In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Marko van Winden, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Marko meer over zichzelf vertelt.

Sports: Volleyball

Entry semester: Fall 2024

Marko is 16 jaar oud en woont in Scheveningen. Hij beoefende in zijn jonge jaren meerdere sporten totdat hij op zijn achtste de focus ging leggen op volleybal. Hij werd steeds verliefder op de sport en mocht op zijn veertiende al bij de volwassenen meedoen.

Marko is zeer sociaal en kan goed met mensen omgaan. Hij helpt graag de mensen om hem heen wat hem een goede teamplayer maakt. Verder is Marko een heel leergierige atleet die goed luistert naar de feedback die hij krijgt zodat hij zijn spel nog meer kan verbeteren. Hij brengt dan ook veel ambitie en een wil om beter te worden naar zijn toekomstige team.

In Amerika wil Marko een goede educatie opdoen, vrienden voor het leven maken en leven in een andere cultuur. Maar vooral wil hij een Division 1 finale in zijn senior year spelen. In zijn leven wil Marko een goede baan in de sport en wil hij de wereld over reizen. Maar most of all wil hij iets achter laten waar mensen hem om zullen herinneren.

‘’I like my trainer not only to tell me what to do, but also why I should do it so I can understand the game better.’’

Marko van Winden

Wil je graag meer zien van Marko? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.