In dit artikel vertellen we je meer over student-athlete Wout Diesveld, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Wout wat meer over zichzelf vertelt. Ook vind je aan het einde van dit artikel de recruiting video met sportbeelden van Wout als ook zijn profiel op de Slamstox website.

Sports: Men’s Soccer
Entry semester: Fall 2023

De 17-jarige Wout Diesveld voetbalt al sinds hij 4 jaar oud is, nagenoeg zijn hele leven dus. Hij is begonnen in een voetbalteam met een heleboel vrienden en zijn vader als trainer. Op 11-jarige leeftijd werd hij gescout door de KNVB en moest hij het team met zijn vrienden en zijn vader als trainer verlaten. Hij is later gescout door Go Ahead Eagles, N.E.C. en De Graafschap, mede hierdoor heeft hij tegen een heleboel verschillende profclubs mogen spelen zoals Liverpool en Ajax. Hierdoor heeft hij al heel veel ervaring op mogen doen van het professionele voetbalniveau.

Onze voetballer is al meerdere keren in Amerika geweest wat ervoor heeft gezorgd dat het land zijn hart heeft veroverd. In de video benoemt Wout een moment waar hij op de tribune zat van de LA Rams, een wedstrijd waarbij 100.000 mensen het team aanmoedigen en het stadion compleet uit zijn dak gaat. De totaal andere sportcultuur van Amerika heeft ervoor gezorgd dat Wout graag naar Amerika toe wil.

Wout is een super sociale en gedreven jongen, hij heeft neus voor de bal en heeft een hoop technische skills in huis. Hij is super gemotiveerd en wil eigenlijk elke wedstrijd winnen, een echte winnaarsmentaliteit. Naast zijn skills vindt hij het ook belangrijk om zijn teamgenoten te coachen zowel op als naast het veld.

”The sports experience, the sports lifestyle is on a completely different level which really appeals to me. That’s when I found out, America is my country.”

Wout Diesveld

Wil je graag meer zien van Wout? Bekijk dan onderstaande video waarin hij zichzelf voorstelt.

Bekijk via deze link de recruiting video van Wout en bekijk hier zijn profiel op de Slamstox website.