In dit artikel vertellen we meer over student-athlete Tess Spaansen, daarnaast vind je onderaan dit artikel de video waarin Tess meer over zichzelf vertelt.

Sport: Volleyball
Entry semester: Fall 2024

Tess Spaansen is een volleybalster uit het noorden van Nederland. Ze begon al op 5-jarige leeftijd met volleyballen. Tess ging mee naar de training met haar oudere zus om ballenmeisje te zijn, maar al snel besefte ze dat ze zelf wilde volleyballen. Naast volleybal heeft ze ook tennis en judo gezeten, en houdt ze eigenlijk van allerlei soorten sporten.

Tess is altijd energiek en ze zegt graag “ja” tegen alles wat haar gevraagd wordt. Maar desondanks kent ze haar grenzen. Tess is een behulpzaam persoon die graag buiten wandelt met haar honden, skiën, snowboarden en van alles doet wat actief is.

Als atleet zal Tess nooit opgeven, ze zal onder alle omstandigheden blijven proberen en haar uiterste best blijven doen. Ook als haar teamgenoten het moeilijk hebben, zal ze proberen ondersteunend te zijn en hen op alle mogelijke manieren te helpen. Haar blokkering is zeer krachtig vanwege haar lengte, maar haar verdediging is ook goed vanwege haar snelheid.

”I am a helpful player, I want to help my teammates on the court and off the court”

Tess Spaansen

Wil je graag meer zien van Tess? Bekijk dan onderstaande video waarin zij zichzelf voorstelt.