In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Lucia Dusseljee, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Lucia meer over zichzelf vertelt.

Sports: Tennis

Entry semester: Fall 2025

Lucia Dusseljee is 15 jaar oud en woont met haar ouders in Helmond. Toen Lucia 5 jaar oud was, schreven haar ouders haar in voor ballet en tennis omdat ze zoveel energie had. Na enkele jaren beide activiteiten te hebben beoefend, besloot Lucia op haar elfde zich volledig te focussen op tennis. Dit doet ze momenteel bij Amjoy.

Lucia is een uitgesproken persoon die graag haar mening en gevoel deelt met de mensen om haar heen. Verder is ze een perfectionist en wil ze alles zo goed mogelijk doen. Op de baan is Lucia zeer goed coachbaar en neemt ze feedback altijd ter harte. Ook is ze een echte teamspeler en ziet ze haar team als een tweede familie.

Tijdens haar tijd in Amerika hoopt Lucia zich zowel als tennisster en als persoon zo veel mogelijk te ontwikkelen. Dit hoopt ze te bereiken door zo veel en zo hard mogelijk te trainen, maar ook op academisch vlak alles te geven. Dit alles moet haar helpen bij het bereiken van haar ultieme doel, namelijk prof worden.

β€˜β€™One of my favorite mottos is, one for all and all for one.’’

Lucia Dusseljee

Wil je graag meer zien van Lucia? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.