In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Josefine Vierhout, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Josefine meer over zichzelf vertelt.

Sports: Field Hockey

Entry semester: Fall 2024

Josefine Vierhout is 17 jaar oud en woont met haar ouders en twee broers in Assen. Josefine begon met hockeyen toen ze vijf jaar oud was. Dit kwam doordat haar ouders en andere mensen om haar heen ook hockeyde. Na ook meerdere sporten te proberen zoals paardrijden, bleek hockey haar grote liefde te zijn.

In het dagelijks leven is Josefine heel gemotiveerd en sociaal. Ze houdt erg van reizen en nieuwe mensen ontmoeten. Zowel in als buiten het veld is Josefine iemand waar je altijd op kan bouwen. Verder is Josefine een erg harde werkster die nooit opgeeft. Dit blijkt bijvoorbeeld uit haar taak bij het verdedigen van strafcorners.

Bij haar huidige club heeft Josefine het gevoel dat ze niet meer genoeg kan leren en daarom wilt ze graag de overstap naar Amerika maken. Josefine wil in Amerika de beste hockeyster worden die ze kan worden en bovendien ook academisch zichzelf ontwikkelen. Dit allemaal met het oogpunt om later een baan te krijgen waar ze plezier uit haalt, want dit is voor Josefine altijd het belangrijkste.

‘’When I don’t get the ball on the first try, I try again until I have it.’’

Josefine Vierhout

Wil je graag meer zien van Josefine? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.