In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Valérie van Dommelen, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Valérie wat meer over haarzelf vertelt. Ook vind je aan het einde van dit artikel de recruiting video met hockeybeelden van Valérie alsook haar profiel op de Slamstox website.

Sports: Field Hockey
Entry semester: Fall 2022

De 17-jarige Valérie komt uit Vught, een plaats in het zuiden van Nederland. Ze woont daar met haar familie en is daar als kind begonnen met het spelen van hockey. Ze speelt bij MOP in de landelijke subtop en streeft er naar dit jaar nog kampioen te worden met het team. Kampioen werd ze in haar hockeycarrière al meerdere keren, maar daar wordt ook hard voor gewerkt: haar team komt 4x per week samen. Waarvan drie keer wordt getraind en een keer een wedstrijd gespeeld wordt. Ze is een veelzijdig atlete gezien ze naast hockey ook bezig is in de sportschool of graag gaat hardlopen. Valérie vindt het belangrijk om fit te zijn en te blijven.

Ook doet Valérie dit jaar eindexamen op het hoogst haalbare niveau van de middelbare school, ze neemt haar diploma in juni in ontvangst en is daarna klaar voor haar vertrek naar Amerika. Ze wil het beste uit zowel haar hockey- als schoolcarrière halen in Amerika.

“I keep going, no matter the result. I’m always busy with improving myself, both as an athlete and student.”

Valérie van Dommelen

Valérie wordt momenteel gecoacht door Soledad Vilar, professioneel hockeyster uit Uruguay. Valérie heeft een goede band met haar coach, Vilar’s ervaring heeft Valérie veel bijgebracht in de afgelopen maanden. Ze vindt het belangrijk om ook zo’n sterke band te hebben met haar nieuwe coach in Amerika.

Valérie is altijd al spits geweest, ze is een speelster die de tactieken van de coach goed begrijpt en makkelijk toepast. Ze is een snelle speelster die alles geeft gedurende de wedstrijden. Ze speelt op haar best wanneer ze als team de druk opvoeren bij de tegenstander, ze speelt graag voorwaarts om de aanval op de goal te openen. Ze is dit seizoen topscorer.

Valérie wil graag onderdeel zijn van een hardwerkend team, ze wilt graag veel trainen maar vindt het ook belangrijk dat plezier bij gebaad gaat. Ambitie in het team vindt ze enorm belangrijk, ook hecht ze waarde aan een goede universiteit met een academisch hoog niveau. Ze hoopt deze combinatie te vinden in haar toekomstige universiteit. Valérie wil het maximale uit zichzelf halen en nog veel leren op verschillende gebieden, ze denkt dat haar ervaring in Amerika haar daarbij gaat helpen.

Meer zien van Valérie? In onderstaande video stelt ze zichzelf voor.

Bekijk via deze link de recruiting video van Valérie en bekijk hier haar profiel op de Slamstox website.