In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Bieke Roovers, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Bieke wat meer over haarzelf vertelt.

Sports: Women’s Tennis
Entry semester: Fall 2023

De 16-jarige Bieke Roovers komt uit Leiden en is al haar hele leven behoorlijk sportief. Tot aan haar 15e heeft ze zowel tennis als field hockey gespeeld maar daarna heeft ze de keuze gemaakt om zich volledig te focussen op tennis. Ze heeft voor tennis gekozen omdat ze hier meer plezier uit haalt en merkte dat ze daar beter in was. Ze was nooit echt heel goed in stilzitten en dat blijkt ook uit haar sportieve verleden!

Bieke is een heel sociaal en behulpzaam persoon, ze doet er altijd alles aan zodat iedereen het naar zijn zin heeft en als ze de kans heeft om mensen te helpen, dan grijpt ze deze direct aan. Ze is zelf erg positief ingesteld en houdt niet van negatieve sferen, ze vindt het daarom ook belangrijk dat iedereen in haar omgeving gelukkig is. Ze is heel spraakzaam en kan het altijd makkelijk met iedereen vinden. Als atleet is Bieke super makkelijk te coachen en doet ze er alles aan om beter te worden in haar sport. Ze leert graag en neemt snel informatie op.

Ze vindt het belangrijk dat ze in Amerika haar studie goed kan combineren met haar sport omdat ze weet dat dit in Nederland vrijwel niet mogelijk is. Ze zal alles doen voor haar sport maar vindt het ook belangrijk dat ze een goede studie afrondt in Amerika.

”Ik vind het belangrijk dat als we winnen, we het met zijn allen doen!”

Bieke Roovers

Wil je graag meer zien van Bieke? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.