Toen ik in het begin van het jaar de serie “Tiger King” op Netflix zag, had ik nooit gedacht dat dit een van de “normalere” dingen zou zijn die ik in 2020 zou meemaken. De pandemie, lockdowns, nog meer lockdowns, natuurrampen, de meest gekke verkiezingen in Amerika, en een samenleving die moet vechten om het hoofd boven water te houden op allerlei fronten. Ook op sportgebied was het geen uitblinkend jaar: geen Olympische Spelen, geen EK voetbal, geen Wimbledon, geen March Madness, en nog heel veel meer niet. Maar ook heel veel wel! Hartstikke veel zelfs. Tijd om eens terug te blikken en de highlights van 2020 te bekijken.

Our student-athletes
De term student-athlete staat bij Slamstox centraal in alles wat we doen. Onze student-athletes zijn de kern van onze activiteiten. Ze zijn de reden waarom we elke dag naar ons mooie kantoor in SX Eindhoven komen en met veel passie werken aan hun toekomst. Een groep gemotiveerde talenten waar we enorm trots op zijn. In het jaar 2020 hebben we 150 nieuwe student-athletes mogen verwelkomen in onze community. In totaal hebben we dit jaar gewerkt voor ruim 350 student-athletes met 11 verschillende nationaliteiten, actief in 40 verschillende staten in Amerika. Variërend van Nederlands kampioenen tennis, golf, atletiek en zwemmen tot voetballers en hockeysters die spelen voor het nationale team. Variërend van studenten met een 9 gemiddeld op VWO tot atleten die zich opmaken voor een start aan Ivy League scholen in Amerika. Iedere student-athlete heeft zijn of haar eigen verhaal en dat maakt het zo bijzonder!

Covid-19
Onze student-athletes hebben dit jaar laten zien dat ze veel meer in huis hebben dan alleen sporten en studeren. Covid-19 heeft het leven van ons allemaal flink omgegooid. Dat betekent dat je flexibel moet zijn, dat je moet zoeken naar nieuwe oplossingen en dat je op elk moment klaar moet staan voor die ene kans die je misschien binnenkort wel gaat krijgen. Zowel onze student-athletes als hun ouders zijn uiterst flexibel en meedenkend geweest om dit zo goed mogelijk te organiseren, en daar willen we jullie voor bedanken!

Het was voor veel universiteiten in Amerika ook aanpassen. Lessen werden alleen nog maar online gegeven, campussen gingen dicht, internationale studenten konden geen visums meer verkrijgen en er was heel erg veel onduidelijkheid voor iedereen. Ondanks deze tegenslagen werden er toch goede cijfers behaald door onze student-athletes en bleef iedereen hard trainen om fit te blijven. Ook hebben we samen met de “incoming class van 2020” het voor elkaar gekregen om bijna iedereen te laten starten in Amerika dit jaar. Jullie hebben laten zien dat wat er ook gebeurt, jullie blijven streven naar jullie doelen. No matter what, we find a way and work it out!

Slamstox Team
Om de groei van Slamstox bij te houden en om onze dienstverlening verder te verbeteren zijn we ook als team flink opgeschaald dit jaar. We hebben namelijk 5 nieuwe medewerkers toegevoegd aan ons team in Eindhoven:

Onno Gras: begon in januari als afstudeerstagiaire, haalde zijn studie en is inmiddels onze “digital wizard” en marketingbaas.

Thijs Seijler: begon in januari als afstudeerstagiaire, haalde zijn studie en is inmiddels onze college golf specialist en after college manager.

Lorenzo Avanzi: een Braziliaanse goalkeeper die 6 jaar in Amerika heeft gewoond. Vanuit ons kantoor in Eindhoven is hij onze soccer specialist.

Iris Mol: Heeft naast haar studie en tennis de tijd gevonden om ons te ondersteunen op het gebied van marketing en communicatie. Een super waardevolle en gezellige aanvulling op ons team.

Marique Dieudonné: begon in september als field hockey intern en heeft in korte tijd al heel veel geleerd. Jullie gaan nog veel meer horen over Marique 😉

After College
In het afgelopen jaar zijn we met een nieuwe en interessante ‘After College’ service gestart. We helpen onze terugkerende student-athletes nu ook na hun studie in Amerika om een baan te vinden in Nederland. Uit onderzoek hebben we geleerd dat onze student-athletes enorm waardevolle skills opbouwen in hun Amerika-tijd, waar veel werkgevers in Nederland op zoek naar zijn. Denk hierbij aan discipline, topsportmentaliteit, leadership, communicatie, flexibiliteit, teamwork, zelfstandigheid en meer. Daarnaast spreken al onze student-athletes fantastisch Engels en bouwen ze in hun Amerika-tijd een groot internationaal netwerk op. Eerder dit jaar zijn we daarom een samenwerking aangegaan met Welten. Welten richt zich op starters die een carrière willen maken in business, IT en finance. Ook in andere sectoren zijn we in gesprek met bedrijven die interesse hebben in onze student-athletes. Door deze samenwerkingen bieden wij onze student-athletes de kans om bij deze bedrijven in een versneld traineeship te starten en aan de slag te gaan bij landelijke opdrachtgevers. Student-athletes Anna Sovic en Lars Schouten zijn zelfs al gestart en gaan bij Welten een geweldige en leerzame tijd tegemoet! Voor ons is dit niet alleen leuk om te doen, maar ook een betekenisvolle toevoeging en een bewijs dat de Amerika-trajecten van onze student-athletes ook buiten sport om zeer waardevol zijn!

2021
Natuurlijk hopen we met z’n allen op een 2021 met minder Corona, meer sport en nieuwe vooruitzichten. Maar laten we juist de positieve dingen van 2020 niet vergeten, en doorbouwen aan onze toekomstdoelen. Stay on the path, student-athletes! We zijn heel benieuwd naar jullie top 3 doelen voor het nieuwe jaar en hoe wij jullie hierbij kunnen helpen. Wij hebben er zin in – let’s go!

Namens team Slamstox wensen wij iedereen een fijne kerst en een sportief en gezond 2021!

Pedro Mol