Slamstox mag met trots de nieuwe kracht van het Slamstox team aankondigen, niemand minder dan ex-student-athlete Guus Koevermans. Guus was één van de eerste Slamstox atleten die naar Amerika vertrok en heeft daarom al een sterke connectie met de organisatie. Ben jij benieuwd naar Guus zijn verhaal? Check dan het korte artikel hieronder of check zijn video!

Waarom tennis? 
Van jongs af aan was Guus actief op het voetbalveld en de tennisbaan. Vanaf het moment dat voetbal een stuk fysieker werd, besloot hij om als 14-jarige zich helemaal te gaan richten op tennis (en school). De liefde voor het spel kwam ook niet zomaar uit de lucht vallen. Zijn vader Mark is vroeger professioneel tennisser geweest en speelde onder andere met Paul Haarhuis, vandaar dat Guus niets liever wilde dan in zijn voetsporen treden. 

Na het behalen van een HAVO diploma koos Guus dan ook voor het leven van een full time tennisser. Ondanks het feit dat hij hier al heel lang naar uit keek, kwam hij erachter dat het erg lastig is om een gewaardeerde proftennisser te zijn in je tienerjaren.

Guus Koevermans @ San Diego

De keuze voor San Diego
Vandaar dat de stap naar Amerika op een goed moment op zijn pad kwam. ‘’Hoog niveau tennis, San Diego, palmbomen, elke dag zon, surfen, een studie volgen, hoe kan je hier nou nee tegen zeggen.’’ dacht Guus.

Direct na aankomst op de campus van de Universiteit van San Diego, voelde hij zich thuis. De school en omgeving waren prachtig en hij belandde in een team met mensen die ook van tennis houden. Na 4 jaar lief en leed delen met dit team, heeft Guus niet alleen fantastische herinneringen, maar ook vriendschappen voor het leven gemaakt. Van student-athlete tot student-athlete bouw je nou eenmaal een hele bijzondere relatie op.

Start van carrière als coach en Slamstox tennis manager
Na een paar zware blessures, heeft Guus helaas zijn tenniscarrière vroegtijdig moeten afsluiten in Amerika. Hierdoor is hij vanaf jaar 4 als coach bij het team gekomen en wilde hij deze carrière graag voortzetten. Dus is hij na het afronden van zijn studie aan de slag gegaan als coach van zijn zusje Anouk. Anouk heeft het in de nationale jeugdtoernooien altijd goed gedaan en samen wilden ze haar professionele carrière een kans geven! Na 2 jaar de wereld rondreizen stond ze top 700 van de wereld. ‘Dit was een waanzinnige ervaring waarin we allebei veel hebben geleerd’, zegt hij.

Vanaf januari is Guus begonnen bij Slamstox als manager van de college tennis afdeling en vindt hij het heel erg gaaf om weer betrokken te zijn bij college sports en het begeleiden van toekomstige student-athletes!