en een 300-meter baan. Ook beschikt het over een gerenoveerd watersportcentrum met nieuwe kleedkamers, een olympische sportschool voor krachttraining en een kleedkamer voor football die twee en een half keer zo groot is als de vorige. Nog 3 indrukkwekkende feiten over het complex:

  • 604 zonnepanelen
  • 30 meter hoge indoor oefenfaciliteit
  • 5 zwembaden (warm, koud, loopband en twee herstelzwembaden)

Bekijk de video en laat je verbazen door het sport complex van de Buffaloes:

Ben je benieuwd of jij als student-athlete in aanmerking komt voor een scholarship aan een van deze universiteiten? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer!