College Baseball is super populair in Amerika, is terug te vinden op bijna iedere universiteit en daarnaast kiezen ook steeds meer van onze eigen Nederlandse toppers ervoor om de overstap te maken naar Amerika, om college baseball te gaan spelen. Op het gebied van faciliteiten zijn er grote verschillen te vinden tussen de topteams en de mindere teams. In onze top vijftien hebben we een aantal van deze bijzondere plekken verzameld, met ook een aantal opvallende top faciliteiten waar je ze misschien niet verwacht.

Nieuwsgierig? Lees snel verder en kom alles te weten over deze baseball faciliteiten.

15. Clark-LeClair Stadium, East Carolina

Clark-LeClair Stadium – Greenveel NC

In Greenville ligt East Carolina University en zij hebben een zeer mooi stadion neer weten te zetten. Met plek voor meer dan 3.000 Pirates en nog is 2.000 in de Williams Jungle rondom het veld. Ook doen de Pirates het zeker niet slecht en liepen ze een record van 20 om 4 afgelopen seizoen! Zo kwamen ze in 2022 tot de halve finales van de oostkust en verloren ze nipt van de Texas Longhorns in de Super Regionals.

Extra Leuk: Onze stagiair Alec heeft nog een semester bij ECU gestudeerd en mocht dit fantastische seizoen meemaken. Zo vertelde hij dat de fans van ECU echt weten hoe ze sfeer moeten maken, toen ze wonnen tegen van grote rivaal NC State was het dan ook een groot feest! Wanneer ECU een punt scoorde gaat er een echt piraten kanon af, waarna alle fans helemaal uit hun plaat gaan. Kortom een zeer speciaal stadion met een heerlijke sfeer.

14. Miller Park, BYU

Miller Park – Provo Utah

Op de foto is goed te zien waarom dit zo’n speciaal stadion is, het uitzicht is echt super vet. Het speciale aan dit stadion is dat het zowel het baseball als softball team hier hun wedstrijden kunnen spelen. Hierdoor kunnen beide teams dezelfde top faciliteiten gebruiken. De Cougers wachten nog op hun eerste titel in de World Series maar ze doen altijd voor hun regionale titel.

13. Dedeaux Field, USC Trojans

Dedeaux FieldLos Angeles California

De Trojans hebben niet per se een heel vet stadion met maar 2.500 plaatsen. Maar juist de trainingsfaciliteiten zijn zeer uniek. Zo kun je via deze video kijken naar hun klassieke faciliteit!

12. Gross Stadium at Coleman Field, Oregon State University

Gross Stadium – Cornvalis

Deze top universiteit heeft meerdere uitstekende sportteams met geweldige faciliteiten en wist ook voor baseball een mooi stadion neer te zetten. Zo is dit stadion het oudste College Baseball stadion van het land, ze begonnen er namelijk al in 1907 met spelen. De laatste 15 jaar zijn de Beavers erg succesvol geweest en wisten ze maar liefst 3 keer het NCAA divisions I toernooi te winnen. Dat moet zeker een spektakel zijn geweest voor de fans in dit knusse stadion. Waar je dicht op het veld zit.

11. PK Park, University of Oregon

PK Park – Eugene

De Ducks staan bekend om hun zeer succesvolle sportteams maar niet per se om hun baseball team. En dat is zwaar onterecht aangezien ze een zeer mooi stadion hebben met plek voor 5.000 fans met een trainingsfaciliteit die bijna 20 miljoen dollar koste! Die vette baseball faciliteiten kun je hier checken.

10. Alex Box Stadium, LSU Tigers

Alec Box Stadium – Baton Rouge Louisiana

LSU Baseball heeft een zeer formidabel stadion met net meer dan 10.000 plekken voor de Tiger fans. Haar trainingsfaciliteiten zitten dan ook in en onder het stadion! De Tigers zijn erg succesvol in hun baseball conference maar wisten nog niet de College World series te winnen, in 2017 waren ze de runner up.

9. O’Brate Stadium, Oklahoma State

O’Brian Stadium – Stillwater Oklahoma

Oklahoma heeft uitstekende faciliteiten voor al hun student-athletes. En voor Baseball hebben ze ook een mooi stadion met bijbehorende faciliteiten neer gezet met plek voor 3.500 fans. Maar hun trainingsfaciliteiten zijn vooral bijzonder, zo heeft hun totale complex zeker 60 miljoen dollar heeft gekost.

8. Blue Bell Park, Texas A&M

Blue Bell Park – College Station Texas

Dit mooie stadion opende 2012 en is de thuisbasis van een van de beste college baseballteams van het land. En het is natuurlijk behoorlijk groot, het blijft uiteraard wel Texas…. Er kunnen namelijk meer dan 6.000 fans in het stadion zitten. Net als ECU is zijn het vooral de fans die dit stadion bijzonder maakt. Als je als tegenstander hier naartoe komt weten ze dat het lastig gaat worden met de luidruchtige fans van de Aggies.

