Slamstox

Heb jij de droom om sport en studie te combineren in Amerika? Slamstox kan jou daarbij helpen. Wij zijn jouw partner in het hele proces, vanaf het eerste moment totdat jij in het vliegtuig zit begeleiden en ondersteunen wij jou en jouw ouders. Ook als jij in Amerika bent behouden wij nog veel contact.

Tijdens dit proces moet er enorm veel gebeuren. Denk aan verschillende testen, visum aanvragen, de perfecte match tussen jou en de universiteit vinden én nog veel meer. Slamstox heeft al meer dan 500 student-athletes succesvol geholpen, ben jij de volgende?

Studeren en hockey in Amerika

Ook moeite met de combinatie tussen school en studie in Nederland of wil jij je meer focussen op één van deze aspecten? In Amerika is de combinatie tussen school en studie een unieke. Waar in Nederland veel sportende studenten moeite hebben met de afstemming tussen studeren en sporten is dit in Amerika super goed geregeld. Alle docenten houden rekening met jouw trainingen en wedstrijden en de lesuren worden afgestemd op jouw trainingstijden. Hierdoor kun jij aandacht besteden aan alle taken die je moet doen.

Hockey is in Amerika een “upcoming” sport. Op dit moment zijn er drie divisies waarin jij kan deelnemen. Dit zijn de NCAA I, NCAA II en de NCAA III. Bovendien zijn er meer dan 280 universiteiten in Amerika die hockeyteams hebben. Keuze genoeg dus! Natuurlijk zijn er ook verschillen tussen field hockey in Amerika en hockey in Nederland. In Amerika moet er altijd een winnaar uitkomen, daarom is er vaak een overtime. Ook in deze overtime zijn andere regels. Zo speel je in de overtime 7 vs 7 en niet 11 vs 11, dit is een groot verschil maar als je hieraan gewend bent geraakt wordt dit niet als vervelend ervaren. Ook is de duur van de wedstrijd anders. In plaats van 4 x 17,5 minuut wordt in Amerika 4 x 15 minuten gespeeld.

Marlon de Bruijne

De 18-jarige Marlon de Bruijne heeft afgelopen zomer haar koffers gepakt en is in het vliegtuig gestapt om naar Amerika te gaan. Niet voor een vakantie maar een super vet avontuur. Marlon speelt namelijk voor het hockeyteam van Old Dominion University. Dit team komt uit in de NCAA I, dit is de hoogste divisie die er is. Dat mag ook wel want Marlon heeft in Nederland al voor veel grote clubs gespeeld. Marlon heeft gespeeld voor HC Den Bosch en HC Tilburg. Hockey was niet de enige favoriete bezigheid, zo zat ze ook op ballet en tenniste ze veel. Niet voor niets is Rafael Nadal haar sports hero.     

In de video hieronder deelt Marlon al haar ervaringen en geeft ze een aantal slimme tips & tricks. Zo vertelt ze over haar proces en hoe ze Amerika tot nu toe heeft ervaren. Het kijken waard dus!