Je hebt er inmiddels al veel over gehoord: sporten en studeren in Amerika! Onder Nederlandse jongeren wordt het steeds populairder om de overstap te maken naar Amerika, omdat sport en studie daar op het hoogste niveau te combineren is.

University of Oregon – Eugene Oregon

Na het bekijken van de Slamstox website, de video’s van andere student-athletes, en je eigen research gedaan te hebben, wil je weten wat de kansen voor jou zijn om in aanmerking te komen voor een beurs. Maar wat zijn nou eigenlijk de voorwaarden?

In het kort kun je stellen dat er twee verschillende elementen zijn waar je als student-athlete op moet “scoren”: academisch en sportief. De universiteit in Amerika zal bepalen of je academisch wordt toegelaten, terwijl de coach van het sportteam zal bepalen of je voor jouw sport wordt toegelaten tot het “varsity” team. Per sport verschillen de niveaus in Amerika enorm. Zo hebben wij bijvoorbeeld Olympische atleten geholpen om naar Amerika te gaan, maar helpen we ook regionale amateursporters die vooral voor de ervaring of voor een tussenjaar naar Amerika vertrekken. Er is qua sport voor bijna iedereen wel een plek!

Wil je meer weten over de voorwaarden voor academische toelating? Lees dan snel verder!

Academische toelating bij een Amerikaanse universiteit

Er zijn meer dan 2,000 verschillende universiteiten en colleges in Amerika, die ieder hun eigen voorwaarden en regels hebben voor academische toelating. Er zijn verschillende routes mogelijk om binnen te komen bij een Amerikaanse universiteit:

Na de middelbare school: je hebt dan een VWO, HAVO, MBO of GED-diploma nodig. Een GED- diploma is een Amerikaans High School certificaat. Je kunt dit als Nederlander in de zomermaanden ook halen als je bijvoorbeeld alleen een VMBO diploma hebt.

Tijdens je studie in Nederland: als je al in Nederland begonnen bent met een MBO, HBO- of WO-studie kun je deze in Amerika voortzetten. Je gaat dan als een zogenaamde transfer student naar Amerika. Op onze Wiki pagina kun je er meer over lezen.

Master student: je hebt in Nederland al een bachelor behaald en gaat in Amerika nog een masterstudie volgen. Op onze Wiki pagina kun je er meer over lezen.

Los van je academische achtergrond en je behaalde diploma’s, moet je voor de toelating in Amerika ook een aantal testen maken. Dit zijn academische testen om je niveau te bepalen op onderwerpen zoals Engels en Wiskunde. Iedere universiteit hanteert andere eisen en vraagt om andere scores voor deze testen. Wat voor testen er allemaal zijn leggen we uit op deze pagina.

De topuniversiteiten in Amerika vragen ook nog regelmatig om extra materiaal zoals een aanbevelingsbrief, een motivatiebrief, je CV, en meer.

Wil je meer weten over de academische toelating en of jij in aanmerking komt om in Amerika te studeren? Reach out of plan een kennismaking in met ons!