In dit artikel lees je het interview dat we met Tom Moonen deden. De 24-jarige voormalig college tennisser die via Slamstox in Amerika terecht kwam. Natuurlijk hebben we het over zijn tijd in Amerika, maar vooral ook over zijn huidige situatie.

Tom heeft met ons namelijk het after college proces doorlopen, een nieuwe stap binnen onze slamstox journey waar dit artikel van vorige week meer uitleg over geeft. Een champ op de baan, dat zie je wel op de foto hierboven, maar inmiddels ook op de werkvloer. Benieuwd naar het verhaal en de ervaring van Tom? Lees hieronder dan snel verder.

Hey Tom, kun je eens wat over jezelf vertellen?
Mijn naam is Tom Moonen, ik ben inmiddels 24 jaar oud en heb vorig jaar mijn Amerika avontuur na 5 jaar afgesloten met een bachelor in Accountancy en een master in Finance. Met veel plezier heb ik voor Middle Tennessee State University (MTSU) getennist en het team elk jaar een beetje beter zien worden. Samen hebben we twee conference championships gewonnen en hebben we meerdere keren aan de national championship mee mogen doen.

Tom en zijn teamgenoten – Conference Championship 2021

Hoe oud was je toen je naar Amerika vertrok?
Op mijn 18e ben ik in Amerika gestart, begin juni haalde ik mijn VWO diploma en vervolgens ben ik in augustus naar Amerika vertrokken.

Wist je toen al wat je wilde gaan doen na je tijd in Amerika?
Mijn droom was in principe altijd om professioneel tennisser te worden, maar dit is in de loop van de tijd veranderd. Corporate finance is altijd iets wat me heeft aangetrokken en was van grote invloed op mijn studie keuzes. Nu ik in M&A werk ben ik ook heel blij met mijn studiekeuzes, ik zit helemaal op mijn plek.

Welke studie heb je gedaan en op welke universiteit?
Ik heb een bachelor in Accounting en een master in Finance, beide van MTSU.

GPA Award voor het Men’s Tennis Team – Champs on and off the court

Wat waren jouw mogelijkheden toen je klaar was met je studie?
Ik had eigenlijk 3 opties, ik kon professioneel tennissen, werken in Amerika of werken in Nederland. Ik ambieerde het niet meer om prof te worden dus dat viel snel af. Werken in Amerika had ik erg leuk gevonden, maar ik weet ook dat dit best wel lastig kan zijn om voor langere tijd te doen in verband met het werkvisum wat hiervoor nodig is. Vervolgens kwam ik via Slamstox in contact bij Aeternus, waar ik direct een goede klik had en wat me erg leuk leek om te doen. Toen was de keuze om terug naar Nederland te komen snel gemaakt.

Hoe heb je het after college proces ervaren?
Vooral als erg leuk. Ik wist zelf goed in welke branche ik wilde werken en dan om met verschillende mensen te praten die hier ervaring in hebben was heel inspirerend. Ook vond ik de verschillende interviews die ik gedaan heb heel erg leuk. Elke keer leer je weer nieuwe dingen over jezelf en wat wel of niet bij je past.

Hoelang duurde het totdat je jouw baan had gevonden?
Dat ging eigenlijk vrij snel, ik was in mei klaar met mijn tennisseizoen maar moest mijn master nog zomers afmaken. Deze tijd heb ik gebruikt om een baan te vinden en dat is ook gelukt. Uiteindelijk vloog ik begin september terug naar Nederland en na 2 “live” interviews ben ik 1 oktober begonnen met werken.

Wat is nu je functie en heb je het naar je zin?
Ik werk als M&A Analyst bij Aeternus in Eindhoven. Ik heb het zeker naar mijn zin en ben erg blij en tevreden over de keuze die ik heb gemaakt.

Zie je veel vergelijkingen met college sport en je werk nu?
Er zijn zeker overeenkomsten tussen college sport en mijn huidige werk, maar ook heel veel verschillen. Ik ben enorm competitief ingesteld dus daarom vind ik het werken op projectbasis erg leuk. Hierin vind ik veel variatie en de nodige deadlines waaraan die gehaald moeten worden, genoeg uitdaging dus. Echter was een hele dag op kantoor zijn en weinig bewegen wel enorm wennen aan het begin. Inmiddels heb ik mijn draai wel goed gevonden en heb ik ook de tijd gevonden om te sporten!

Wat is het verschil tussen een collega op je werk en een teamgenoot in Amerika?
Ik denk dat je dit niet met elkaar moet vergelijken. Met je teamgenoten werk je elke dag keihard op de baan om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten, tegelijkertijd ben je ook in competitie om een plek in de line-up te bemachtigen. Dit levert een hele speciale band op en zo zijn we super close met elkaar geworden. Mijn connectie met mijn collega’s is ook heel goed en het is super gezellig op de werkvloer, maar ik denk dat onze band minder intensief en iets meer casual is dan die met mijn teamgenoten in the states.

Tom en zijn teamgenoten

Heb je getwijfeld om in Amerika te gaan werken?
Zeker, ik heb een super leuke en fijne tijd in Amerika gehad en ik had graag een paar jaar in Nashville gewoond en gewerkt. Maar zoals ik eerder al aangaf had ik een heel goed gevoel bij deze baan en was dat een dusdanig goede reden om terug te komen.

In hoeverre heeft de Amerika tijd geholpen om het werk te doen dat je nu doet?
Ik denk dat iedereen veel veranderd in zijn/haar studententijd en dit is bij een studie in Amerika zeker niet anders. Je leert jezelf enorm goed kennen als je op jezelf bent aangewezen in een nieuw land, dit zorgt voor een bepaalde volwassenheid en sociale skills die je ontwikkelt waar je je hele leve plezier van hebt. Ik denk dat dit me goed heeft geholpen bij het leren kennen van mijn collega’s en bij het helpen van klanten.

Heb je nog veel contact met je Amerikaanse coach/teamgenoten?
Ja, ik heb nog bijna dagelijks contact met mijn oud-teamgenoten en ik volg hun resultaten op de voet. Ze zijn tot nu toe erg goed bezig dit jaar en dus ben ik extra trots!

Tom in actie op de baan

Welk advies zou je jezelf 5 jaar terug willen geven met de kennis die je nu hebt?
Geniet ervan! Ik heb een super tijd gehad en ik zou oprecht niets anders willen doen. Tuurlijk heb ik mijn ups en downs gehad, maar daar leer je juist het meeste van en dat zou ik nooit willen veranderen!

Wil jij, net als Tom, student-athlete worden in de USA? Of ben je klaar met studeren in Amerika en wil je graag gebruik maken van ons gratis after college traject? Reach out, wij helpen je verder!