In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Raoul Kerkdijk, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Raoul meer over zichzelf vertelt.

Sports: Volleyball

Entry semester: Fall 2024

Raoul Kerkdijk is 17 jaar oud en woont samen met zijn ouders in Apeldoorn. Toen Raoul vijf jaar oud was begon hij met voetballen. Op zijn twaalfde vond hij dit echter niet meer leuk en begon hij door zijn vrienden te volleyballen. Volleybal bleek de perfecte match te zijn voor Raoul, zo begon hij meer en meer te spelen.

In het dagelijks leven is Raoul een kalm, sociaal persoon. Ook is hij erg empathisch en probeert hij altijd anderen te helpen. Op sportief vlak is Raoul een zeer gemotiveerde en leergierige atleet. Hij is zelfkritisch en probeert altijd nieuwe dingen te leren om zo beter te worden. Door zijn karakter is Raoul ook een echte teamspeler die zichzelf en zijn teamgenoten altijd kan pushen om er meer uit te halen.

Tijdens zijn tijd in Amerika wilt Raoul een zo goed mogelijke volleyballer worden, hij weet dat er veel te leren valt in Amerika en is dan ook vastberaden om dit te gaan doen. Verder is Raoul erg enthousiast om de cultuur en sport in Amerika te ervaren.

‘’Because I am very calm and thoughtful I can push my teammates and myself to play better.’’

Raoul Kerkdijk

Wil je graag meer zien van Raoul? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.