Afgelopen week kwam er een einde aan de stageperiode van Koen Duits, Thijs Seijler en Onno Gras bij Slamstox. Deze drie heren hebben het afgelopen half jaar het Slamstox internship gevolgd op ons kantoor in Eindhoven. Na 6 maanden hard werken zijn we als afsluiting met het aanwezige Eindhoven Team in een virtual reality wereld gaan gamen bij de Active E-Sports Arena in SX – hierover later meer – en dat was nog veel toffer dan het klinkt!

Tijdens de stage hebben Koen, Thijs en Onno veel geleerd over (sport)marketing, de Amerikaanse college sports wereld en over het Slamstox proces. Naast opdrachten in samenwerking met grote sportbedrijven zoals Techonomy en Triple Double, hebben ze actief meegeholpen met klantprocessen en contacten gelegd met universiteiten en coaches in Amerika. Ook zijn we regelmatig actief geweest met basketball shoot-outs, waarbij de verliezer de opdracht kreeg om tosti’s te maken voor de rest. De competitieve spirit zat er altijd wel goed in dus :).

Een stage is natuurlijk geen stage zonder een strenge beoordeling. Benieuwd naar de beoordeling en de highlights van deze toppers? Check it out….

Koen Duits

Koen heeft zijn meewerkstage bij Slamstox optimaal benut om zichzelf verder te ontwikkelen op het gebied van sportmarketing. Na een semester in Zuid-Korea gestudeerd te hebben, zat het met zijn Engels en met zijn internationale connecties wel goed. Met zijn ervaring als jeugdvoetballer bij FC Eindhoven, heeft Koen ook veel voetbalkennis en -netwerk meegebracht. Daarnaast heeft Koen een heel tof onderzoek gedaan naar E-Sports, een snel groeiende markt waar we ons in de toekomst op zullen gaan richten. Los van zijn inhoudelijke kennis en skills, is Koen ook echt een man van het moment. Hij houdt ervan om onder druk te presteren, en weet vaak te verrassen op de momenten dat het er echt om gaat. Een mooi voorbeeld is deze 3-pointer, die Koen even rustig uit zijn mouw wist te schudden toen hij merkte dat de camera begon te draaien. Knap staaltje werk Koen! Goed om te weten trouwens dat Koen in zijn volgende studiejaar een extra cursus Spaans gaat volgen en hoogstwaarschijnlijk een master wil gaan starten in Barcelona. Die kunnen zo’n nieuwe Messi daar wel gebruiken ;-). Koen, het was een toffe samenwerking en we wensen je heel veel succes met je verdere plannen en ambities. Kom zeker nog eens langs voor een potje basketbal, een tosti, of gewoon omdat je ons even mist…..!

Thijs Seijler

Een intelligente duizendpoot met 12 jaar basketbal-ervaring. Je zou het misschien in eerste instantie niet zeggen, maar Thijs speelt ook nog eens op zeer hoog niveau golf. Hij zit zelfs in het team bij onze golf specialist Rob van de Vin en onze Slamstox athlete Thom van der Sluijs. Thijs heeft zich in het afgelopen jaar vooral bezig gehouden met de golfers binnen Slamstox. Zijn kennis op het gebied van faciliteiten, coaching, college teams en golf rankings is zeer waardevol geweest voor ons bedrijf. Daarnaast is Thijs momenteel aan het afstuderen voor zijn HBO-opleiding aan de HAN in Nijmegen. Omdat Thijs nog veel verder keek dan college alleen, is hij gaan onderzoeken wat student-athletes allemaal van plan zijn na hun tijd in Amerika. Hiervoor heeft hij een hele toffe questionnaire opgezet voor iedere student-athlete met ambities om na college in Nederland te gaan werken. Zijn onderzoek geeft feitelijk antwoord op de vraag:

“Scoren Nederlandse student-athletes in Amerika beter op de 21st Century Skills dan studenten die in Nederland sporten en studeren?” 