7. Boshamer Stadium, North Carolina

Boshamer Stadium – Chapel Hill NC

Home of the Diomond (Tar) Heels opende haar stadion al in 1960 en is absoluut een top en heeft plaats voor maar liefst 5.000 fans! In Boshamer Stadium worden dan ook regelmatig de Super Regionals gehouden, dit zijn de voorrondes van voor het kampioenschap. Zo kwam North Carolina ook in 2022 weer erg ver in het toernooi maar verloren ze van Arkansas in de Super Regionals. Geen zorgen de eerste titel voor hen zit er echt aan te komen, zo deden ze de afgelopen 10 jaar bijna ieder jaar mee met de College World series.

6. Founders Park, South Carolina

Founders Park – Columbia SC

Na de aankondiging dat South Carolina dit stadion ging bouwen werd het team ineens ook heel succesvol in 2010,2011 en 2012. Zo haalde ze drie jaar op rij de College World Series en werd hun winning streak in 2012 verbroken door Arizona. In dit moderne stadion is plek voor meer dan 8.000 Gamecocks!

5. Eck Stadium, Wichita State

Eck Stadium – Wichita Kansas

Het Wichita State Baseball programma is heeft haar stadion vooral te danken aan coach Gene Stephenson’s succes in de jaren 1980. Hierna is het stadion uitgegroeid tot een familie en fan vriendelijk stadion met een goed baseball programma. In het stadion is plek voor bijna 8.000 fans en kosten bij elkaar maar 8 miljoen dollar. ten opzichte van gelijke faciliteiten is dit niet vaak niet eens de helft.

4. Condron Family Ballpark at Alfred A. McKethan Field, Florida Gators

Condron Family Ballpark – Gainsville Florida

In 2021 opende het nieuwe baseball complex van de Gators, dit koste ruimt 60 miljoen dollar! Het stadion is dan ook schitterend met geweldige faciliteiten in en onder het stadion, die kun je in deze video checken. In het stadion is plek voor 7.000 fans en ze kunnen extra tribunes bijplaatsen waardoor er dan een capaciteit van 10.000 fans gehaald kan worden.

3. Baum–Walker Stadium at George Cole Field, Arkansas Razorbacks

Baum-Walker Stadium – Fayetteville Arkansas

De Arkansas Razorbacks hebben zeer mooie faciliteiten en stadion wat bij elkaar meer dan 25 miljoen dollar heeft gekost! Het baseball team heeft ondanks dit nog niet de College World series weten te winnen. In hun stadion kunnen bijna 12.000 fans hun naar de overwinning schreeuwen, ze doen dan ook bijna ieder jaar mee in het eindtoernooi en zijn als 2 keer 2e geworden in de World Series. De Laatste keer was in 2018.

2. Swayze Field, Ole Miss Rebels

Swayze Field – Oxford Mississippi

De Ole Miss Rebels Baseball hebben eindelijk de College World Series gewonnen in 2022! Ze doen dan ook al jaren me in de top en waren in 2014 al heel dichtbij. Het dan ook wel heel vet om voor het baseball team van de University of Mississippi te spelen. Zeker omdat de Ole Miss sportteams altijd fantastische faciliteiten hebben, en dat geld zeker voor de faciliteiten voor het basebalteam. Check de tour van hun faciliteiten hier. Ook hun stadion is om over naar huis te schrijven met een capaciteit van bijna 12.000 is het een van de grootste stadions in College Baseball.

1. TD Ameritrade Park Omaha, Creighton

TD Ameritrade Park – Omaha Nebraska

Dit stadion werd geopend in 2011 en werd het nieuwe Mekka van college Baseball. De Bluejays zullen dan ook super blij zijn dat zij dit hun thuishaven mogen noemen maar wordt ingezet voor meerdere events. Zo was het de plek waar de College World Series werden gehouden in 2019 en worden de Super Regionals hier altijd gehouden. In dit gruwelijke stadion is plek voor maar liefst 24.000 fans!

Dit waren alweer 15 bijzonder baseball faciliteiten van Amerikaanse universiteiten. Elk met een bijzonder verhaal of met enorm goede faciliteiten naast of in hun stadion. Zo kun je goed zien wat verschillende budgetten een universiteit over heeft voor hun student-athlete faciliteiten. En die zijn zeker niet mis!

Er gaan steeds meer Nederlandse baseball spelers al student-athlete naar Amerika om daar hun studie met sport te combineren. Zo zijn er nog veel meer universiteiten waar baseball wordt gespeeld op alle niveaus met de bijbehorende goede faciliteiten. Wil jij meer weten over deze universiteiten, college baseball of zelf naar Amerika gaan als student-athlete? Reach out! Dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden en welke universiteiten het best bij je past.