In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Mathijs Aalpol, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Mathijs meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis

Entry semester: Spring 2024

Mathijs is 17 jaar oud en woont in Heeze. Hij komt uit een echt tennisgezin, ze tennissen namelijk allemaal. Toen Mathijs 6 jaar oud was tenniste en voetbalde hij tegelijk, maar vanaf zijn dertiende legde hij de focus volledig op tennis.

Mathijs is zeer sociaal en past goed in een groep. In een groep kan hij zowel een luisterende als een leidende rol oppakken. Verder heeft Mathijs type 1 diabetes, hier maakt hij zelf het beste van en is hij zeer georganiseerd geworden wat goed terugkomt in de sport. Ook is Mathijs een speler die altijd een stapje extra wil doen voor het team. Hij wil zijn teamgenoten stimuleren om zo als team beter te worden en de beste prestaties te behalen.

Tijdens zijn tijd in Amerika wil Mathijs grote stappen maken in het tennis zodat hij na zijn tijd hier de wereldtop kan bestormen. Zijn levensdoel is dan ook om de beste tennisser te worden die hij kan zijn en terugkijkend te kunnen zeggen dat hij er alles aan gedaan heeft.

‘’I can handle setbacks very well, I am physically very well built and I always want to do something extra for the team.’’

Mathijs Aalpol

Wil je graag meer zien van Mathijs? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.