De uitkomsten van het onderzoek worden ook door Nederlandse bedrijven als zeer positief ontvangen, en we hebben zelfs al introducties weten te leggen tussen onze student-athletes en mogelijke Nederlandse werkgevers voor de toekomst. Hierover later meer :). Thijs zal na zijn stage bij ons blijven werken als golf specialist, dus we gaan hem nog veel vaker in actie zien. Als je naast je stage en je scriptie ook nog aan de lopende band 3 punters en Alley-Oops weet te scoren, dan ben je een grote speler!

Onno Gras

Onno heeft zich tijdens zijn afstudeerstage ontwikkeld tot de “digital wizard” van ons allemaal. Met toffe contentcreatie, graphic designs en video’s heeft hij onze social media kanalen een flinke boost gegeven. Ook heeft Onno zich veel bezig gehouden met de opmaak van de student-athlete profiles van onze atleten, die natuurlijk erg belangrijk zijn bij het in beeld brengen van onze talenten in Amerika. Het afstudeeronderzoek van Onno was gericht op het organiseren van een evenement voor Slamstox. Dit zou het Student-Athlete FSTVL dit jaar gaan worden. Een super idee waarbij we al onze student-athletes bij elkaar wilden brengen. Met presentaties, awards, ervaringsverhalen en meer was dit de ultieme kans voor student-athletes om te netwerken en elkaar beter te maken. Daarnaast hadden we een Amerikaanse BBQ, een DJ, Amerikaanse spellen, challenges, meetings met future employers, en meer in petto voor de bezoekers. Helaas hebben we het evenement vanwege het Coronavirus even moeten verplaatsen naar volgend jaar, maar wat in het vat zit vergaat niet! Ondanks dat Onno al officieel is afgestudeerd, is hij nog lang niet klaar met leren. Hij gaat na de zomervakantie starten met een Slamstox Traineeship, waarin hij een programma gaat doorlopen gericht op sportmarketing in samenwerking met een variatie aan sportbedrijven in SX. Na dit traineeship zal hij bij ons officieel in dienst gaan treden als full-time “digital wizard”. Een toffe kans en mooie uitdaging dus!

Onno is naast zijn digital skills ook een echte “extreme” sporter. Hij kan goed snowboarden, free runnen, geeft kickbox en cycling lessen, en gaat deze zomer met een groep vrienden (waaronder Slamstox Soccer Player Bob Groenendijk) op surfkamp in Frankrijk. Af en toe een salto tussendoor is dan eigenlijk niet meer zo spannend…

Active E-Sports Arena

Om de stage periodes van de mannen leuk af te sluiten zijn we actief gaan virtual reality gamen bij de Active E-Sports Arena in SX. Een hele mooie ervaring. In teams van 2 werden we gelanceerd in een spaceship waarin we verschillende challenges aan zijn gegaan. Naast het helpen van je teamgenoot werd je ook uitgedaagd op individueel vlak en moest je je tegenstanders te slim af zijn. Goed voor het teamgevoel, coördinatie, conditie, en het was fun! Zeker de moeite waard voor iedereen die het eens wil proberen met een teamuitje, familiebijeenkomst, bedrijfsactiviteit, of iets anders! Onderstaande video van de buitenkant geeft goed weer hoe dit eraan toe ging….

Onno, Thijs en Koen; super bedankt voor jullie inzet, energie en de leuke periode die we met jullie hebben meegemaakt. We gaan nog veel mooie dingen beleven in de toekomst. Jullie hebben jezelf goed ontwikkeld, hebben veel geleerd en hebben laten zien dat jullie hard kunnen werken maar tegelijkertijd ook lol kunnen hebben met elkaar. Een top combinatie.

FUTURE CHAMPIONS START HERE

Ben jij ook een (sport)marketing talent, of wil je op een andere manier jezelf ontwikkelen en bijdragen aan de groei van Slamstox? Als je interesse hebt in een toffe en leerzame internship bij Slamstox, stuur dan je CV en motivatie naar info@slamstox.com. Alle aanmeldingen worden in behandeling genomen!