Wat zou college sports zijn zonder fans? Deze enthousiaste groep mensen is op alle mogelijke manieren creatief om hun teams te supporteren. Ze hebben speciale liedjes, bijnamen, fan art, fanmail en zelfs fan bijeenkomsten. Maar het belangrijkste van deze fans is dat ze de stadions vullen voor het creëren van de gekste en meest luide sfeer. Fans zijn er om het team bij te staan ​​door dik en dun. Ze kunnen het team weer op de been helpen en staan altijd aan hun zijde, in goede en slechte tijden. Fans zijn het meest gerespecteerde element in de sport. Zonder de fans zou sport niet zo groot zijn als nu! Deze 5 universiteiten hebben een enorme fanbase, check it out!

5. Texas A&M Aggies

De Texas A&M-fanbase blijft groeien. Er is geen twijfel dat Kyle Field een van de beste 12-de man voordelen van het land heeft. De fanbase hier staat in feite bekend als de 12e man, en terecht. Het verhaal achter de naam:

“De Aggies werden geplaagd door blessures in 1922. Toen Texas A&M Coach Dana X. Bible over zijn lege bank keek, herinnerde hij zich plotseling de aanwezigheid van een speler op de tribune. E. King Gill, een speler van het team van Texas A & M, stond in de persbox en hielp verslaggevers om spelers op het veld te identificeren. Bible zwaaide Gill naar de zijlijn en zei dat hij zich moest omkleden. Gill rende onder de tribunes door en trok het uniform van de geblesseerde Heine Weir aan, die in het eerste kwartaal uit de wedstrijd was geslagen. ”

Als het gaat om het vullen van een stadion tot capaciteit, is Texas A & M bovenaan de lijst terug te vinden. Hun fanbase op  Twitter is momenteel 246,7k.

4. Nebraska Cornhuskers

Dit is een Big Ten-fanbase die geen gebrek heeft aan loyaliteit. Wat de uitverkoop betreft, is Nebraska de koning. De Cornhuskers hebben sinds 1962 meer dan 300 opeenvolgende wedstrijden uitverkocht. Deze fans zijn een “Sea of Red” en een van de luidste groepen in het hele land. Nebraska-supporters hebben ook het recept om trouwe volgers van hun team te zijn, terwijl ze respect hebben voor hun tegenstanders. De Cornhuskers hebben een gemiddelde van meer dan 85.000 fans elke wedstrijd. Als het op social media aankomt, is Nebraska ook indrukwekkend met 253,9k Twitter-volgers.

Zie hier: een fan die de tunnel walkout van de spelers van de Nebraska Huskers filmt.

3. Florida Gators

De fans van Florida Gators maken van “The Swamp” een van de beste thuisvoordelen van het land. De bijnaam en de slogan, “waar alleen Gators levend uitkomen”, werden gegeven door voormalig hoofdtrainer Steve Spurrier. Florida is een team dat een uniek gezang heeft dat bijna elk ander team in het land verafschuwt. De “Gator Chomp” is een van de meest herkenbare universiteitsliederen in het hele land en wordt genoemd als een van de  top 10 tradities in College Football. Na een overwinning in het moeras, rennen het hele Gator-team en de coachingstaf naar de band om de Alma Mater te zingen. Elke Gator-fan moet de tekst van de Alma Mater kennen tegen de tijd dat ze afstuderen. De fans verwachten veel van hun team. De Gators stonden vorig seizoen in de top 10, met een gemiddelde van bijna 88.000 fans per wedstrijd. Verwacht wordt dat dit aantal dit seizoen net zo hoog zal zijn. Ook hebben ze een indrukwekkend aantal volgers op Twitter: 310,2K.

2. LSU Tigers

Wat fans betreft, staat dit team hoog in de lijst. Er is misschien geen moeilijkere plek in het hele land om een nachtwedstrijd te spelen dan Tiger Stadium. Deze fans zijn geweldig gedurende de hele wedstrijd. Als LSU niet thuis speelt, zijn de fans niet bang om te reizen waar hun team speelt. The Tigers speelden met gemiddeld 92.000 fans per wedstrijd en hebben 797,9k volgers op Twitter. Zaterdagen in Baton Rouge zijn een feest, en daarom staat de LSU-fanbase hoog in de lijst.

1. Michigan Wolverines

De Michigan Wolverines hadden vorig seizoen gemiddeld meer dan 112.000 fans per wedstrijd. Dat was makkelijk het hoogste bezoekersaantal in het land. Sommigen vinden dit stadion misschien niet zo luid als het zou moeten zijn gezien het aantal fans, maar “The Big House” is een van de beste locaties in de Verenigde Staten. Michigan is niet zomaar een naam, het is een merk en over de hele wereld betekent het blok M maar één ding: Michigan. Social media is ook een groot ding voor fans in Michigan. Ze zijn erg populair op Twitter, waar ze met meer dan 883,3k de meeste volgers van elk team in het land hebben. Dit maakt het de meest indrukwekkende fans van de lijst.

Wil je de sfeer van deze fanbases ervaren? Neem nu Contact met ons op en bekijk uw mogelijkheden.