Droom jij er van om tennis en studie te combineren in Amerika? Slamstox helpt je die droom waar te maken. Hieronder lees je meer over Slamstox en college tennis in Amerika, daarnaast vind je een video waar ervaringsexpert Jim Hendrikx en Slamstox-oprichter Pedro Mol meer vertellen over college tennis in Amerika.

Wat doet Slamstox?

Slamstox-oprichter Pedro tenniste en studeerde 4 jaar in Amerika, hij was onderdeel van het tennisteam van de University of North Carolina Wilmington (UNCW). Na een geweldige tijd in North Carolina waar hij vrienden voor het leven maakte, tennissend enorm vooruit was gegaan, een mooi diploma behaalde en de meest waardevolle levenslessen leerde wist hij een ding zeker: iedereen met een passie voor sport moet dit kunnen doen. Gedurende de jaren die volgde, hielp hij anderen om dit avontuur ook aan te kunnen gaan.

En dat blijkt een succes: inmiddels is Slamstox uitgegroeid tot een bedrijf met voor iedere sport eigen specialisten in dienst en hebben inmiddels al meer dan 500 student-athletes via Slamstox hun droomplek in Amerika gevonden. Slamstox is jouw partner in het hele proces, samen doorlopen we verschillende stappen om voor jou een perfecte match in Amerika te vinden. Daarbij wordt aan alles gedacht. Een intensief traject, maar zodra je in het vliegtuig naar Amerika stapt ben je er helemaal klaar voor. Hoe dit proces precies in zijn werking gaat, vertelt Pedro je in de Slamstox Tennis Webinar video onderaan dit artikel.

Denk jij na het bekijken van de video: “Dat avontuur in Amerika, dat is iets voor mij!”? Klik dan op onderstaande button!

College tennis in Amerika

Pedro weet als geen ander hoe lastig het is om de combinatie van tennis en een studie in Nederland te combineren. Dat heeft hij namelijk één jaar geprobeerd, maar vertrok daarna naar Amerika voor een college tennis avontuur. Naast Pedro, deden nog velen andere tennissers hetzelfde en dat is niet zo gek: Amerika is namelijk zo ingericht dat zowel een studie als sport op het allerhoogste niveau te combineren valt. Hoe ze dat doen? Simpel. Sport is enorm belangrijk op Amerikaanse universiteiten, daarom worden jouw lesuren zo ingedeeld dat je makkelijk alle trainingen kunt volgen en wedstrijden kunt spelen. Daarnaast beschikt ieder team over een studiebegeleider die sporters begeleidt tijdens het studeren. Het een sluit het ander namelijk wél uit binnen college tennis. Want haal je je studie niet? Dan mag er ook niet getennist worden. Het woord ‘student’ staat namelijk niet voor niets vooraan in de term ‘student-athlete’!

College tennis wordt op 1158 verschillende universiteiten in Amerika gespeeld. Waar tennis in Nederland voornamelijk een individuele sport is, wordt het in Amerika meer als teamsport gezien. Met het tennisteam doe je namelijk veel samen: trainen, eten, studeren en vaak zelfs samenwonen op de campus. Je werkt als team samen om de ‘conference title’ binnen te slepen voor jouw universiteit. Een knappe prestatie waar iedere student-athlete naar streeft, wat het je oplevert? Een ticket voor hét eindtoernooi van het jaar: de NCAA National Championships. Daar strijden de beste Amerikaanse college teams tegen elkaar in de strijd om het beste team van Amerika te worden.

NCAA tennis trophy

Het gaat niet alleen om de ’team performance’, maar ook individueel timmer je flink aan de weg in Amerika. Zo zijn er voldoende individuele toernooien die je kunt spelen. In de afgelopen jaren is gebleken dat college tennis zelfs een perfecte voorbereiding is op een professionele tennis carrière. Het is namelijk zo dat iedere NCAA Singles Champion van de afgelopen 10 jaar, uiteindelijk in de ATP Top 500 gekomen is. Gaaf toch?

Meer weten over het college tennis systeem? Bekijk dan onze tennis pagina eens.

Jim Hendrikx

Jim Hendrikx, een naam die binnen tennissend Nederland niet onbekend zal zijn. Jim is tijdens zijn jeugd opgeleid bij Amjoy Tennis, waar hij vanaf jonge leeftijd al liet zijn wat hij in huis had. Naast mooie tennisresultaten, behaalde hij ook zijn VWO-diploma op topsportschool Sint-Joris College in Eindhoven. De ideale ingrediënten voor een carrière als student-athlete, dus. Voor Jim was de keuze dan ook snel gemaakt, hij wilde college tennisser worden.

Nadat Jim het proces met Slamstox had doorlopen, vertrok hij naar Birmingham, Alabama. Daar transformeerde hij van Amjoy Tiger tot Samford Bulldog. Inmiddels zit hij in zijn tweede jaar en behaald hij de ene topprestatie na de andere. Samen met dubbelpartner Victor Chaw behaalde hij in zijn eerste jaar al de hoogste ranking in de geschiedenis van de universiteit, namelijk nummer #19 van de ITA Doubles rankings. Daarmee kwam Jim in het rijtje van de top 10 beste college tennissers van Nederland te staan.

Wie kan dus beter vertellen hoe college tennis in Amerika in elkaar steekt dan ervaringsdeskundige Jim? In ons webinar vertelt Jim over zijn ervaringen in Amerika en geeft hij handige tips voor toekomstige student-athletes. Bekijk het hieronder!

Enthousiast geworden over college tennis in de USA? Laten we dan snel eens kennismaken, dan kijken we samen naar jouw mogelijkheden!