In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Hayley Bruins, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Hayley wat meer over haarzelf vertelt.

Sports: Women’s Field Hockey
Entry semester: Fall 2023

De 17-jarige Hayley Bruins komt uit Heerhugowaard en speelt al bijna heel haar leven hockey. In eerste instantie mocht Hayley nog niet gaan hockeyen van haar ouders, ze moest eerst laten zien dat ze het echt heel graag wilde doen. Na een lange tijd ‘zeuren’ bij de ouders heeft Hayley ze toch zo ver gekregen, op 7-jarige leeftijd is ze begonnen met het spelen van hockey bij de hockeyclub van Heerhugowaard. Al vrijwel meteen werd Hayley gekozen voor het selectieteam maar na drie jaar spelen voor Heerhugowaard groeide ze het niveau voorbij. Ze is vrij snel daarna overgestapt naar de Terriers in Heiloo.

Hayley is een persoon die met iedereen goed overweg kan, jong of oud, het maakt voor Hayley niet uit. Dit is ook een van de voornaamste redenen dat ze zo’n hechte vriendengroep heeft. Op het veld is Hayley een persoon met super veel doorzettingsvermogen, motivatie en goed spelinzicht. Al deze eigenschappen zorgen ervoor dat al haar teamgenoten graag met haar samenspelen en de team spirit hoog ligt!

Door naar Amerika te gaan hoopt Hayley zo lang mogelijk een goede studie en hoog niveau hockey te kunnen combineren, iets wat in Nederland een stuk moeilijker gaat. Daarnaast is Hayley super ambitieus en wil ze graag andere mensen helpen, dit doet ze het liefste op medisch vlak.

”Mijn grootste ambitie is dat ik later mensen wil helpen, dit doe ik het liefste op medisch vlak.”

Hayley Bruins

Wil je graag meer zien van Hayley? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.